|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 1:17 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 356 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| ikmr napisał: | nie pomyśleliście ze topole " pylą" a są ludzie uczuleni.
Jeśli sadzić, to lipę, jarzębinę,czeremchę, jaśmin itp. |
Hehe ikmr a jak Ciebie nie zapyliły do tej pory to i innym nic nie będzie
Co ciekawsz obecnie co drugi to alergik  |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 5:15 pm |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 577 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Na całym swiecie /gdzie można/ po wybudowaniu nowych dróg sadzą pierwsze topole jako najszybciej rosnace. Miedzy nimi posadzone są inne drzewa. Topole wycinaja i robia z nich cudowną sklejke do wyrobow artystycznych, która mozna ciąć dosłownie nożyczkami. Inne drzewa zostaja. Ziemia związana i drzewa rosna.
Tylko u nas jakoś do góry nogami, żeby nie powiedzieć korzeniami. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 5:44 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witaj Blond !!!
Dzięki Ci za poparcie. Innych zapyla i rozsiewa alergię. Co do topoli to dziwne... bo po każdym ściętym drzewie zawsze zostawiali troche pnia a i trociny również były.Tym razem jest tak jakby tam nic nie rosło i tylko troche ciemnej ziemi I tak dziwnie łyso Ci co kiedyś te drzewa sadzili dziś sie w grobie przewracają bo jak pisałam drzewa się sadzi dla wnuków My zaś nie tylko nie sadzimy ale skrupulatnie wycinamy ZIELONE PŁUCA MIASTA
pozdrawiam ciebie wiosennie
TE PIĘKNE TOPOLE SĄ W GALERII I CAŁE SZCZĘŚCIE !!! |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 6:19 pm |
|
|
| GreenGO! |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 25 Sie 2007 |
| Posty: 159 |
| Skąd: Heilsberg |
|
|
|
 |
 |
 |
|
a może by tak w czynie społecznym jakies nasadzenia zorganizowac?  |
|
_________________ ,,Ta se zawalcuim!"
,,A kto szura i nie tupie tego wszyscy mają w d**ie!"
...na banku kele chałupy... |
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 6:53 pm |
|
|
| wooki3 |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 02 Lut 2007 |
| Posty: 144 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński :) |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jestem za ale czy koniecznie Topole ? może jakies brzozy ? ^^ albo robimy akcje nową Posadź drzewo ;d Kazdy uzytkownik ma na celu posadzenie drzekwa i przesłanie jego foty ^^ |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 7:12 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
W czynie społecznym ??? Tak jak ten staruszek co posadził te trzy drzewka i w końcu zostało tylko 1,5 a i te pół nie wiadomo czy w tym roku wyżyje
O nie ja ze swojej kieszeni marnować kasy nie będę dla chuliganów nocnych. Obejrzyjcie sobie miasto na nogach a nie zza szyby aut. Popatrcie co jest na torach za widuktem,zajrzyjcie na trawniki i do koszy psich kupek.Popatrzcie na budynki chodniki ... dokładnie na wszystko co sie da oczy z orbit powychodzą. Owszem dawniej były czyny społeczne ale skąd brano drzewka i krzewy??? Czy to co posadzono to nocą ktoś ukradł lub połamał? czy na plac zabaw szło się z psem by ten przy huśtawkach czy piaskownicy załatwiał swoją potrzebe. Tym razem ja odmawiam współpracy. Niech najpierw władza pokaże co potrafi........
Zgadzam się jedynie co do innego rodzaju drzewek mogą być i kasztany czy lipy a nawet świerki by już nikogo nie pyliły. Niestety brzozy tez pylą i trawy też  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 7:26 pm |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 577 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Iles lat temu w srodku miasta dymił komin od centralnego ogrzewania, ten na ul. Wysoka Brama po stronie cerkwi.
Dym sie ścielil miedzy drzewami w parku /kiedyś tzw.Park Piwny/, okien nie można było otworzyc, bo smród, że lepiej nie wspominać. Jakaś tam przepychanka słowna miedzy właścicielem komina, a wąchającymi smród.
Jeden z uczęstników, a korzystający z dobrodziejstwa centralnego ogrzewania tak powiada:
- "Wyp......lić drzewa z korzeniami i będzie po kłopocie. Nie ma przewiewu. to dlatego śmierdzi."
Słusznie i naukowo, ale jakże nieżyciowe.
Zielone Płuca Miasta....?,
chociaż jak mówią medycy, zielone płucka ma kazdy palacz!
PS. Nie piszę sie na żadne sadzenie drzew. Wyhodowałam z nasion świerki, sosny, jodły i buki, jawory, posadziłam brzozy, czeremchy, olchy, wierzby , cyprysiki, daglezje, jalowce, modrzewie i metasekwoje , nie mówiąc o drzewach owocowych i krzewach ozdobnych.
Odwalilam robotę za siebie i kilka przyszłych pokoleń i bardzo sie z tego powodu cieszę, bo to wszystko rośnie, a ja to mogę ogladać każdego dnia, chociaż wiele drzew ma juz innych wlaścicieli. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 8:04 pm |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Paź 2006 |
| Posty: 353 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Ja i moja rodzina posadziliśmy dwa kasztany,dęba i cztery klony.Jeszcze rosną i mają cztery lata. |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 8:29 pm |
|
|
| wooki3 |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 02 Lut 2007 |
| Posty: 144 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński :) |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| No tak sadzic aby były zniszczone racja . Ale poprosic burmistrza naszego który jeździ karetką na hale ponoć o to by dał jakies pienidze na posadzenie ? moze nie tyle dałco zakupił jakies drzewka by w kazde wyrwane posadzic nowe ? |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 6:42 am |
|
|
| GreenGO! |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 25 Sie 2007 |
| Posty: 159 |
| Skąd: Heilsberg |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Blond napisał: |
Wyhodowałam z nasion świerki, sosny, jodły i buki, jawory, posadziłam brzozy, czeremchy, olchy, wierzby , cyprysiki, daglezje, jalowce, modrzewie i metasekwoje , nie mówiąc o drzewach owocowych i krzewach ozdobnych.
Odwalilam robotę za siebie i kilka przyszłych pokoleń i bardzo sie z tego powodu cieszę, bo to wszystko rośnie, a ja to mogę ogladać każdego dnia, chociaż wiele drzew ma juz innych wlaścicieli. |
I chwała Ci za to! ale kasztana jeszcze nie posadziłaś
A co do kasztanów to: CZY WIDZIAł KTOś ZDROWEGO KASZTANOWCA W LIDZBARKU ? Podobno taki robal(szrotówek kasztanowcowiaczek - emigrant z USA) niszczy wszystkie kasztany w PL i nie ma jak ich ratować  |
|
_________________ ,,Ta se zawalcuim!"
,,A kto szura i nie tupie tego wszyscy mają w d**ie!"
...na banku kele chałupy... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |