Menu forum
Odpowiedz do tematu Strona 6 z 9
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Trochę humoru
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Gościu a tym których pozdrawiasz życzeń noworocznych nie złożysz Laughing Laughing Laughing

pozdrawiam ja ciebie też gość

Reklama Google 

Odpowiedz z cytatem
Temat zakładki pasuje, jak ulał, do do naszych postów.
/Proszę o nie moderowanie tematu./

Jak pracuje "służba zdrowia" podaję przykład.

Pacjent zgłasza się do szpitala na badania. W piątek po obchodzie otrzymuje tabletkę.Tabletka powoduje rozwolnienie. Po piętnastej zgłasza pielęgniarce i prosi o pomoc.Pielęgniarka twierdzi, że o tym zadecyduje lekarz.
Czeka na lekarza do wieczora, całą noc i do południa w sobotę, siedząc na muszli klozetowej. Zrozpaczony dzwoni komórką na pogotowie,zastrzegając że nie jest to kawał,podaje swoje nazwisko, szpital, oddział, nr. sali i dolegliwość. Po godzinie zjawia się lekarz. W poniedziałek na obchód zjawia się ordynator ze świtą i robi awanturę pacjentowi. Pacjent odpowiada: "Pan jest od leczenia a nie od awantur". Składa skargę. We wtorek Pan Ordynator nie jest ordynatorem.

Dla ciekawskich i wtajemniczonych, mogę podać szpital i nazwisko pacjenta

Odpowiedz z cytatem
Ciekawe nie powiem że nie. ikmr czy ty nie boisz się że potem cie nikt nie przyjmie? Pytam z czystej i tchórzliwej własnej ciekawości.

pozdrawiam Milutka

Odpowiedz z cytatem
Lekarze już zapomnieli, że mają nam prostym ludziom służyć, za co powinni być w społeczeństwie szanowani, mieć wyższy statut materialny.

Zwykły przechodzień na ulicy, szukając numeru domu, gdy zapyta sprzątającego ulicę, zapewne otrzyma informację, nie mówiąc o straży miejskiej, czy policjancie na służbie.

Biada, nam i nadludziom, żle się kończyły takie rozwarstwienia w historii.
Każdy z nas jest tylko człowiekiem, używającym lepiej lub gorzej rozumu.
Błękitnej krwi nie znaleziono,mimo, że u wielu szukano i spuszczano.

Odpowiedz z cytatem
Właśnie się boję, że zostanę uśmiercony przy najbliższej okazji. Jest jedyny szpital /oddział/ o tej specjalności w Olsztynie, drugi w Wa-wie.
Wiem ,że będę leczony sterydami i mogę "nie wytrzymać".
Leczenie musi być prowadzone w warunkach szpitalnych, z powodu innych chorób. Zastosowane sterydy, mogą być "nietrafione", często się zdarza.
Na wszelki wypadek już szukam kontaktów.
Zastanawiam się nad złożeniem skargi.

Odpowiedz z cytatem
Na wszelki wypadek już szukam kontaktów.

Nie zaszkodzi znaleźć jakiegoś... notariusza i prawnika od spadków, darowizn i testamentów... Wink

Odpowiedz z cytatem
Post PODSUMOWANIE... 
Jak wiele razy pisałem, BĘDZIE GORZEJ Wink i nie jest to wizja człowieka jasnowidza ale stwierdzenie faktu na podstawie obserwacji i nie miłych doświadczeń. Winą za to obarczam nie rząd i Prezydenta lecz SPOŁECZEŃSTWO które nie chce, nie umie lub nie chce uczestniczyć w wielu procesach normalizacji państwa/Ojczyzny a tym samym nie umie należycie skorzystać z praw demokracji jako jedynego i z trudem wywalczonego przywileju mas, dzięki temu ci z rzekomą błękitną cudowną krwią zyją sobie często a nawet zawsze naszym kosztem na co im społeczeństwo POzwala. I tak historia kołem się toczy bo to takie Polskie NEWER ENDY STORY Smile

Odpowiedz z cytatem
Post Re: PODSUMOWANIE... 
ociemniały napisał:
Jak wiele razy pisałem, BĘDZIE GORZEJ Wink i nie jest to wizja człowieka jasnowidza ale stwierdzenie faktu na podstawie obserwacji i nie miłych doświadczeń. Winą za to obarczam nie rząd i Prezydenta lecz SPOŁECZEŃSTWO które nie chce, nie umie lub nie chce uczestniczyć w wielu procesach normalizacji państwa/Ojczyzny a tym samym nie umie należycie skorzystać z praw demokracji jako jedynego i z trudem wywalczonego przywileju mas, dzięki temu ci z rzekomą błękitną cudowną krwią zyją sobie często a nawet zawsze naszym kosztem na co im społeczeństwo POzwala. I tak historia kołem się toczy bo to takie Polskie NEWER ENDY STORY Smile

Ociemniały faktycznie masz klapki na oczach albo ja mam pod sufitem coś nie tak. Kto czego nie chce? SPOŁECZEŃSTWO? A kogo do społeczeństwa zaliczasz? Jaki przywilej mamy? PRZYKLASKIWANIA ? Komu czemu lub dla kogo mamy przyklaskiwać? Toż tu panuje bezkrólewie.
DZIŚ O GODZ. 12:00 NADAL PALĄ SIĘ LATARNIE Uwaga Uwaga Uwaga Mam dzwonić do energetyki. A kto zapłaci za telefon? W doniczce mi kasa nie rośnie. A to co mam ledwie starcza do pierwszego. Władzom jednak to nie przeszkadza.
Co do szpitala to mam potężne zastrzeżenia do służby medycznej tam też.

Życzę wszystkiego dobrego dla społeczeństwa biernego. Milutka

Odpowiedz z cytatem
Bierność jest wynikiem bezradności lub ignorancji. Bezradnym są jednostki nie masy a ignorancja to nasza wiekowa tradycja która nie raz przyczyniła się do wielu dramatów jak i wojen czy rozbiorów o okupacjach i komunie nie wspomnę. Władza bratała się nawet z chłopami gdy głód i niewola w oczy zajrzała a później znów władza o społeczeństwie zapominała. Zapominają o społeczeństwie Sędziowie, POsłowie, Senatorowie, urzędnicy i włodarze oraz inni co sprawia że sami na wzajem zapominamy o drugim człowieku wznosząc mór obojętności i zatracenia co skutkuje tym z czym borykamy się od POkoleń w sprawie opieki zdrowotnej, obronności kraju, braku poczucia bezpieczeństwa, stabilizacji, sprawiedliwości, równości i tym samym wzajemnego szacunku. Mór rośnie i coraz trudniej go przeskoczyć a co dopiero zburzyć. Naród ocknie się ( jak zwykle na krótko) jak zabraknie pieniędzy na emerytury, jak gospodarka jeszcze bardziej zachwieje się a przestępczość w każdej postaci wzrośnie. Tylko czemu dopiero wtedy ( jak zawsze) a nie w formie profilaktyki zawsze? Kto nie rozumie ten zrozumie a kto już dawno pojął nie powinien stać bezczynnie z czym spotykam się od lat nie tylko w Lidzbarku. Nie ma milutka żadnego usprawiedliwienia na ludzki egoizm, obojętność, głupotę i bezczynność. Jednak zawsze jest za to kara jaką ponosi całe społeczeństwo a na końcu dopiero ci CUDOWNIE urodzeni i bogaci których często my sami czynimy cudownymi dokonując złych wyborów i przymykając oczy na ich podłe, niecne i kary godne poczynania. W jedności siła ale kto tę siłę wskrzeszy? Mamy w Lidzbarku PRAWDZIWEGO PATRIOTĘ, MĘDRCA, GODNEGO SZACUNKU CZŁOWIEKA i PRAWEGO a w szczególności PRAWEGO? Jeżeli tak wskażcie GO i wspólnie nakłońmy GO aby wystartował do wyborów a jeżeli jest ich więcej niech zasiądą na stanowiskach radnych i urzędników aby godnie nas reprezentowali, dbali o nasze interesy i sprawowali swoje funkcje ze szczególną troską i odpowiedzialnością o nasze rodzinne miasto. Czy to tak wiele i czy to tak trudne dla nas skoro to w naszym interesie? Jeżeli tak to czemu narzekamy w kolejkach, przy spotkaniach lub gdy dziej się nam krzywda? Powinniśmy być do tego przyzwyczajeni i umieć z tym żyć. Ja nie umiem więc piszę o tym na przekór innym którzy twierdzą że nie mam racji i że ze mną coś nie tak a nie z innymi. Wnioski pozostawiam tym co nie mają sobie nic do zarzucenia choć POwinni wielokrotnie spalić się ze wstydu i to publicznie Wink

Odpowiedz z cytatem
Mnie interesuje tu i teraz.
Poszedłem do lekarza rodzinnego i prosiłem o konsultacje, odpowiedział, że na dzisiaj ma dużo zapisanych pacjentów, zapytałem: "Czy zostałem zaliczony do eutanazji?". "Da pani kartę tego pana". - Usłyszałem w odpowiedzi. LUDZIE, PŁACĘ ZUS 43 LATA!!!!
Próbujmy budować życzliwość, uprzejmość i porządek wokół siebie.
My, bądzmy życzliwi wobec otaczających nas ludzi. Tego domagajmy się w zamian.
Czego życzę wszystkim
A na dziś, - upojnej Nocy Sylwestrowej.
ikmr

Odpowiedz do tematu Strona 6 z 9
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach