lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice -> "Prosimy o pomoc lidzbarskich internautów" Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Sob Wrz 27, 2008 4:35 pm Odpowiedz z cytatem
MI6
Tubylec

A dużo ich masz? Smile
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Sob Wrz 27, 2008 4:41 pm Odpowiedz z cytatem
JotDe
Oldboy

a ile trzeba? jakby co to mogę pożyczyć od sąsiadów Cool
PostWysłany: Nie Wrz 28, 2008 8:01 am Odpowiedz z cytatem
MI6
Tubylec

A, to już pytanie nie do mnie, a raczej do Zbyniowodnika. Smile
''Prosimy o pomoc lidzbarskich internautów''
PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 7:24 pm Odpowiedz z cytatem
wojtek
Junior

Jak trudno jest cokolwiek zrobić i ile kosztuje to wysiłku przekonaliśmy się z Sylwią budując plac zabaw przy ul Lipowej. Panie o zgrozo urzędniczki miejskie potrafiły obsadzić teren parku masą drzewek pracownikami urzędu i najprawdopodobniej za pieniądze urzędu.Akcja miała na celu zablokowanie powstania tam placu zabaw.Miało to być miejsce wypoczynku dla osób starszych.Dzisiaj świetnie czują się wśród dzieci i nikt nie robi z tego problemu.aby rozwiązać ten konflikt interesów nasz i pań stanęliśmy przed Radą Miasta.Pan Przewodniczący a obecny Burmistrz wsparł naszą inicjatywę i dzięki jego poparciu nasz pomysł doczekał się realizacji.Bartek Zdanowicz wsparł nas pieniążkami zebranymi po meczu charytatywnym który zorganizował a członkowie PO po balu który zorganizowali dostawili kolejne zabawki. Dzięki nim wszystkim mamy miejsce w którym czujemy się dobrze.Dlatego już wysłałem w imieniu swoim zapytanie o które zostaliśmy poproszeni.Rozmawiałem z najbliższymi, przyjaciółmi . znajomymi. Poproszę o pomoc swoją grupę ze studiów i każdego kto chce coś zrobić bezinteresownie dla innych.Możemy pisać dziesiątki nowych wiadomości a możemy napisać dwa listy.Dla nich jest to pomoc bezcenna. Pozdrawiam Sylwie i Zbyszka i zrobię wszystko aby wam pomóc.
PostWysłany: Sro Paź 01, 2008 5:17 pm Odpowiedz z cytatem
jacobs400
Tubylec

Jak to nie macie placu? Macie wspaniałą wiatę ekologiczną w Górowie. U nas takiej nie ma. Idźcie tam, bawić się, wypoczywać itp.
Tylko kurcze ta wiata na prywatnej działce stoi Sycza, posła RP, więc najpier zapytajcie się pozwoli. W sumie czemu nie? W końcu to za nasze pieniądze zbudowane jest, z naszych podatków.

Przyjemnej zabawy;)

PS. Każde miasto ma swojego "Sycza" niestety:(
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Prosimy o pomoc lidzbarskich internautów
PostWysłany: Sob Paź 04, 2008 3:27 pm Odpowiedz z cytatem
zbyniowodnik
Junior

Dziękuję Wszystkim, którzy napisali pisma do burmistrza i rady miasta. Pierwsze kroki już zostały postawione. Ukazał się artykuł w "Gońcu Bartoszyckim" - " Dzieci nie mają gdzie się bawić " i rozszedł się błyskawicznie. Istnieje bardzo duża aprobata w tej sprawie wśród "górowiaków" jak i też Was - dziękujemy. W rozmowie z osobami, które przeczytały ten artykuł wyczuwa się brak wiedzy o wydawanych NASZYCH pieniążkach przez burmistrza i radę miasta. Pasuje tu powiedzenie: "mierz siły na zamiary". Zaplanowanie tak wielkiej inwestycji (625 tys. zł) mocno odbiło by się czkawką dla większych miast niż Górowo. Koszt tej dokumentacji wynosi około 40 tys. zł. Z prostego rachunku matematycznego nasz projekt placu zabaw nie przekroczył by kosztów dokumentacji inwestycji burmistrza i rady. Burmistrz przekonuje, że owe pieniążki pozyska w 2009 roku. Rada Miasta Górowa Iławeckiego w tej kwestii ma inne zdanie.
Pozdrowienia
Sylwia i Zbyszek rodzice 3 i 7 letnich dzieci.
Ps. Dziękujemy Wam za zaangażowanie. Czas na następne kroki w tej sprawie.
PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 6:54 pm Odpowiedz z cytatem
JotDe
Oldboy

czy w tym tekście w "Gońcu" wspominali, że temat przewijał się prez fora internetowe?
PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 8:14 pm Odpowiedz z cytatem
zbyniowodnik
Junior

JotDe napisał:
czy w tym tekście w "Gońcu" wspominali, że temat przewijał się prez fora internetowe?

nie... ...czas na następny artykuł by uzmysłowić "IM", że jest to temat wychodzący poza rejon Górowa. Temat o pomoc internautów zamieściłem też na stronie forum www.bartoszyce24.pl - nie bez oddźwięku. Burmistrz i rada miasta powinna zacząć tę inicjatywę brać na poważnie a nie tylko mydlić oczy wyborcom i całej społeczności górowskiej.

Sylwia i Zbyszek rodzice 3i 7 letnich dzieci.
PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 1:38 pm Odpowiedz z cytatem
lidzbarszczanka
Junior

Myślę że wasza idea budowy placu zabaw jest piękną wiec ja i znajomi postanowiliśmy wam pomóc. Wysłaliśmy 4 pisma do Pana Burmistrza i 4 do rady miasta. i może swoja wypowiedzią obrażę lidzbarskich użytkowników forum ale napisze o tym co mnie boli.
Piszecie setki wiadomości i informacji na forum ale tak na prawdę nie chce sie wam robić nic nawet już nie maci złudzeń i marzeń. temat marzeń był już poruszany i jak szybko się pojawił tak szybko umarł na palcach jednych jednej ręki można policzyć osoby które zadały sobie trud zrobienia cokolwiek dla innych ludzi. Ja ten trud sobie zadałam i ciekawe czy ktoś jeszcze pójdzie w moje ślady.
Pozdrowienia dla pozytywnie zakręconych górowian.
PostWysłany: Czw Paź 16, 2008 6:41 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

Ponieważ na forum łatwo się pisze (czytaj narzeka), a najlepiej to już jako anonim, bo można wrzucać do woli i nikt nie będzie wiedział kto i skąd. Niestety po raz kolejny mentalność nasza daje o sobie znać Smile

Pocieszające jest to, że wśród tych narzekających znalazła się taka osoba jak ty i zrobiła co mogła aby pomóc rozwiązać problem. I może właśnie o to chodzi ?

Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
"Prosimy o pomoc lidzbarskich internautów"
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice