Menu forum
Odpowiedz do tematu Strona 2 z 5
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Lidzbark vs Bartoszyce
Które miasto jest lepsze, fajniejsze ?

Bartoszyce 0% 0% ( 0 )
Lidzbark Warmiński 40% 40% ( 2 )
Oba są fajne 40% 40% ( 2 )
Oba są beznadziejne 20% 20% ( 1 )

Wszystkich Głosów : 5
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Ociemniały a co masz do mieszkańców? POwiedz co sam zrobiłeś? Osiągnołeś w tym mieście? Gdakać tu to każdy potrafi. Pisać też. Embarassed

To czemu SAM GDACZESZ?!? Shocked Pisać ci ktoś zabrania albo lizać?!? Razz[/quote]

Reklama Google 

Odpowiedz z cytatem

Odpowiedz z cytatem

Odpowiedz z cytatem
Może ma a może niema ale temat nie od dziś popularny, kontrowersyjny i warty kontynuacji. Popieram choć przyznam że trochę dużo tego i rozwlekle. Mamy wszyscy powód do zastanowienia CO Z TĄ POLSKĄ i OBYWATELAMI !!!

Odpowiedz z cytatem
W/g mego rozumowania,chodzi o ludzi - mieszkańców.
Bartoszyczanie są bardziej zaangażowani na rzecz miast /patriotyczni/.
Mieszkańcy Lidzbarka: spokojniejsi, mniej interesujący się miastem, bardziej roszczeniowi.
Zrezygnowałem z zamieszkania w obu miastach pomimo propozycji.

Odpowiedz z cytatem
ikmr znam oba miasta i nie za bardzo z Tobą się zgodzę.
Roszczeniowi jesteśmy bo chcemy pracy a nie zbiórek na gwiazdkowe paczuszki dla biednych? Bo społeczeństwo ma dość głupich zagrywek władzy. Bo policja tyłki pasie i kit wciska innym. Bo szpital rząda przychodzenia z własnymi strzykawkami i igłami na zabieg itd itp.
Nie mów mi że w Bartoszycach każdy dostaje to co mu się należy... Akurat wiem coś wiecej na ten temat o Bartoszycach. Tu jednak pisać nie będę. Tu nie miejsce. W oczy bym powidziałą ci więcej. Tak masz rację Bartoszyce i LW to nie miejsce do zamieszkania. Embarassed

Odpowiedz z cytatem
Już pisałem, Bartoszyce zasiedlali po wojnie bracia z południowo-wschodniego kraju, natomiast Lidzbark, bardziej północnego.
Różnica mentalna,jest do dziś widoczna, nawet w trzecim, czy czwartym pokoleniu.
Zgadzam się, zbiórki chleba nie dadzą, jedynie satysfakcję zbierającym i organizatorom.
Nigdy, miasto nasze, nie miało szczęścia do władz. Zawsze byli jakieś indywidua, kacyki, orły i gwiazdy.
Obecnie wybór należy do nas, tylko, czy umiemy i chcemy wybierać?

Odpowiedz z cytatem
Post Świeża krew ;) 
Nie chcemy, nie umiemy i zawsze Lidzbark będzie traktowany PO macoszemu. A nagrodą będzie dla mieszkańców dalsza kontynuacja tego co do dziś doświadczyliśmy tylko na większą skalę, bardziej bezczelnie i dotkliwiej dla naszych portfeli i komfortu egzystencji. Proponuję większe miasta np. Elbląg. Nie każdy wyjedzie szczególnie ci starsi ale dla emerytów i rencistów takie ciche zamarłe miasteczka jak znalazł. Młodym szczęścia trza szukać z dala od rodzinnych stron chyba że młodzi zrobią to co starsi i w podeszłym wieku przez lata tu nie zrobili. Siła w narodzie a naród to też młodzi którzy tak jak starsi nie angażują się w wszelkie działania jak też nie wymagają i nie rozliczają. czas to zmienić więc zmieniajmy Wink Przykłady i POmysły od lat na forach lidzbarskich padały. Trzeba tylko się zebrać i to urzeczywistnić. Są chętni?

Odpowiedz z cytatem
Mieliśmy tu pisać które miasto jest fajniejsze a nie kolejne narzekania na władzę Zdezorientowany Proszę was, możecie zakładać nowe tematy bez przeszkód a tu piszcie na temat.

Mieliśmy tu pisać które miasto jest fajniejsze a nie kolejne narzekania na władzę Zdezorientowany Proszę was, możecie zakładać nowe tematy bez przeszkód a tu piszcie na temat.

Kudłaty to nie narzekanie to ocena. Co można powiedzieć o mieście w którym się mieszka a zna oba? Embarassed
Mieszkałam i pracowałam w dwóch. Tylko że w Bartoszycach dawno i też bez "smaku" w LW teraz i o zgrozo również brakuje "smaku" Jakiego? Życia, pracy. Mimo, że LW jest jak narazie ładniejsze od Bartoszyc, ale to narazie. Zobaczymy co będzie na wiosnę. Poza tym powinno to głosowanie wyglądać jak sonda. Już pytałąm raz skąd wzięło się te 33%

Mam pytanie? Dlaczego Neonet otwiera zakład pracy w Dobrym Mieście a nie w LW. Znów wpadka Zły/b]

Odpowiedz do tematu Strona 2 z 5
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach