lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Wybory 2006 -> Trochę ogólnie Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
rekultywacja :)
PostWysłany: Czw Paź 19, 2006 5:01 pm Odpowiedz z cytatem
smk
Gość

witam

startuję w najbliższych wyborach do Rady Powiatu,
zanim przedstawię się z nazwiska chciałbym się od Was dowiedzieć czego oczekujecie od nowo wybranego radnego powiatowego.
po opiniach chcę zaprezentrować swój program i skonfrontować go z waszymi oczekiwaniami ..
spróbujmy Smile

pozdrawiam
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Czw Paź 19, 2006 5:16 pm Odpowiedz z cytatem
Spajder
Gość

O rany !!!
Ktos sie odezwał! To jednak czytają ! A to, że piszą, to wogóle cos niespotykanego. Czego ja mogę oczekiwać?
To w skrócie:
1. - imiennego głosowania,
2. - przejrzystej,
3.- rzetelnej,
4.- uczciwej,
5.- bieżącej informacji
- o czym i co się mówi na sesjach, nie każdy ma możliwość siedzenia i śledzenia, a jak to zrobisz, to Twoja sprawa.
Pisz teraz swój program, biorąc pod uwagę to, co wyżej.
Możesz też sie wypiąc i nie przedstawić się nam, ten wariant też przewiduję.
Siemanko - Spajder Twisted Evil
PostWysłany: Czw Paź 19, 2006 5:36 pm Odpowiedz z cytatem
smk
Gość

Spajder czy zawsze wypływa od Ciebie taka złośliwość,
tro ja też tak zrobię
czytając Twoje punkty to myślę że nadawałbyuś sie na polityka, z hasłami "Chcemy rzetelnej, przejrzystej i ucziwej informacji" hehe,.

a czego Ci brakuje dostępu do informacji? każdy moż e zajrzeć w dokumenty które są przedmiotem prac Zarządu czy radnych na sesji, komisjach.
imienne głosowanie w pewnych aspektach jak najbardziej zgadzam się, ale np. dziś głosowano na sesji zmianę numerów szkół (doszła jedna) czy to naprawde takie ważne.
konkrety Spajder, konkrety

pozdrawiam
PostWysłany: Czw Paź 19, 2006 7:13 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

BRAWO! BRAWO! BRAWO!
Masz mój głows. Daję go, za odwagę.

A teraz program.
Podstawowa dziedzina GOSPODARKA - PIENIĄDZE.

1. Nie blokuj czyjegoś pomysłu z "TERMAMI". Popieraj wbrew malkontentom
i pesymistom. To duze pieniądze, ale zmienią oblicze Lidzbarka.
Na inne pomysły Lidzbark nie ma szans, ciekawsze zabierze województwo.
Ciepłej wody geotermalnej nie przetoczą do Olsztyna, - choć, nie wiadomo.
Narazie tylko tyle i aż tyle. Czekam na Twoją odpowiedz i reakcję.
Pozdrawiam.
ikmr.
PostWysłany: Czw Paź 19, 2006 7:29 pm Odpowiedz z cytatem
Spajder
Gość

Jestem Spajder, tylko spajder. Nie bądż taki drażliwy, bo nie o to chodzi chyba Tobie aby zrazic ludzi. Jestem jaki jestem, jestem zalatany za chlebem powszednim /niestety/, nie mam stałych dochodow i pracuje najczęściej na umowy na czas określony, prace lubie wykonywać rzetelnie i nie mam czasu szukac dokumentów, a np. chciałbym zajrzeć na strone na której znajdę wszystko o czym ostatnio postanowiono. Dlaczego imiennie? Numer czegoś tam to pryszcz, ale jak widzę jesteś obyty w tym gdzie się wybierasz. Ja tylko chcę spokojnie zajrzeć i sie dowiedzieć co w trawie przysłowiowej piszczy, kiedy mam obrobine czasu wieczorem. Mam do tego prawo aby nikogo się nie kłaniać o prawo wglądu do jakchśtam papierów, bo czasami nie mam ochoty oglądać niektórych twarzy w urzędach, a juz napewno nie mam ochoty prosic o to, co mi sie ustawowo należy - dostęp do informacji. Nie mam czasu na latanie po urzędach, bo pracuję na chleb. Proszę, bez urazy, wież to pod uwage, że jest takich więcej, a nikomu korona z głowy nie spadnie /bo każdy ma z Was ma tylko miejsce na koronę/, jeżeli potraktuje swoich wyborców poważnie i pozwoli śledzić swoje poczynania. Może sie załapiesz na następna kadencję, co Ci gwarantuję, jeżeli przejdziesz uczciwie te kadencję. Sorry za szczerość.
PS. Na polityka to ja sie absolutnie nie nadaje, mówię bowiem, to co myśle. A w polityce i na wojnie najgorsza jest prawdomówność /
- rzekomo.
Mimo to - sedrecznie Cie pozdrawiam. Jeżeli odważyłeś sie zabrac głos na Forum , to i tak jestem odważny.
Siemanko - tylko Spajder Twisted Evil /podobno czasami są jadowite/ hehe Very Happy
PostWysłany: Czw Paź 19, 2006 8:15 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Jako przyszły radny musisz sie uzbroić w cierpliwość i nie atakować
ludzi. Każdy człowiek ma prowo do wypowiadania sie ,jak uważa
a szczególnie w internecie. Nie daj po sobie poznać zdenerwowania,
zniecierpliwenuia i zaskoczenia. Każdą reakcje internauty czy mieszkańca
zmieniaj na swoje dobro. Nie poddawaj sie prowokacji.

Popieram Spajdera, co do informacji.Nie ma problemu, aby na tej stronie
były zamieszczane i aktualizowane plany i protokóły narad i posiedzeń.
Mniemam ze Kudłaty chętnie udostepni stronę.
ikmr
PostWysłany: Czw Paź 19, 2006 8:31 pm Odpowiedz z cytatem
Lidzbarczanka
Gość

Witam nowo przybyłego.
Co chcem??? Widzieć jak miasto pięknieje rozwija się i ściąga turystów dających dochód.Powstają nowe stanowiska pracy.Porządnie pracującą służbę zdrowia.I... właśnie i trochę rekreacji sportowo rehabilitacyjnej....
a dokładniej WRESZCIE BASENU W SZKOLE NR.4 i SIATKÓWKI PLAŻOWEJ -były obiecane ale nadal nie istnieją.
To może zbyt wiele,ale nie ogrom. I aby te obiecanki nie skończyły się cacankami.
To narazie tyle.
Pozdrowionka forumowiczom
PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 7:22 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

A ja bym chciał, aby władze zrobiły coś, żeby młodzi ludzie nie uciekali z miasta. Nie wiem konkretnie co to mogłoby być. Niech się władze postarają i pomyślą. Bo jak tak dalej pójdzie to będziecie rządzić albo małolatami poniżej 18 roku życia, albo dziadkami i babciami powyżej 60 roku życia, bo cała reszta stąd ucieknie.

Chciałbym też aby władza w końcu postawiła konkretnie na turystykę. Bo zamek sam nie przyciągnie turystów. Jak nie będzie gdzie się przespać ani coś zjeść to tak jak ktoś już powiedział. Do zamku przyjadą turyści "po drodze" na godzinkę i tyle ich tu zobaczymy. No i pozostaje cały czas temat przedzamcza :p, z którym nikt nie może nic zrobić. Osobiście na waszym miejscu zrobiłbym wszystko, aby oddać nawet to przedzamcze komuś za gwarancję wyremontowania i zrobienia z niego kokretnego lokalu (hotel, restauracja, knajpa, kino, biblioteka, obojętnie - aby to nie straszyło już nikogo).

Odnośnie strony, to bardzo chętnie udostępnię całą stronę, żeby tylko ktoś się nią zainteresował i jej nie zmarnował. Niestety znając życie, to nikomu nie będzie się chciało wrzucać tutaj materiałów. Już raz rozmawiałem nawet z burmistrzem i chciałem oddać miastu tą stronę całkowicie, to nawet nie chciało mu się zajrzeć na nią, tylko powiedział mi, że mam robić swoje i czekać na "szansę".

No i to by było na tyle. Nie chce mi się więcej pisać, bo nie wiem nawet czy to ktoś przeczyta.

Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 6:03 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Zważmy, nasz Pan/i/ "smk" strtuje do Rady Powiatu, to wyzsze perspektywy, zadania i ogląd rzeczy.
Poczekajmy co nam zaserwuje.
Pozdrawiam.
ikmr
PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 9:04 am Odpowiedz z cytatem
JOHN72
Honorowy zrzęda

do potencjalnego radnego:
-Przedstaw się a nie chowaj głowy w piasek na wjazd
-Chciałbym żeby władze miasta poprzez właśnie internet kontaktowały się z mieszkańcami (sprawozdania z posiedzeń, akty prawne, forum na stronie UM a nie gościnnie u Kudłatego, sorry stary ale uważam, że to powino miasto załatwić we własnym zakresie, radni kontaktują się z mieszkańcami tylko przed wyborami a potem zatrzaskują drzwi swoich ciepłych gabinetów przed naszymi nosami). Pokażcie mi takego, który znalazł sposób na wysłuchanie problemów mieszkańców, lub chociaż spróbował. Ja pracuję jak spora część miaszkańców i nie mam możliwości brać udziału w sesjach rady a chętnie posłuchałbym co tam się dzieje i czy rzeczywiście jest tak że burmistrz ma związane ręce przez radnych i przez których. Wiedziałbym na kogo nie głosować w przyszłości. A swoje programy przedwyborcze możecie sobie .... Niech każdy z radnych pod koniec kadencji zda publiczny raport z tego co zrobił dla miasta, albo lepiej raz w roku. W końcu to Wy jesteście tam dla nas a nie odwrotnie (przynajmniej teoretycznie)
Pozdrawiam

Johny

Ostatnio zmieniony przez JOHN72 dnia Sob Paź 21, 2006 9:35 am, w całości zmieniany 1 raz

Trochę ogólnie
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Wybory 2006