Grzegorz Bebłowski
Junior
|
Witam
Na początek może odpowiem na posta Pani symsarny
Rzeczywiście w naszym mieście jest wiele takich osób. Proszę mi jednak powiedzieć czy tego właśnie im potrzeba. Jeśli tak to bardzo chętnie wysłuchamy . Znam wielu starszych mieszkańców Lidzbarka, są to naprawdę przemili ludzie ale żadne z nich nie wspominało – bynajmniej mi - o takich potrzebach. Tutaj jednak zależało by nam przede wszystkim na tym ażeby czuli się u siebie w mieście bezpiecznie.
Co do pytania skierowanego bezpośrednio do mnie…
Jest 13 komitetów wyborczych i faktycznie taka sytuacja może nastąpić. Jednakże ta kwestia tyczy się wszystkich kandydujących gdyż przy takiej liczbie Komitetów głosy mogą się rozłożyć prawie ze po równo, a wówczas na pewno dojdzie do szukania kompromisów. Natomiast to do jakiego ugrupowanie nam po drodze to tutaj nie powinno mieć praktycznie żadnego znaczenia. Uważam iż w wyborach samorządowych a szczególnie na szczeblu gminy, miasta powinno stawiać się na konkretne osoby i nie oceniać ich poprzez pryzmat tego z jakiej opcji politycznej startują . Oni mają reprezentować nas mieszkańców a nie interesy „grupy”.
Wśród kandydatów do rady miasta znajdą się ludzie którzy maja podobne poglądy do naszych i vice versa, z którymi moglibyśmy współpracować w załatwianiu spraw ważnych dla naszego miasta, zwarzywszy również na to że wśród nich są ludzie – tak jak my – młodzi i posiadający ogromną chęć działania na rzecz społeczności lokalnej.
Myślę że Pana/Pani obserwacje byłyby cenne również i dla nas.
Dziękuje za posta i Pozdrawiam
|