W związku z poruszanymi tematami typu A.B.K. , lokale gminne czy budynki gminne namawiam mieszkańców aby zamiast od lat narzekać
w końcu wzięli się za naszego wielkiego/małego Mistrza Administratora budynków komunalnych. Stan wielu lokali i budynków jest fatalny a wręcz karygodny za co ktoś ponosi odpowiedzialność i wiemy przecież kto: Pan Burmistrz i Pan Prezes A.B.K. czasem lokatorzy którzy nie interesują się lokalami i nieruchomościami w których żyją. Wszyscy zainteresowani od lat wiemy, że nie zawsze usprawiedliwieniem na zaistniały fakt jak twierdzą włodaże i Pan PRezes jest brak pieniędzy bo wiadomo że wielokrotnie liche i nieodpowiedzialne ich zarządzanie. Lokatorzy gminni nie skarżą się , nie narzekają bo wiedzą że i tak to nie wiele daje. Wieloletnie prośby ustne i pisemne składane do w/w tylko zniechęcają zainteresowanych a władni nic sobie z tego nie robią przyczyniająć się do pogorszenie egzystencji lokatorów a nawet powodując utratę mienia, zdrowia ludzkiego i nie rzadko życia ludzkiego.
Skoro ktoś nie wie jak zarządzać albo lokatorzy nie wiedzą jak wymóc właściwą troskę o budynki, lokale jak i właściwą egzystencję lokatorów to składajcie skargi pisemne na tych co szkodzą i nie do urzędów Lidzbarskich bo rączka rączkę myje, lecz do wojewódzkich urzędów lub instytucji tj. np.: ELBLĄG LUB OLSZTYN ( zaleznie od głównej siedziby danego urzędu lub instytucji związanej z waszym problemem) a w szczególności do nadzorów budowlanych np. w OLSZTYNIE.
Czas już zrobić w tej upadłej dziurze POrządek... Czy i jak szybko on nastąpi ... zależy tylko od mieszkańców którzy zamiast narzekać i oglądać się na innych winni zacząć sami coś robić. Ja tak zrobiłem i choć z oporami dopiełem swego.
A wtedy nie piszcie na
forum jak jest źle ale jak z tym czy owym walczyliście, wymieniajcie poglądy, opinie
POrady i wspólnie dzięki
forum wymieciemy śmieci z tego miasta czyniąc ład i porządek. Czego chyba juz wszyscy od lat jesteśmy spragnieni, tak przynajmniej rozumuję z wielu wypowiedzi na
forum których jednak wciąż mało bo powielają się znani piszący a nie nowi. POzdrawiam.