|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | Regulamin |  |
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 5:45 pm |
|
|
| elbow |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2007 |
| Posty: 108 |
| Skąd: wziąć na piwo? |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Problem już pojawiał się kilka razy ale przeszukałem zasoby forum i, jeśli nic nie przeoczyłem to niestety bez echa. Zakładam więc nowy temat, w którym, chciałbym abyśmy ustalili regulamin tego forum. Nawet niech będzie jakiś standardowy ale niech będzie. Userom i moderatorom znacznie ułatwiłoby to korzystanie z forum. Proszę więc o zgłaszanie pomysłów zapisów w tymże regulaminie. Ja ze swej strony bardzo chciałbym w nim zopbaczyć rygorystyczny zakaz offtopowania. |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 7:20 pm |
|
|
| Grande |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 11 Sie 2007 |
| Posty: 377 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Resztę też sobie ułóż.
Domagałeś się zagadki to ci napisałem. Jak postępy?
Na razie nie możesz być moderatorem nie przeszedłeś podstawowego testu.
Misja niemożliwa do spełnienia
Wysadzony w powietrze.
GAME OVER
BAY, BAY
Do zobaczenia za miesiąc. Wtedy pomyślimy. |
|
Ostatnio zmieniony przez Grande dnia Sro Lis 07, 2007 7:34 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 7:24 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 923 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 7:52 pm |
|
|
| Grande |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 11 Sie 2007 |
| Posty: 377 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Żartowałem masz jeszcze dwa życia. Nie popełnij błędu. Do 7.12.
Kup dzieciakowi coś na Mikołaja za to Twoje logo.
Basta |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 9:54 pm |
|
|
| JOHN72 |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 15 Kwi 2005 |
| Posty: 735 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
w kwestii regulaminu to mamy 2 wyjścia
1. moderujemy na poziomie jaki nam odpowiada, nie dając się wciągać w żadne dyskusje, w końcu każdy kto tu pisze zgadza się na warunki tu panujące
2. Odpuszczamy offtopy i prowokacje "grandowe", w końcu jeśli chcą czytać swoje posty w takim bałaganie to ich wola
w pierwszym przypadku część wymięknie. Grande zmoderował te forum nie będąc modem. Podzielił nas na grupy. pisze ciekawie, ale też agresywnie. Jeśli się z nim zgadzasz to jesteś ok, jeśli masz inne zdanie to przygotuj się na lawinę agresywnych postów pod swoim adresem. Nie każdy ma na to ochotę, więc część odpuszcza sobie. Wykorzystuje prosty mechanizm, mniej więcej taki na jakim wybił się Andrzej Lepper. Łatwo pociągnąć ludzi przeciw komuś. Ale kiedy sam zacznie pełnić jakieś odpowiedzialne funkcje - czar pryska. Szkoda tylko userów, którzy dali mu się wkręcić i mogą odejść.
drugi przypadek - cóż średnio mi odpowiada, ale skoro większość tak woli.
Można ewentualnie zrobić ankietę. |
|
_________________ johny_72
stąd od urodzenia |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 10:02 pm |
|
|
| elbow |
| Oldboy |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Hm... no cóż, taka chyba rola moderatora aby nie dawał się wciągnąć w jałowe dyskusje. Poza tym sądzę, że dopuszczając niski poziom dyskusji i kolokwialnie rzecz ujmując syf nie zrobimy nic dobrego. Wolałbym raczej podnieść poziom dyskusji nawet kosztem populistycznych userów. Trudno- jak nie umie się dyskutować, korzystać z forum i internetu to może rzeczywiście tego nie robić. Zawsze będę stał po stronie porządku i zachowania poziomu. Właśnie może dlatego regulamin by to uściślił, każdy wiedziałby na jakich zasadach tu egzystuje i tyle. Póki co trzymam się dwóch zasad- nie offtopujemy i nie obrażamy innych i czekam na regulamin. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 10:30 pm |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 566 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Elbow, wybacz, ale Ty dla mnie nie jestes autorytetem.
Dobra, mogą oceniac moje posty inni moderatorzy, jest wszystko OK! przysłowiowe zęby zjedli na tym forum, ale Ty wpadłes jak śliwka w kompot i rozstawiasz od początku po kątach. Rozumiem, każdy moze mieć lepszy czy gorszy dzień. Sorry! Regulamin jak napiszesz to przeczytam i dostosuje sie albo spływam, a troche sie przyzwyczailam do tego Forum. Razem, wliczając zmieniane nicki, pogadalismy nawet nawet na tej stronie .
Pozdrawiam  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 10:43 pm |
|
|
| elbow |
| Oldboy |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Wybaczam i to nie o to chodzi, żebym był dla kogojkolwiek autorytetem. Pisałem już o co mi chodzi w gruncie rzeczy. Sam nie mam zamiaru pisać regulaminu. Raczej chodziło mi o ogólne ustalenie zasad równych dla wszystkich. Nie rozstawiam też nikogo po kątach bo nie w tym rzecz, póki nie ma regulaminu kieruje sie ww. zasadami i ich się trzymam. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 4:02 pm |
|
|
| JOHN72 |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 15 Kwi 2005 |
| Posty: 735 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
no to Wam coś powiem w kwestii poziomu moderacji
Dziś na forum wm napisałem o akcji Święty Mikołaj Dzieciom i podałem adres do naszego forum
kilka godzin i adres wymoderowano!
i teraz z postu wynika, że to na tamtym forum cała akcja się wydarzyła
pomijam fakt, że na większości forów z jakimi miałem do czynienia, bez zalogowania, jednego słowa nie napiszecie i na wymienionym również |
|
_________________ johny_72
stąd od urodzenia |
|
|
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 5:25 pm |
|
|
| Kudłaty |
| Guru |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2004 |
| Posty: 653 |
| Skąd: Lidzbark, Bartoszyce, Olsztyn - kto to wie. |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Więc chyba trzeba napisać do nich aby cały post wykasowali, albo napisać tak aby nie było adresu strony, ale ludzie domyślili się jak odnaleźć nasze forum  |
|
_________________ Kudlaty
Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |