lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Wybory 2006 -> Trochę ogólnie Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 9:43 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

No, to coś już inaczej, ładniej, milszy post kandydata na radnego.
Czyny komuny, mnie nie rażą.
Natomiast start w wyborach bez przygotowania, nie uchodzi.
Cztery lata to za mało/ w/g mnie/ na zapoznanie sie, wymyślenie "sprawy" zrobienie planów, wykonanie, aby były skutki odczuwlne. Smietanę spiją inni.
Malowanie i grabienie dobra sprawa,ale sytuacji na rynku pracy w mieście nie poprawi. Miasta nie popchnie do przodu.
Z uszanowaniem
ikmr
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 10:39 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Baba Blond napisał:
Goście! Tylko nie wiem ilu Was jest. Mimo zmęczenia po podróży zabralam sie za czytanie. Panowie Goście, a skąd to wiecie, czy każdy z nas, ten co tutaj pisze jest taki jakiś nijaki, nic nie robiący dla miasta i tylko narzekający ? Może My mamy większe sukcesy bez wyborów, bez aplauzów i oklasków, niz Wam sie wydaje. Sami sobie stawiamy wysoko poprzeczki, sami ponosimy odpowiedzialnośc. Nie gonimy za stołkami, uważając, że jesteśmy mieszkańcami swojego miasta, bo my są stąd. Nie każdy, kto robi dobrą robotę, musi od razu zasiadać gdzieś tam, chociaż i tam są ludzie potrzebni, może tacy właśnie jak Wy /tylko bez urazy/. Wasze nazwiska można znależć w internecie? No to poszukajcie ile jest nazwisk mieszkańców Lidzbarka w internecie i bez list wyborczych.
Co do zatrudniania urzędników - a kto zatrudnia "wybitnych" urzędników, kandydatury nie przechodzą przypadkiem przez ręce milościwie panujących?
A jednak idę spać - papa Kochaniutkie - Baba Blond
PS. Jadąc właśnie zauważyłam na ul. Krzywej ładne latarnie, są super!

B-B a skąd pewność ,że do rady nie startują ludzie, którzy również odnoszą sukcesy zawodowe z góry założyłaś, że gonimy za stołkami. Co do podnoszenia poprzeczki możnaby długo dyskutować ja podniosłem ją wysoko - startuję do rady miasta zrobiłem już dużo dla siebie i dla mojej rodziny nadszedł czas kiedy mogę pomóc innym. Po tym co przeczytałem tu na forum nie spodziewam się ani aplauzów a tym bardziej oklasków. Mówimy wciąż o wyborach a ty mi każesz szukać w internecie nazwisk ludzi z Lidzbarka ja doskonale wiem, że one tam są. Bardzo się cieszę ,że odnosisz sukcesy trzymaj tak dalej tylko jak wespniesz się bardzo wysoko to nie zapomnij o naszym mieście i przywieź ze sobą jakiegoś turystę. Pozdrawiam "potencjalny radny"
PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 10:59 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Ikmir z całym szacunkiem co ty masz mnie za czarodzieja ? miasto rujnowali przez kilkanaście lat a ty chcesz żebym przez 4 lata postawił je na nogi jeśli nawet śmietankę spiją inni to trudno ale może moje dzieci nie będą musiały wyjeżdżać za chlebem. Kilka osób siedzi w radzie już kilka kadencji i śmietanki napewno nie piją . Z Polski, Wałęsa miał już drugą Japonię zrobić i co? rozkwitu przemysłu nie widać. Plan działania już mam ale nie przedstawię go na forum bo mogą z tego skorzystać moi kontrkandydaci. Na wszystko przyjdzie czas. W trakcie rozmów z ludźmi słyszę wciąż uwagi ,że miasto jest brudne i zaniedbane a ty twierdzisz, że malowanie i grabienie sytuacji w mieście nie poprawi, nie popchnie go do przodu? Jeśli tobie 4 lata jest mało na planowanie i wykonanie czegokolwiek to współczuję, bo ja jak mam jakiś pomysł to dzień i noc mogę nie spać aby jak najszybciej zrealizować przedsięwzięcie.
Do usłyszenia "potencjalny radny".
PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 7:47 am Odpowiedz z cytatem
Gość

"Potencjalny radny"
Zeby miasto było czyste,wystarczy kijek, zakończony rzemykiem.

Spróbuj postawić garaż, przekonasz sie, ile zajmie czasu,
od pomysłu do wstawienia samochodu.

Moze zapytam inaczej. Znasz napewno problemy miasta,
które w pierwszj kolejności byś rozwiazywał?
ikmr
trochę ogólnie
PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 10:35 am Odpowiedz z cytatem
memlak
Gość

Jak to fajnie że na forum zaczynaja pisać ludzie z energią, inicjatywą i WAŻNE chcą startować do Rady aby te swoje przymioty spozytkować.
Jednak czy tak naprawdę znają realia budżetu i możliwości pozyskania srodków z zewnątrz? NIe chodzi tu o kwoty rzędu 10 cz 20 tysięcy ale przy potrzebach naszego miasta milionów. Komunikacja miejska? To nie pomysł tej kadencji Rady !!!!! Zresztą jak wszystko co powstało w ciągu 4 lat/ hala sportowa , WOLNA STREFA EKONOMICZNA,oświetlenie centrum i jego zagospopdarowanie, RONDO , przebudowa Poniatowskiego, przebudowa amfiteatru czytaj powiększenie widowni, większa ilość imprez masowych itd, itp.Ta kadencja nie wykorzystała w pełni możliwości pozyskiwania środków strukturalnych UE ktorych poprzednio poprostu nie było/ były tylko przedakcesyjne czytaj : szkolenia/ mając znacznie większy budzet niz poprzednicy/ZMIANA USTAW W SPRAWIE FINANSOWANIA SAMORZADOW/ O co walczyli poprzednicy. A co nowego przygotowała ustepujaca RADA dla następców aby mogło to być wykorzystane teraz? Otóż gdyby nie BURMISTRZ / tak krytykowany/to żadnej kompletnie własnej inicjatywy albo bzdurne i nierealne do zrealizowania a wręcz blokowanie każdej BURMISTRZA/ vide : zagospodarowanie przdzamcza/ A dlaczego? Bo niestety w naszym mieście jest bardzo mało osób które myślą w kategoriach: NIE WAŻNE ŻE TO ON WYMYŚIŁ I ZROBI DLA DOBRA OGÓŁU A NIESTETY PEWNA GRUPA MYŚLI WAŻNE ABYM TO JA BYŁ TYM KTÓRY TO "WYMYŚLIŁ I ZROBIŁ" PATRZ PLAC ZABAW WOJTKA KORZENIEWSKIEGO o ktorym nawet podczas otwarcia pamietał tylkko BURMISTRZ A NIE KANDYDAT Z ZOZ. W LIdzbarku nie może być żadnej polityki i prywaty a niestety w przypadku osób z otoczenia byłego juz Przewodniczacego Rady to norma. Inne tematy póżniej.
PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 12:05 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Nie widzę potrzeby angażowania pieniędzy miasta w komunikację miejską.
No, moze do opracowania /wytyczenia/ tras /linii/.
Potem koncesyjki i pieniązki same lecą do budżetu.
Ale jest problem, co na to brać taksówkarska.
Tu dopiero blokada. Muszą zmienić samochody osobowe na "busy" i nie tylko.
ikmr
PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 2:48 pm Odpowiedz z cytatem
JOHN72
Honorowy zrzęda

No właśnie wspomniany Wojtek Korzeniewski miał kandydować do Rady, zreszta już raz kandydował w wyborach uzupełniających a teraz go na liście nie widzę. Szkoda bo takich ludzi nam trzeba!

PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 4:59 pm Odpowiedz z cytatem
Blond
Honorowy zrzęda

Miły Gościu, a potencjalny radny! Czego sie żołądkujesz? Wiesz, tak nawiasem mowiąc to dobrze, że jesteś , jakby tu powiedzieć, wiem - hardy. Może właśnie takich ludzi trzeba w nowym komplecie namaszczonych. Takich co to na podorędziu nie mają wiaderka z wazeliną, ale własne zdanie. Wogóle, to jak czytam to wszyscy maja po troche racji. Cóz racji jest tyle ile ludzi, prawda jedna - albo Lidzbark drgnie /i nie ma co tu liczyć, że po roku wszyscy zostaną burżujami/, albo przez przypadek ktoś Lidzbark zaorze. Czyli pracy czeka ogrom. Ktos zaproponował, aby Ci, którzy notorycznie próbują pełnić rolę radnych zeszli ze sceny. Podzielam to zdanie. Może to rzeczywiście zakrawa z ich strony na bezczelność? Powoli uświadamiam na kogo będę głosować - napewno nie na tych, który już "nawalili" w poprzednich kadencjach. Może i zaglosowalabym na Ciebie, ale - mam nadzieję, że kiedyś uchylisz rąbka tajemnicy kim jesteś, bo głos może trafić do kogo innego.
Pozdrawiam

PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 6:10 pm Odpowiedz z cytatem
Lidzbarczanka
Gość

Czytam czytam i jestem ZERO mądrzejsza.Nawet plakat listy nr5 przytargałam do domu i co???Niby coś jest ale jest i ale...poza funkcją i nr na liście, wiekiem i wykształceniem wiem,że są z Lidzbarka. Ciut za mało informacji. Czeka mi brakuje ich założeń co do miasta.
Nastyępni to: kandydaci na burmistrza - przykro mi ale żaden mi nie pasuje....mały wybór??? zbyt mały by coś teraz powiedzieć.Ci co byli nic nie zrobili więc.....jeśli zostana wybrani to tylko potwierdzi się moja teza -
wybory już były a reszta to tylko pozory.... Embarassed Są też nazwiska identyczne -zbieg okoliczności - czy rodzinne porozumienie??? Prawdę mówiąc dużo niejasności.
Nie stoję za żadną partia bo jestem bezpartyjna ale chcę by wybrani rządzili dobrze stąd tyle moich wątpliwości.
Pozdrawiam
PS Czy to głosowanie w kompie będzie???Czy będzie można zagłosować i za rodziców przy ich pozwoleniu???
PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 6:34 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Lidzbark drgnie ale jest tylko jeden kandydat na Burmistrza, który może to zrobić facet ma szerokie kontakty i duże wpływy nawet za granicą. Tym razem zaryzykuję i głosuję na niego . Żałuję jedynie, że poprzednim razem zwątpiłem i w "dogrywce" zagłosowałem na obecnego oj źle nasze miasto na tym wyszło 4 lata do tyłu.
Trochę ogólnie
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Wybory 2006