lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> POMOST NA WIELOCHOWIE Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Czw Sie 16, 2007 4:36 pm Odpowiedz z cytatem
Grande
Oldboy

To że pomost jest niezbędny to było widać dzisiaj na Wielo. w momencie gdy ratownik miał przerwę.Piękne skoki do wody. tylko czy nie lepiej taki który można schować przed wandalami. Jeśli ten ma żyć 25 lat to będzie chyba zrobiony z czarnego dębu lub złota. który pomost drewniany tyle wytrzyma ( bajki} bez remontu Pamiętacie budowę misia ze słomy w filmie ,,Miś"
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pon Sie 20, 2007 7:47 am Odpowiedz z cytatem
pd
Gość

Byłem i widziałem , jest nawet regulamin "kąpieliska" , ze w stroju kapielowym , ze bez alkoholu itd

ale jest tez że bez psów ...... naliczyłem 7 ( słownie siedem ) z czego polowa w wodzie pomiedzmy dziecmi ....

jest jeden nawet pies wartownik , moze i wyglada groznie ale czy powinien wygladac za dnia?

zaoszczedzone pieniadze 500 tys moze wydac na remont łąbędzia ? stojaki na rowery , smietniczki nowa trawa prasole?

czy tam nie moze byc jak 15 - 20 lat temu? , moze johny ma jakies zdjecia z tamtego okresu ? bo ja widze ze ludzie zapomnieli jak bylo fajnie?

a wprowadzanie psow na kapielisko , jest poprostu objawem braku szacunku dla reszty wypoczywajacych ( rzucanie psu patyka do wody aby ten ujadal na cale wielochowo to ja nie wiem chyba sie Pan Właściciel wychowywał jako jedynak? )
PostWysłany: Pon Sie 20, 2007 8:23 am Odpowiedz z cytatem
JOHN72
Honorowy zrzęda

fotki może by się znalazły, pamiętam nawet takie pocztówki z Lidzbarka, ze zdjęciem "kąpieliska miejskiego"
co do Łabędzia to niestety pozostał on w prywatnych rękach...

PostWysłany: Pon Sie 20, 2007 8:35 am Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

Jako młodzi ludzie w latach siedemdziesiątych robiliśmy zdjęcia nad Wielochowem,ale czy ktoś je ma?Ja niestety nie mam a szkoda. Naprawdę było fajnie.Zachowało mi sie w pamięci wiele miłych wspomnień i smak lodów kupionych w "Labędziu"
PostWysłany: Pią Sie 24, 2007 8:41 pm Odpowiedz z cytatem
xVDE.
Junior

Cytat:
ale jest tez że bez psów ...... naliczyłem 7 ( słownie siedem ) z czego polowa w wodzie pomiedzmy dziecmi ....

Hmm psy w wodzie i w czym problem? Psy (wykluczam bezpańskie)
bardzo często są czystsze i bardziej zadbane od niektórych ludzi kąpiących się. (pomijając to, że 90% [ludzi] załatwia się do kąpielisk, u psów raczej tego nie zauważyłem), jeżeli patyk byłby rzucany na skraju "plaży" bez otoczenia kąpiących sie ludzi to myśle, że nikomu korona z głowy nie spadnie i taki piesek spokojnie moze pochasać w wodzie...
ogólnie myślenie z czasów komuny czy prlu, psy przywiązać metrowym sznurkiem do budy.

Co do Łabędzia absolutnie się zgadzam, z poszanowaniem... Cool
PostWysłany: Pią Sie 24, 2007 9:41 pm Odpowiedz z cytatem
Wiolka
Oldboy

xVDE. napisał:

Hmm psy w wodzie i w czym problem?

Rety, jak mnie drażni takie myślenie. Kąpielisko jest dla ludzi, nie dla zwierząt i tak jak pd napisał - wprowadzanie na nie zwierząt w czasie, kiedy w jego obrębie przebywają inni ludzie - jest wyrazem braku szacunku. Poza tym - już gdzies pisałam pies to pies i na piśmie gwarancji nie da że mu nie przyjdzie do głowy kogoś ugryźć (chociażby to miało byc zaproszenie do zabawy). Nie mówiąc o tym, że trzymanie psa w upał nad jeziorem jest wyrazem bezmyślności właściciela - radzę poczytać o udarach cieplnych u psów. Za przyprowadzanie w sezonie psa, wlepiałabym mandaty takie same jak za parkowanie samochodów poza miejscem do tego przeznaczonym. No ale to już broszka SM.

I żeby nie było - mój pies nie jest przywiązany sznurkiem do budy Cool
PostWysłany: Pią Sie 24, 2007 10:55 pm Odpowiedz z cytatem
xVDE.
Junior

Kąpielisko jest dla ludzi, bardzo przyziemne myślenie bo w gruncie rzeczy, to nie człowiek je stworzył i w równym stopniu mogą z niego korzystać zwierzęta, problem tkwi w tym jak to zorganizować.

Trochę nie wporządku bo jeżeli właściciel czworonoga chciałbym pobawić się z pupilem nad jeziorem to nie ma gdzie, według mnie to swego rodzaju dyskryminacja takich ludzi.

Cytat:
trzymanie psa w upał nad jeziorem jest wyrazem bezmyślności właściciela

No niezupełnie, jak dlamnie to nie problem wbić w ziemie parasol, zresztą podręką jest jezioro którego temperatura pozwala na ochłodzenie organizmu. Pies nie ma osobowości i jego działania są do przewidzenia,
pies który nie został sprowokowany nie ugryzie, zresztą jeżeli tak to zawsze można założyć kaganiec lub trzymać psa na smyczy.

Oczywiście jestem wstanie zrozumiec zakaz wprowadzania psów na strzeżonych kąpieliskach, ale prętesje ludzi na dzikich plażach (coraz rzadziej spotykanych) są troche nie wporządku.
PostWysłany: Sob Sie 25, 2007 8:04 am Odpowiedz z cytatem
Wiolka
Oldboy

A mi się jednak wydaje, że na żadnym kąpielisku, na którym są ludzie nie powinno być zwierząt. Można przecież z kąpieliska korzystać w późnych godzinach wieczornych albo poza sezonem. Dodam od razu, że osobiście zwierzaki uwielbiam i jak dla mnie niech się kąpią. Ale to ja - nie można wymagać by lubili i akceptowali je wszyscy. Nie mówić o tym, że wielu ludzi, z różnymi doświadczeniami psów się panicznie boi - chcociażby pies był ratlerkiem. Pies w wodzie a osoba X nie przejdzie obok, bo się panicznie boi - to chyba też nie jest w porządku. Nie do końca też się zgodzę z tym, że działania psa są do przewidzenia. Nawet jeśli zostanie sprowokowany do ugryzienia to i tak winę ponosi właściciel. A trzymanie psa na plaży na krótkiej smyczy i w kagańcu - cóż ja wolałabym swojego zostawić w domu albo zapewnić mu spacer bez jeziora, ale tak by mógł się spokojnie wybiegać.
PostWysłany: Sob Sie 25, 2007 9:33 am Odpowiedz z cytatem
xVDE.
Junior

Cytat:
A trzymanie psa na plaży na krótkiej smyczy

koleżanka radziła mi, żebym poczytał o udarach cieplnych psów, to ja poradze jej, żeby poczytała o typach smyczy, bo juz od dłuższego czasu dostępne są smycze których długość można z powodzeniem regulować, nigdy nie zgodzę się z pretęsjami odnośnie wprowadzania psów na dzikie plaże, nie odpowiada? prosze iść na plaże strzeżoną. Odnośnie tej agresji u psów to, są też małe psy i nie sądze, że kto kolwiek sie ich boi.

Pozdrawiam

PostWysłany: Sob Sie 25, 2007 10:22 am Odpowiedz z cytatem
Wiolka
Oldboy

Do porozumienia jak widzę nie dojdziemy W mur

A że dyskusja w sumie nie na temat, proponuję ją zakończyć. Pozdrawiam.
POMOST NA WIELOCHOWIE
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach