lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice -> W jakich klimatach planowane są gminne dożynki w Miłogórzu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 7:45 am Odpowiedz z cytatem
Danuta Kielak
Junior

Jeszcze raz gratuluję dla Miłogórza świetnie działającej Radnej Małgorzaty Górskiej i p. Sołtys Lucyny Tomaszewskiej.
Dodam tylko, że w historii współczesnej tzw. demokracji w naszej gminie wśród radnych było już kilku odważnych min. mój maż Jerzy, który wiele zrobił nie tylko dla okręgu, z którego został wybrany, a za swoją postawę został nawet ukarany usunięciem z Zarządu RG.
P.S. Okres rządów p. Krystyny S. znam od podszewki i proszę mi wierzyć, że wiem o czym mówię.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 2:22 pm Odpowiedz z cytatem
MI6
Tubylec

Danuta Kielak napisał:
Do Milutkiej. Jeśli czytałabyś uważnie mój post, to zrozumiałabyś, że chodzi o ludzi rządzących w naszej gminie (czyt. U. G.), a ci od wielu, wielu lat są ci sami.
Mimo tego, że jest demokracja, faktycznie rządy są autokratyczne.

Skoro jest demokracja, a ci ludzie rządzą nadal od lat, to może to oznacza, że dla większości ludzi ta "autokracja" jednak bardzo się podoba? Inaczej mówiąc, wszystko jest O.K. Smile

Danuta Kielak napisał:
P.S. Okres rządów p. Krystyny S. znam od podszewki i proszę mi wierzyć, że wiem o czym mówię.

Ale czy to znaczy, że całkowicie obiektywnie?

Pytam dlatego, ponieważ:

Cytat:
Dodam tylko, że w historii współczesnej tzw. demokracji w naszej gminie wśród radnych było już kilku odważnych min. mój maż Jerzy, który wiele zrobił nie tylko dla okręgu, z którego został wybrany, a za swoją postawę został nawet ukarany usunięciem z Zarządu RG.

No, właśnie... I dlatego nie jestem tego całkowicie pewien.

Zwłaszcza, że nie znamy racji drugiej strony.

Od razu dodam, że z tych względów powyżej nie mogę kogokolwiek atakować, ani bronić.

Może jakiś dziennikarz "GO" lub "GL" przeprowadzi z panią wójt jakiś wywiad?
PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 5:44 pm Odpowiedz z cytatem
Wanted
Tubylec

Radny jest od radzenia i zaspokajania swoich wyborców, sołtys od sołtysowania, a wójt od rządzenia i załatwiania kasy dla gminy. Niesnaski o to, kto pokroi chleb są śmieszne. Pani Kielak nie może zrozumieć, że pani Sołtys jest świetna i wspaniała w tym co robi, ale nie można jej zasług rozpatrywać w kontekście tego, co robi Wójtowa! Każdy wie, że jeżeli jest gdzieś jakiś pieniądz do wyrwania, to Wójtowa go dla gminy wyrwie. I nikt jej nie dorówna. Nie jest sezonowym politycznym kacykiem. Całe lata pracowała na swoją pozycję. A jest silna. I gmina na tym korzysta. Autokrata? Oczywiście, bo inaczej niczego nie zrobi. Nasza wójtowa "ma jaja". Każdy to powie.
Zastanawiam się, czy Pani Kielak robi kampanię wyborczą dla siebie, czy dla swojego męża, czy dla pani Sołtys? Myślę, że w każdym przypadku robi ją bardzo nieudolnie.

PostWysłany: Sob Wrz 13, 2008 5:36 am Odpowiedz z cytatem
Danuta Kielak
Junior

Jeszcze raz oznajmiam, że wiem o czym mówię, a robię to dla dobra naszej gminy. Konstruktywna opozycja w tzw. demokracji jest wskazana, a nawet bardzo potrzebna, natomiast "Jednomyślność prowadzi do bezmyślności".
Dobrze jest też znać prawdę a nie słuchać ślepo głoszonej propagandy.
O tym jak sprawowane są rządy w naszej gminie świadczy wiele faktów, na potwierdzenie których mam dowody.
Zaś różnice, które widać między sąsiadującymi z nami nawet biedniejszymi gminami (Lubomino, Jeziorany) są na niekorzyść gminy L.W. i są widoczne gołym okiem.
P.S.Sesje R.G. są otwarte, a tam dużo można się dowiedzieć (frekwencja osób spoza rady jest nikła), także to forum nie jest zamknięte i rzecznicy p. Wójt mogą się tu wypowiadać.
PostWysłany: Sob Wrz 13, 2008 11:16 am Odpowiedz z cytatem
Wanted
Tubylec

Nie mogę pojąć, co dobrego płynie dla gminy z robienia koło d... wójtowej. Natomiast doskonale pojmuję, dlaczego nie znalazła się na festynie pod wezwaniem R.Nałęcza. Czyżby wielki Ryszard po dwóch nieudanych próbach wdrapania się na burmistrzowski taboret w Lidzbarku zwęszył zwalniające się powoli miejsce po wójtowej? I dlatego stawia opozycji? No przecież nie dlatego, że was lubi!
Wiem jedno. Jak jest zgoda, są efekty. Nawet jeżeli rządzi tyran. Nie ma zgody-jest pierdolnik i więcej gadania, niż roboty. W Lidzbarku burmistrze spadali po dwóch latach rządzenia, a radni zamiast radzić opluwali się w gazetach. Miasto tymczasem perzem zarastało.
Gmina miała szczęście, bo wybrała sobie silnego wójta i nie traciła czasu na pyskówki. W tej chwili politykierstwo zaczyna przełazić z miasta (z telewizji też) jak pchły, jak zaraza. Trzymajcie się ludziska, bo jak dostaniecie wójta-polityka a nie wójta-gospodarza z twardą łapą, to zamiast pieczonego chleba, słone paluszki będziecie na dożynkach serwować.

PostWysłany: Sob Wrz 13, 2008 9:00 pm Odpowiedz z cytatem
urzędnik
Junior

Ale nie na dożynkach w Miłogórzu,a ty Wanted nie liż d.... wójtowej, znam cię dobrze, wazelina aż ci się przelewa, i za dwa lata zobaczymy co zrobisz, mieszkańcy Miłogórza będą w twoich i jej snach, jak chciała ich upokorzyć przed innymi miejscowościami. Pakuj się z urzędu już czas zwolnić stołek tyrana. Perz i inne chwasty o którym mówisz czas wyrwać .A Miłogórzanie jesteście najlepszymi mieszkańcami tej gminy, bo głośno mówicie o tym. Przypomnijcie sobie wielki plakat wyborczy ,,Krystyna Sroka Wójt wszystkich mieszkańców”

CZEMU NIE MIŁOGÓRZA???????
PostWysłany: Nie Wrz 14, 2008 2:06 pm Odpowiedz z cytatem
Wanted
Tubylec

Miłogórzanie nie są najlepszymi mieszkańcami tej gminy, tylko NORMALNYMI mieszkańcami tej gminy, ale niektórzy z Miłogórzan są największymi pieniaczami tej gminy. Przenieśmy stolicę do Miłogórza! Robicie wielkie halo, że posprzątaliście (w końcu!) zagrody przy drodze i posadziliście parę kwiatków. Wstyd, że trzeba było organizować konkurs, żebyście posprzątali obejścia. A fuj!
Nawiasem mówiąc nie mam interesu w lizaniu zadka wójtowej, ale jak widzę i słyszę takich rewolucjonistów jak wy, nieźle się bawię.

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 8:35 pm Odpowiedz z cytatem
Danuta Kielak
Junior

W/g Wanted należy siedzieć cicho, robić, co każą i godzić się na wszystko.
W obecnym ustroju politycznym posłusznie wybrać wskazanego w minionej kampanii wyborczej następcę tronu wójta. Słuchać, jak wspaniale jest w naszej bardzo dobrze rządzonej gminie i nigdy złego słowa nie powiedzieć.
Każda osoba z odmiennym zdaniem,mimo oczywistych argumentów, zaraz jest pieniaczem.
Chyba nie o taką Polskę walczyliśmy, a ty Wanted z takim podejściem obecnie najlepiej czułbyś się za wschodnią granicą.
Władza powinna jednakowo traktować wszystkich mieszkańców, wspierać oddolne inicjatywy, pomagać w rozwoju każdej jednostce i przede wszystkim być otwarta na potrzeby ludzi.
Właśnie takiej władzy brakuje w naszej gminie.
PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 10:02 am Odpowiedz z cytatem
Wanted
Tubylec

Ha ha ha. I to są te "oczywiste argumenty"? To jest zwykła paplanina pod publiczkę. Oczywiście, że taka władza powinna być. A nie jest? A jak władza powie, że ktoś kradnie wodę, to znaczy, że nie jest otwarta na potrzeby ludzi. Szkoda słów.

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 8:17 pm Odpowiedz z cytatem
Janoś
Junior

Co ty wiesz? Człowieku ,a słowa pani Danuty mogę potwierdzić, jej samo nazwisko na jakimś dokumencie, albo jej uczestnictwo w sesjach Rady Gminy, działa na wójtową jak płachta na byka. A dlaczego to proste bo boi się ona prawdy, że ktoś wstanie i publicznie wytknie jej błędy ,a popełnia ich coraz więcej ,chociażby taka wpadka jak z organizacja dożynek w Miłogórzu. Chęć pokazania całemu światu kto tu rządzi,( ja wam pokaże) a przez to, że tak wysoko zadziera głowę ,coraz częściej się potyka i robi karygodne błędy na jakże reprezentacyjnym stanowisku WÓJTA, chociażby obrażenie się na mieszkańców wymienionej wsi ,za to że to nie ona przecinała wstęgę na nowo otwartym placu zabaw a pan Nałęcz, jak najbardziej zasłużenie.
A propo, Miłogórzanie jesteście wielcy. Gratuluje.
W jakich klimatach planowane są gminne dożynki w Miłogórzu
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice