Witam.
Może to wydać się banalne,śmieszne lub nie potrzebne ale jak wiecie zawsze lubię postawić na swoim nawet jak mi się za to oberwie, bo cokolwiek robię to raczej w słusznej sprawie a nie na pokaz czy dla nieuzasadnionego kaprysu.
Otóż chciałem napisać że złożyłem pozew do Sądu przeciwko administratorowi naszej nieruchomości. Nie trzeba tłumaczyć kto jest administratorem i dla czego pozew zdecydowałem się złożyć. Podobnie przeciwko wspólnocie mieszkaniowej do której mam przyjemność/zaszczyt a może fatalnym zrządzeniem losu należeć z czego nie cieszę się bo nie mam do tego żadnych powodów biorąc pod uwagę wiele lat wspólnej nie zawsze normalnej nie z mojej winy egzystencji.
Nie nastawiam się że proces wygram o ile w ogóle odbędzie się, jednak porażka jeżeli takowa nastąpi nie będzie wynikiem braku moich racji ale jedynie brakiem pieniędzy na bardzo dobrego i skutecznego adwokata. Toteż porażki nie będę traktował w kategorii przegranej a jedynie niskim poziomem Polskiego Sądownictwa i prawodawstwa jak i Polityki społecznej. Gdyż jak wiemy Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej daje nam prawa ale z egzekwowaniem ich jest dużo gorzej szczególnie jak nie ma się pieniędzy. Mimo to zdecydowałem się postawić gdyż to jedyna i słuszna droga do wyegzekwowania normalności w naszej wspólnej nieruchomości i czego od lat brakowało działając na szkodę nie tylko moją ale paradoksalnie nas wszystkich jako członków wspólnoty mieszkaniowej. Liczę i wierzę ( jeszcze), że SĄD nie będzie przeciągał w nieskończoność postępowania oraz że będzie wysoce wnikliwy i wykaże się szczególnym obiektywizmem w badaniu sprawy a tym samym wyda sprawiedliwy i zadowalający mnie wyrok w sprawie.
Czemu to wszystko piszę na forach internetowych o tym co dzieje się w naszej nieruchomości? Odpowiedź jest prosta. Wiem że jak to mówią WŁASNE BRUDY NALEŻY PRAĆ WE WŁASNYCH KĄTACH, ale gdy to pranie nie wychodzi a brudu jest coraz więcej trzeba nieco te kąty przewietrzyć. Jest i drugie dno sprawy i chyba ważniejsze. Kto wie, może gdyby wszystko było jak trzeba i wielu ludzi nie wyrządziło by mi szkody lub krzywd moralnych na przestrzeni lat, nigdy bym nie zwrócił uwagi na to jacy są ludzie dla ludzi, jak wygląda rządzenie Ojczyzną a tym samym naszym rodzinnym miastem oraz jak działają urzędy czy instytucje. Tak jak wielu z Was żyłbym sobie nie zwracając uwagi na to co wokół i egoistycznie podchodząc do życia dziwiąc się że inni mają jakieś problemy czy krzywdy i pewnie do chwili aż ktoś bardzo by mnie rozczarował bo tak to mniej więcej wygląda jak oceniam z obserwacji nie tylko mojego otoczenia. Dziś wiem jak ludzie traktują ludzi, jak nasi cudownie wybrani troszczą się o Ojczyznę i Rodaków, jak wiele trzeba i można by było zrobić gdyby nie czyjaś obojętność, brak odpowiedzialności czy egoizm lub brak odwagi postawienia się przełożonym czy złym lub nie życzliwym ludziom z którymi na co dzień mamy przyjemność mieć do czynienia ( a przynajmniej wielu z nas) i od których często zależy nasz komfort egzystencji, bezpieczeństwo, poczucie sprawiedliwości czy zdrowia a nawet życie.
Jak piszą SYTY GŁODNEGO NIE ZROZUMIE a ja choć nie zawsze należę do tych głodnych to jako najedzony nie chcę i nie umiem bezczynie trwać widząc to całe G…o wokół nawet gdy nie jestem w stanie czegokolwiek zmienić.
Pisze to wszystko z nadzieją, że społeczeństwo miasta Lidzbarka Warmińskiego ocknie się z marazmu i zarówno ja bogaci tak i ci mniej zamożni o ubogich nie wspomnę przestaną narzekać lecz wezmą się wspólnie za ręce i zrobią porządek w tym upadłym moralnie i etycznie mieście. Że skończą się kolesiarskie układy, brak odpowiedzialności i wzajemnej troski o nasze wspólne mienie jak i wszyscy zaczną dbać o siebie nawzajem a nie tylko o własne tyłki. Brzmi jak UTOPIA Lae czy chcemy czy nie jesteśmy uzależnieni wszyscy od siebie nawzajem, przedsiębiorcy od pracowników, sklepikarze od klientów i przedsiębiorców, władza od wyborców, bezpieczeństwo nasze od naszej postawy i działań instytucji i można by tak wymieniać bez końca… czemu więc człowiek człowiekowi szkodę czyni zamiast się wspierać i wspólnie dążyć do normalności.
Każdy z nas może tę normalność szybko zaszczepić nie tylko w sobie ale i w naszym mieście wspólnym działaniem. Działaniem jest nie tylko przestrzeganie praw np. Bożych skoro tak do Kościółków latacie ale i swoją pozytywną postawą zarówno wykonując obowiązki zawodowe jak i wżyciu prywatnym. Działaniem także jest egzekwowanie, żądanie czy uczestniczenie. Jak słyszę że ktoś narzeka na A.B.K. od lat to nie rozumiem czemu nic nie zrobi indywidualnie lub wspólnie z innymi aby to zmienić i wymóc właściwe zachowania się tych wobec których mamy pretensje. Podobnie z władzami, lekarzami , pracodawcami, czy Sądami. Swoim pisaniem chciałem pokazać że można walczyć ( czas pokaże czy skutecznie) z głupotą ludzką, egoizmem, czy bezprawiem ale skuteczniejsze jest gdy walczą wszyscy a nie tylko jednostki.
Wspólnie można więcej więc nie bójcie się pociągać do odpowiedzialności, włodarzy jeżeli macie do nich uzasadnione pretensje, instytucje czy nie uczciwych lub złych ludzi pojawiających się w waszym otoczeniu jak też róbcie wszystko aby takich działań było jak najwięcej i jak najwięcej ludzi działało wspólnie. Tylko w tak sposób może być lepiej i na bardzo długo jednak czy tego wszyscy chcemy i czy jesteśmy w stanie przełamać się aby w końcu żuło się nam wszystkim lepiej a nie tylko wybrańcom na co mamy wpływ wszyscy dzięki demokracji i wolnej woli. Jednostki nic nie osiągną a jeżeli już to będzie to powolna i długa droga, wspólnie będzie szybciej i skuteczniej.
Zatem życzę Wam wszystkim w Nowym Roku aby żyło się Wam lepiej i żebyście mieli więcej odwagi działać i reagować na to co nie właściwe i kary godne a mniej narzekać i oglądać się na innych oraz żeby było w Was mniej egoizmu, ignorancji oraz braku szacunku do drugiego człowieka i Ojczyzny a więcej troski o nasze wspólne dobra i drugiego człowieka. Razem zrobimy więcej osobno tylko się wszyscy męczymy ( nawet czasem ci bogaci) bo zawsze każdy prędzej czy później ponosi skutki swoich zachowań niestety czyniąc wcześniej szkodę i przykrość innym za co też później inni z nawiązką dziękują.
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 3:24 pm
mieszkaniec lidzbarka
Gość
smutne to co Pan Andrzej pisze choć pewnie wielu śmieszy jak czytam na forum ale miejmy nadzieję, że w końcu to się zmieni czego i jamu jak i wam wszystkim w Nowym Roku życzę.
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 9:54 am
Gość
Wszystkiego Dobrego i ja życzę wszystkim mieszkańcom w Lidzbarku Warmiński.
Zaś władzom organizacyjnym tego jedynego roku życzę by zakończenie a wkroczenie nowego roku w tym i przyszłym roku było ciekawsze ładniejsze i owiele lepsze fajerwerki.
Tym razem było dużo huku mniej efektów świetlnych.
Kochanej policji życzę większego wysportowania i pojawiania się w miejscach zagrożonych i zgłaszanych
To wszystko życzę ja Milutka
odfajczyłam nie czytałam .... jak i w starym roku
Gościu nie bój się podpisywania bo i tak wiedzą kto pisze
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 3:31 pm
ikmr
Gość
Łączę i moje życzenia noworoczne,dla piszących, czytających i obojętnych mieszkańców miasta. NIECH ŻYJE NAM SIĘ LEPIEJ.
Pozdrawiam ikmr
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 4:38 pm
Gość
ikmr napisał:
Łączę i moje życzenia noworoczne,dla piszących, czytających i obojętnych mieszkańców miasta. NIECH ŻYJE NAM SIĘ LEPIEJ.
Pozdrawiam ikmr
ALE JUŻ BEZ OBECNIE RZĄDZĄCYCH TYM MIASTEM!
NIECH JUŻ SIĘ POWOLI PAKUJĄ!
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 5:25 pm
Gość
Anonymous napisał:
ikmr napisał:
Pozdrawiam ikmr
ALE JUŻ BEZ OBECNIE RZĄDZĄCYCH TYM MIASTEM!
NIECH JUŻ SIĘ POWOLI PAKUJĄ!
Do takich życzeń dołączam sie i ja Milutka
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 1:48 pm
ikmr
Gość
Przyjemnych i pogodnych Świąt
dla tych co świętują z dzisiaj.
Pozdrawiam
ikmr
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 4:17 pm
ociemniały
Gość
Znaczy się życzenia dla władzy? Cały rok świętuje i swiętuje Jak cudowna ta władza, nic dziwnego że tak kusi i nęci
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.