lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> www.lidzbark.com -> Regulamin Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Regulamin
PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 5:45 pm Odpowiedz z cytatem
elbow
Oldboy

Problem już pojawiał się kilka razy ale przeszukałem zasoby forum i, jeśli nic nie przeoczyłem to niestety bez echa. Zakładam więc nowy temat, w którym, chciałbym abyśmy ustalili regulamin tego forum. Nawet niech będzie jakiś standardowy ale niech będzie. Userom i moderatorom znacznie ułatwiłoby to korzystanie z forum. Proszę więc o zgłaszanie pomysłów zapisów w tymże regulaminie. Ja ze swej strony bardzo chciałbym w nim zopbaczyć rygorystyczny zakaz offtopowania.

Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 7:20 pm Odpowiedz z cytatem
Grande
Oldboy

Resztę też sobie ułóż.

Domagałeś się zagadki to ci napisałem. Jak postępy?

Na razie nie możesz być moderatorem nie przeszedłeś podstawowego testu.

Misja niemożliwa do spełnienia
Wysadzony w powietrze.
GAME OVER
BAY, BAY
Do zobaczenia za miesiąc. Wtedy pomyślimy.

Ostatnio zmieniony przez Grande dnia Sro Lis 07, 2007 7:34 pm, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 7:24 pm Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

Laughing
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 7:52 pm Odpowiedz z cytatem
Grande
Oldboy

Żartowałem masz jeszcze dwa życia. Nie popełnij błędu. Do 7.12.

Kup dzieciakowi coś na Mikołaja za to Twoje logo.
Basta
PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 9:54 pm Odpowiedz z cytatem
JOHN72
Honorowy zrzęda

w kwestii regulaminu to mamy 2 wyjścia
1. moderujemy na poziomie jaki nam odpowiada, nie dając się wciągać w żadne dyskusje, w końcu każdy kto tu pisze zgadza się na warunki tu panujące
2. Odpuszczamy offtopy i prowokacje "grandowe", w końcu jeśli chcą czytać swoje posty w takim bałaganie to ich wola
w pierwszym przypadku część wymięknie. Grande zmoderował te forum nie będąc modem. Podzielił nas na grupy. pisze ciekawie, ale też agresywnie. Jeśli się z nim zgadzasz to jesteś ok, jeśli masz inne zdanie to przygotuj się na lawinę agresywnych postów pod swoim adresem. Nie każdy ma na to ochotę, więc część odpuszcza sobie. Wykorzystuje prosty mechanizm, mniej więcej taki na jakim wybił się Andrzej Lepper. Łatwo pociągnąć ludzi przeciw komuś. Ale kiedy sam zacznie pełnić jakieś odpowiedzialne funkcje - czar pryska. Szkoda tylko userów, którzy dali mu się wkręcić i mogą odejść.
drugi przypadek - cóż średnio mi odpowiada, ale skoro większość tak woli.
Można ewentualnie zrobić ankietę.

PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 10:02 pm Odpowiedz z cytatem
elbow
Oldboy

Hm... no cóż, taka chyba rola moderatora aby nie dawał się wciągnąć w jałowe dyskusje. Poza tym sądzę, że dopuszczając niski poziom dyskusji i kolokwialnie rzecz ujmując syf nie zrobimy nic dobrego. Wolałbym raczej podnieść poziom dyskusji nawet kosztem populistycznych userów. Trudno- jak nie umie się dyskutować, korzystać z forum i internetu to może rzeczywiście tego nie robić. Zawsze będę stał po stronie porządku i zachowania poziomu. Właśnie może dlatego regulamin by to uściślił, każdy wiedziałby na jakich zasadach tu egzystuje i tyle. Póki co trzymam się dwóch zasad- nie offtopujemy i nie obrażamy innych i czekam na regulamin.

PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 10:30 pm Odpowiedz z cytatem
Blond
Honorowy zrzęda

Elbow, wybacz, ale Ty dla mnie nie jestes autorytetem.
Dobra, mogą oceniac moje posty inni moderatorzy, jest wszystko OK! przysłowiowe zęby zjedli na tym forum, ale Ty wpadłes jak śliwka w kompot i rozstawiasz od początku po kątach. Rozumiem, każdy moze mieć lepszy czy gorszy dzień. Sorry! Regulamin jak napiszesz to przeczytam i dostosuje sie albo spływam, a troche sie przyzwyczailam do tego Forum. Razem, wliczając zmieniane nicki, pogadalismy nawet nawet na tej stronie .

Pozdrawiam Very Happy

PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 10:43 pm Odpowiedz z cytatem
elbow
Oldboy

Wybaczam i to nie o to chodzi, żebym był dla kogojkolwiek autorytetem. Pisałem już o co mi chodzi w gruncie rzeczy. Sam nie mam zamiaru pisać regulaminu. Raczej chodziło mi o ogólne ustalenie zasad równych dla wszystkich. Nie rozstawiam też nikogo po kątach bo nie w tym rzecz, póki nie ma regulaminu kieruje sie ww. zasadami i ich się trzymam.

PostWysłany: Czw Lis 08, 2007 4:02 pm Odpowiedz z cytatem
JOHN72
Honorowy zrzęda

no to Wam coś powiem w kwestii poziomu moderacji
Dziś na forum wm napisałem o akcji Święty Mikołaj Dzieciom i podałem adres do naszego forum
kilka godzin i adres wymoderowano!
i teraz z postu wynika, że to na tamtym forum cała akcja się wydarzyła
pomijam fakt, że na większości forów z jakimi miałem do czynienia, bez zalogowania, jednego słowa nie napiszecie i na wymienionym również

PostWysłany: Czw Lis 08, 2007 5:25 pm Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

Więc chyba trzeba napisać do nich aby cały post wykasowali, albo napisać tak aby nie było adresu strony, ale ludzie domyślili się jak odnaleźć nasze forum Smile

Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
Regulamin
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> www.lidzbark.com