Menu forum
Odpowiedz do tematu Strona 7 z 9
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Trochę humoru
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
I interesów na miarę przedzamcza i Alei Wygranych Wyborów! VIVAT! Wink Laughing Twisted Evil

Reklama Google 

Odpowiedz z cytatem
Nie byłbyś "gość",gdybyś nie wsadził szpilki "wodzirejowi".
Pracuje on w pocie czoła, zgina się jak scyzoryk, dba o ciebie jak najlepsza matka a Ty mu piaskiem w oczy. Mieładnie.

Odpowiedz z cytatem
Jakoś lud Lidzbarka tych wszystkich dobrodziejstw - burmistrza, marszałka, radnych, premiera - jakoś za bardzo nie odczuwa! Twisted Evil

Odpowiedz z cytatem
.... bo 'lud lidzbarski' jest ociemniały, nie wrażliwy, zadufany w sobie, samolubny, nie czuły, nie mający "barana" ...... itd.

Odpowiedz z cytatem
A do tego jeszcze miejskie i okoliczne kacyki "dymają" na wszystkich frontach ten lidzbarski lud jak tylko mogą... Laughing Laughing Laughing

Odpowiedz z cytatem
Coś wam powiem. Starałam się jak mogłam ja jako lud. Teraz mam to w d..... Prawie nic się nie spełniło. Po jaką cholerę mam społecznie się uginać skoro i tak piaskiem z solą wysypią. Tak zniszczono wiele drzew krzewów trawników. Wyrwano ławki, ale za to postawiono tę psią budę przy bramie. By ksiądz mógł się podzielić opłatkiem z wiernymi a Sylwek musiał właśnie tu być. OK. Róbta jak chceta i bawta się jak chceta.To miasto nie nadaje się na turystykę. Nie widziałam nigdzie zabaw ani kawiarni na parkingach tylko w LW tak jest.
Tylko proszę nie podjeżdżać pod słowo lud
Nie czas na narzekanie. Ja dziś się też bawię Razz

Milutka

Odpowiedz z cytatem
Wyrwano ławki, ale za to postawiono tę psią budę przy bramie.

Komu i po co postawiono ta "psią budę"??? Rolling Eyes

Chyba tylko po to, aby nasze lokalne miejskie "szychy" robiły z niej "propagandową tubę" przy byle okazji (bez okazji też! Wink ) i w ten sposób promowały siebie i swoje "widzimisię"! Twisted Evil

Dlatego od czasu do czasu słychać z niej owe "HAU! HAU! HAU!" (staram się wczuć w klimat postu Milutkiej! Very Happy ), które następnie możemy powtórnie zobaczyć w telewizji LIDZBARK zafundowanej przez włodarzy w darze LUDOWI czyli MIESZKAŃCOM miasta, do tego samego zresztą celu. Laughing Laughing Laughing

Odpowiedz z cytatem
Coś wam powiem. Starałam się jak mogłam ja jako lud. Teraz mam to w d..... Prawie nic się nie spełniło. Po jaką cholerę mam społecznie się uginać skoro i tak piaskiem z solą wysypią.

Nie należy się tak zaraz poddawać... Smile

Wbrew pozorom ten LUD może bardzo wiele jako SPOŁECZEŃSTWO OBYWATELSKIE. Wink

Skoro WŁADZA przez cały okres swojej kadencji, przez kilka lat wesoło bimba i bawi się naszym kosztem, to i my przynajmniej odpłaćmy się jej tym samym... Twisted Evil

OBŁUDY i HIPOKRYZJI mieszkańcy już naprawdę mają już dość i po dziurki w nosie! Razz

Dlatego piszmy, oceniajmy to co widzimy i jak zajdzie taka potrzeba to nie bójmy się tego krytykować Uwaga Idea [/b]

Odpowiedz z cytatem
Post Przebudzenie? 
Aż miło poczytać, tylko jak rozliczyć i kto to zrobi w końcu bo od dawna o rozliczaniu się pisze i skutków nie widać? A miasto rozgrzebane, zaniedbane i pomimo widocznych inwestycji w wielu kwestiach nie są one zadowalające. Wiec jak rozliczać i kto to zrobi bo kogo rozliczać to wiadomo od zawsze w tym upadłym miasteczku. W mojej ocenie wnikliwy bystry obywatel/obywatele winni przejrzeć rachunki U.M. za ostatnie cztery lata szczególnie wydatki i inwestycje. Warto też sprawdzić jak przebiegały wszelkie przetargi oraz a przede wszystkim wydatki dotyczące remontów budynków gminnych i lokali gminnych. Wtedy też eksploatacje pojazdów służbowych i zużycia paliwa. Władza to nie wszystko ale podległe władzy organy też mają wiele na sumieniu np. A.B.K. I tu wszyscy lokatorzy gminni mają prawo i pole do działania aby rozliczyć władzę odpowiedzialną za działanie organów podległych władzy czyli Pana Prezesa A.B.K. za ten wieloletni brak odpowiedzialności i właściwego zarządzania co wielu z Was odczuło na własnej skórze:) Nie bójcie się odwetu w formie podwyżek bo i tak one będą ale przynajmniej w końcu będziecie wiedzieć na co te pieniążki idą i że w końcu będą wam służyć a nie urzędowi miasta. A.B.K. zawsze będzie za tym aby nic nie robić a jak już cokolwiek zrobią to zaraz PODWYŻKI pomimo że od lat przecież płacicie Smile Moi sąsiedzi do dziś nie wiedzą za co dwie podwyżki mieli chociaż tylko okna im wymieniono i to dzięki działaniom pewnego Pana a nie dzięki administratorowi. Śmieszne jest że i tu A.B.K. musiał zakombinować bo u nich to norma. Otóż wstawiono mniejsze okna i to o 16 cm. Estetyka budynku ucierpiała bo każdy wnikliwy zauważy różnicę względem innych okien ale to nie istotne gdyż ważne jest, że na tym zaoszczędził A.B.K. i zaraz potem podwyższył czynsze lokatorom pomimo że od lat na remonty płącą. Czyż nie jest to sprawa dla prokuratora i ile takich czy innych kombinacji czynił A.B.K. oszukując lokatorów gminnych? O kary godnym zarządzaniu mieniem nie wspomnę. To i inne nie prawidłowości znane są pracownikom A.B.K. od lat tylko nie wiedzieć czemu oni milczą tym samym czyniąc wam szkodę. O Panu Radnym nie wspomnę który winien dbać o Wasze interesy i z nieprawidłowościami wszelakimi walczyć szczególnie że pracuje jak wiemy od lat w dziale technicznym i wiele widział oraz wie z racji wykonywanej tam od lat pracy. Tę kwestię pozostawiam jego ocenie i pozostałych pracowników A.B.K. Ja mijając każdego z nich śmieję się im w oczy bo tylko tyle mogę wykrzesać z siebie wiedząc że to oni winni się wstydzić a nie ja choć mnie mają za tego najgorszego i czepialskiego. Więc kto i jak winien zacząć rozliczać? Może więcej potrzeba takich jak Pan A.R. którego tak piętnuje się za jego postawę i działania? Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie. bez względu na odpowiedź wszyscy wiemy co w mieście się dzieje i że nikt nie chce z tym walczyć oglądając się na innych toteż dalej będzie tak jak jest i nawet to forum tego nie zmieni. Wink

Odpowiedz z cytatem
Faktycznie "ociemniały", nie wiem jak Ci wyjaśnić - rozjaśnić.
To czego się domagasz, już było w "stanie wojennym" i co?

Każdy ma swój ogląd sprawy i zdarzenia, do tego masz prawo.
Do takich badań jak sugerujesz, muszą być specjaliści a nie mieszkańcy.

Jeżeli,są nawet przekręty, robią je specjaliści w białych kołnierzykach.

Wymyśl coś nowego ,twórczego, pożytecznego a nie cofanie się do historii.

Radzę pobudować sobie własny dom w/g swoich możliwości i potrzeb.
Daj ABK dokonać żywota w spokoju. - Trupa nie wskrzesisz.

Odpowiedz do tematu Strona 7 z 9
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach