|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob Paź 21, 2006 7:21 pm |
|
|
|
ups, ten gośc to ja  |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Paź 21, 2006 7:25 pm |
|
|
|
Właśnie, dlaczego ma być jakiś parasol na kandydatami i zabawa w przedszkole. XXI wiek - Czasy "Rewizorów" powinny już minąć.
- Wiem czego nie będę brał pod uwagę w prezentacjach kandydatów. Kiedyś to się czytalo - Ja, lat ileś tam, żonaty, dwoje dzieci... dalej ble, ble", Otóż, nie interesuje mnie, żonaty, mężaty, czy nie. Aaaa, ma dzieci! Sorry, to nie ja mu sie o dzieci postarałem. Wiem natomiast, że bardzo będzie dbał o dom, żonę, męża i o dzieci, w poważaniu mając wyborców. Możliwości, na jakie sie przy okazji bycia radnym załapie, pomogą mu w tym. Wyborcy dostaną gruszki na wierzbie, będzie - próbowaliśmy, ale trudności.., brak pieniędzy..., ktoś tam coś tam... itd. Piszą program chwaląc się, że ...iśmy zrobili, biorąc kasę, bo są zatrudnieni. Jakby nie zrobili, to by ich wywalili, więc gdzie te sukcesy? Mnie osobiście nie interesuje ani religia, ani przynależność partyjna, ani kolor majtek kandydatow.
Do wyborów napewno pójdę, jak nie znajdę nikogo godnego, to oddam głos, ale nieważny.
Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Paź 21, 2006 11:05 pm |
|
|
|
Cześć!
Kandyduję do Rady Miasta. Robię to pierwszy raz. Wiem co chcę w naszym mieście zmienić nie wpędzając go w długi.
W tym momencie wspomnę Pana Nałęcza żałuję ale z tego okresu pamiętam tylko kolorowe neony między innymi nad "Ratuszową" i ten z jabłuszkiem. Z opowiadań wiem, że zawsze rano jeździł rowerem po mieście lub chodził pieszo aby sprawdzić co zrobiono i jak lub co należałoby zrobić - takiego gospodarza nam potrzeba.
Nasi kandydaci na burmistrzów chcą przyciągnąć do miasta turystów poprzez hotele i restauracje a w mieście co 2 skelp to "Odzież używana" . Ludziom należy dać pracę a miasto samo rozkwitnie i przyjadą tu turyści.
Chcę by meble do lidzbarskich urzędów, latarnie i ławki w mieście robiły nasze lidzbarskie zakłady, chcę by młodzi ludzie mieli gdzie spędzać wolny czas, amfiteatr tętnił życiem, miasto było czyste piękne, estetyczne i bezpieczne.
Lista jest długa a ja należę do ludzi, którzy realizują swoje marzenia.
Pragnę jescze dodać, że robiłem/am coś dla naszego miasta bezinteresownie na długo przed podjęciem decyzji o kandydowaniu na radnego |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 7:45 am |
|
|
| Kudłaty |
| Guru |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2004 |
| Posty: 700 |
| Skąd: Lidzbark, Bartoszyce, Olsztyn - kto to wie. |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Taaaaaaaa. A Lepper chce nam dać 800 zł zasiłku Człowieku powiedz o konkretach, a nie co byś chciał. Bo to co ty napisałeś to pewnie każdy by chciał i każdy to może powiedzieć. Ty powiedz, czy masz pomysł na realizację tych planów. |
|
_________________ Kudlaty
Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
 |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 9:51 am |
|
|
|
Gościu, Kandydacie do Rady Miasta - ja tez tak chcę. Pokaż mi normalnego /przy zdrowych zmysłach/ mieszkańca Lidzbarka, który tego nie chce. Jak to zrobisz, jak dasz ludziom pracę, jak pozwolisz ludziom zarobić? Wiadomo przecież nie od dzisiaj, że bogaci mieszkańcy to kwitnące miasto. Dobra, nastawiasz sie na wykorzystanie miejskich zakładów do produkcji jakiejś ilości potrzebnych w mieście przedmiotów, czy to użytkowych, czy to dekoracyjnych. To trochę mało.
Będzie miał do pokonania jeszcze całą barierę urzędniczą i o tym nie zapominaj! Chyba, że przyjdziesz w własną ekipą, co wydaje się nierealne.
A wogóle, to kto Ty jesteś? My będziemy głosować dla ciebie jako głosy, bez nazwisk, ale będziemy wybierać z nazwiska i imienia osoby, na ktore postawimy. Nie możesz być dla nas anonimem.
Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 10:47 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Co to za kandydat skoro wstydzi sie swojego imienia i nazwiska?  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 12:05 pm |
|
|
|
P-D.Tu wyłania się strach przed internetem.
Gdybym chciał zostać radnym, czego nie chcę, postąpiłbym w następujący sposób:. /Przykład jeden z wielu/.
1. Zapoznałbym sie z potecjałem gospodarczym /firmy/,ekonomicznym
/banki/,intelektualnym /kierunki kształcenia młodzieży 10 lat do tyłu,obecnie,i na przyszłość/.
2.Rozpoznałbym przychylność urzedniczą /wolę polityczną/, miasta i powiatu.
3. Dowiedziawszy sie o wodach geotermalnych w rejonach powiatu,
zapoznałbym ze wszelkimi dostepnymi danymi na ten temat.
4. Zleciłbybym analizy specjalistom.
Po uzyskaniu pozytywnych analiz starałbym sie zapoznać z wstępnym projektem, miejscowe firmy projektowe, budowlane,stolarskie,handlowe, bankowe itp.
W razie niezrozumienia i odmowy NA PIŚMIE szukałbym firm zewnątrz.
Z tych firm starałbym sie zawiązać spółke.
5. Po zawiązaniu spółki, wykonaniu projektow, podliczeniu pieniędzy potrzebnych, posiadanych i możliwie pozyskiwanych, zastanawiałbym sie
ilu potrzeba radnych w Powiecie i Mieście do poparcia "Naszych"
zamierzeń.
Ludzi mądrych, chętnych, młodych wytypowalibyśmy na radnych z tej spółki, aby dbali o nasze /swoje/ interesy w mieście, powiecie i województwie, dajac im gotowe zadania i programy.
Ci ludzie w wyborach lokalnych uzyskiwaliby poparcie społeczne, lub nie.
6. Wszelkie decyzje i postanowienia i zamierzenia podejmowane byłyby jawnie, nie "pod stolikiem".
To na narazie tyle i aż tyle.
Pzdrawiam ikmr. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 12:23 pm |
|
|
|
ikmr - jaka szkoda, że prawie przed wyborami napisałeś dobrą ściągawkę przedwyborczą.
Boja sie internetu, a wiesz dlaczego?
Dlatego, ze tutaj "atakują", "czepiają' i wogóle to psują "dobry początek" i "zapał przedwyborczy". Na dodatek lubia sprowadzać z obłoków na ziemię. Chcą kadencje przebrnąć spokojnie i beztrosko, bez krytyki calkiem wg nich niepotrzebnej. I bez odpowiedzialności! Zbiorowa bowiem odpowiedzialność to odpowiedzialność żadna. Cztery lata przesiedzą i odejdą w chwale.
I O TO CHODZI !
Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 12:32 pm |
|
|
| JOHN72 |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 15 Kwi 2005 |
| Posty: 784 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
pytanie do pot. Radnego Kuźniewskiego
od jak dawna śledzi Pan forum na tej stronie? |
|
_________________ johny_72
stąd od urodzenia |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 12:52 pm |
|
|
|
Spajder.
Już bardzo dawno zachęcałem do dyskusji na temat wyborów.
Entuzjazmu nie wyczułem.
Uważam, że nalezy zrobić skok do przodu, dojąc ludziom pracę,
i perspektywy. Pozostałe sprawy same sie ułożą.
Inni twierdzą, ze aby osiągnąć postęp, potrzebny jest "bat i marchewka.
- Osobiście wątpię.
Kiedyś pisałem, jak zaniosłem "projekt- pomysł" do przedyskutowania i zaopiniowania otrzymałem pytanie, - "a pieniądze masz?" I wszystko jasne.
W/g tej samej sciągi mozna z powodzeniem zagospodarować
przedzamcze,nie czekająć na specjalnego, wymarzonego inwestora.
Podstawowy problem to ludzie, a właściwie ich brak.
Mądrzejsi wyjechali lub ich wygoniono."Klasa" urzędnicza, sam widzisz jaka, robotnicza - roszczeniowa albo jej nie ma, ręcistami i emerytami nie pociagniesz,najwyżej wygrasz wybory.
Pozdrawiam.
ikmr |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |