Menu forum
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 5
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Lidzbark vs Bartoszyce
Które miasto jest lepsze, fajniejsze ?

Bartoszyce 0% 0% ( 0 )
Lidzbark Warmiński 40% 40% ( 2 )
Oba są fajne 40% 40% ( 2 )
Oba są beznadziejne 20% 20% ( 1 )

Wszystkich Głosów : 5
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post Lidzbark vs Bartoszyce 
Często się porównuje te oba miasta. Może napiszemy tutaj w czym według nas jest lepszy Lidzbark a w czym Bartoszyce ? Myślę, że niezła bitwa może znowu tutaj wyjść Smile

Odpowiedz z cytatem

Dla mnie Lidzbark jest lepszy od Bartoszyc w tym, że ma potencjał, niestety niewykorzystany (zamek, Góra Krzyżowa). Architektura i położenie też są fajniejsze w Lidzbarku. Niestety Bartoszyce i tak wygrywają, bo są bardziej zadbane (czyt. posprzątane). Lidzbarkowi doskwiera małomiasteczkowość mieszkańców, ale też z drugiej strony jest to zaleta, bo znowu Bartoszyczanie noszą za wysoko nosy według mnie i na mieszkańców Lidzbarka często patrzą z góry.

Oczywiście pisząc o mieszkańcach powyższych miast nie miałem na myśli wszystkich, ale znaczącą większość, którą miałem okazję poznać.

No i żebym nie zapomniał. Lidzbark ma Wieczory Humoru i Satyry (to na plus Smile)

W Bartoszycach dość posiedziałam latek sobie tam pracując .....

JAKO MIEJSCE ZAMIESZKANIA I MIASTO LEPSZE WYBIERAM lIDZBARK WAMIŃSKI Very Happy Uwaga

Milutka Laughing Laughing Laughing

Odpowiedz z cytatem
W Bartoszycach dość posiedziałam latek sobie tam pracując .....

JAKO MIEJSCE ZAMIESZKANIA I MIASTO LEPSZE WYBIERAM lIDZBARK WAMIŃSKI Very Happy Uwaga

Milutka Laughing Laughing Laughing

mała poprawka błędnego napisania nazwy miasta LIDZBARK WARMIŃSKI

Odpowiedz z cytatem
Post BEZSENS... BEZSENS I PO TRZY KROĆ BEZSENS... 
Jak widać po statystyce która nic nie wnosi , trudno cokolwiek stwierdzić. Nie jest też oczywiste stwierdzenie, że jak ktoś kiedyś mieszkał w Bartoszycach czy w D. Mieście to dziś jest tam też źle lub bardzo dobrze względem Lidzbarka. Co ma dziś Lidzbark a co mają dziś inne miasta godne uwagi? Na tym opierajmy wypowiedzi i skuteczną ocenę które miasto lepsze. Dziś Lidzbark to upadła zabita dechami wiocha a jak będzie jutro, to zależy od władz i głównie od mieszkańców którzy władzę wybierają ale nie uczestniczą, nie chcą i nie lubią uczestniczyć we właściwym zarządzaniu miastem oraz jego wspólnymi dobrami o właściwym współżyciu mieszczan i wzajemnej trosce nie wspomnę co jest tak samo ważne jak właściwe gospodarzenie przez władzę czego od lat temu upadłemu miastu brakuje. Nikt nie musi się ze mną zgadzać ale wystarczy rozejrzeć się podsumować ostatnie lata jak i zastanowić się nad odpowiedzią na pytanie CO MIESZKAŃCY TEGO MIASTA UCZYNILI DOBREGO DLA RODZINNEGO MIASTA I siebie na wzajem na przestrzeni wielu ostatnich lat? Z wyjątkiem narzekania, egoizmu oraz oglądania się na innych w każdej dziedzinie naszego życia i pod każdym względem. Efekty widać od lat na co dzień i słychać z ust nie zadowolonych i często bezradnych ludzi którzy pokładali nadzieję we władzach ale sami nic nie chcieli uczynić choć mogli wspólnie bardzo wiele. Taka Słowiańska odwieczna mentalność skamlenia i wymagania ale od innych a nie głównie od siebie.

Odpowiedz z cytatem
Znam oba miasta na bierząco. Owszem Bartoszyce mają wiecej zakładów pracy. To też fakt. Czy lepszą władzę to nie odpowiem. Musiałabym z nią powspółpracować Very Happy O Dobrym Mieście nic nie wiem wioęc się nei wypowiadam. Mamy głosować na te dwa miasta. Ciekawe skąd te 33% z trzech postów? Laughing Laughing Laughing
Dziś z puntu perspektywy i rozwoju miast wybieram Lidzbark Warmiński jako miasto ciekawsze ładniejsze i lepsze Uwaga

gdybym miała wybór na całą Polskę to już bym inaczej odpowiedziała.

Odpowiedz z cytatem
Znam oba miasta na bierząco. Owszem Bartoszyce mają wiecej zakładów pracy. To też fakt. Czy lepszą władzę to nie odpowiem. Musiałabym z nią powspółpracować Very Happy O Dobrym Mieście nic nie wiem wioęc się nei wypowiadam. Mamy głosować na te dwa miasta. Ciekawe skąd te 33% z trzech postów? Laughing Laughing Laughing
Dziś z puntu perspektywy i rozwoju miast wybieram Lidzbark Warmiński jako miasto ciekawsze ładniejsze i lepsze Uwaga

gdybym miała wybór na całą Polskę to już bym inaczej odpowiedziała.

Ociemniały a co masz do mieszkańców? POwiedz co sam zrobiłeś? Osiągnołeś w tym mieście? Gdakać tu to każdy potrafi. Pisać też. Embarassed

Odpowiedz z cytatem
Post refleksja, relaks, działanie... 
Przede wszystkim jestem bezinteresowny i nie trzeba mi płacić abym musiał cokolwiek zrobić dla tego miasta i jego mieszkańców jak tez nie muszę być radnym czy Burmistrzem. Jak mogę komuś pomóc to pomagam nawet jak inni mi w tym przeszkadzają i to między innymi mam do zarzucenia niektórym mieszkańcom Lidzbarka. Jak coś widzę nie prawidłowego to reaguję nawet gdy wiem że będą maił za to kłopoty lub nie przyjemności czy też gdy moje działania spalą na panewce bo nie umiem być obojętny jak tez nie godzę się na nie sprawiedliwości lub działanie na szkodę ludzi lub Ojczyzny za co wielokrotnie brzydko mi podziękowano a nie powinno tak być i też za to mam pretensje do Polaków jak społeczeństwa. Nigdy nikogo nie okradłem a jak pożyczam to oddaję ( nie rzadko z nawiązką) z czym wielu moich znajomych miało problemy i wielu Polaków także mieszkańców Lidzbarka ma. Jak coś robię to odpowiedzialnie od początku do końca i nie rozumiem gdy inni olewają swoje zawodowe obowiązki lub prywatnie gdy ich działania mają wpływ na zdrowie lub życie drugiego człowieka czy też jego egzystencję. To że dla miasta zbyt wiele nie uczyniłem nie jest powodem do nagany gdyż nie raz chciałem ale ludzie od których byłem uzależniony skutecznie mi w tym przeszkodzili lub brak pieniędzy. Dlatego piszę sobie co piszę i wiem że nie są to brednie choć mogą nieco przynudzać niektórych. jednak wiem, że gdyby choć troszkę ludzie chcieli postępować tak jak mówią prawa Boskie, ludzkie i etyczno moralne żyło by się nam dużo lepiej. Niestety zawsze co historia dowodzi aby żyło nam się dobrze POlaków niestety trzeba za mordę trzymać krótko a demokracja nie dla nas bo nie umiemy z niej należycie skorzystać o czym świadczy wszechobecny bałagan w POlityce, szkolnictwie, gospodarce i ekonomi, w systemach bezpieczeństwa, sądowniczych, zarządzania i wielu innych o służbie zdrowia nie wspomnę. I można by tak pisać bez końca ale gdyby można było zrobić ogólnopolską rzetelną statystykę skrzywdzonych polaków w naszym niby równym i sprawiedliwym kraju dopiero okazało by się w jakim kraju żyjemy i jak naprawdę wygląda troska o obywateli i Ojczyznę oraz życie w wolnej demokratycznej Polsce o czym dowiadujemy się z programów informacyjnych, i typu, UWAGA, INTERWENCJA czy EXPRES REPORTERÓW. Kto nie rozumie jeszcze nie raz pojmie a ci co rozumieją wolą przemilczeć bo cóż to pisanie daje  Ja nie lubię milczeć więc piszę bo to zawsze jakaś forma przekazu i rozładowania emocji oraz nadzieja że może kiedyś coś się zmieni gdy inni zaczną też pisać i egzekwować to co powinno być normą a nie wyjątkiem 

Odpowiedz z cytatem
Ciekawe skąd te 33% z trzech postów? Laughing Laughing Laughing

Nie jest ważne kto co pisze i ile, ale kto te glosy liczy! Laughing Laughing Laughing

Jakaś bardzo DZIWNA ANKIETA - ODGÓRNA! Wink I samemu nie można w niej głosować! Twisted Evil

Odpowiedz z cytatem
Ociemniały a co masz do mieszkańców? POwiedz co sam zrobiłeś? Osiągnołeś w tym mieście? Gdakać tu to każdy potrafi. Pisać też. Embarassed
To czemu SAM GDACZESZ?!? Shocked Pisać ci ktoś zabrania albo lizać?!? Razz

Odpowiedz do tematu Strona 1 z 5
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach