|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sie 14, 2007 8:57 pm |
|
|
| JotDe |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 01 Lip 2007 |
| Posty: 324 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
tak, gdzieś czytałem (na stronie UM?), że ma to być robione siłami armii - tylko jaki sens robić to po sezonie, na zimę? Zimy nie są łaskawe dla takich konstrukcji i wiosną już trzeba coś poprawiać, remontować... to już chyba lepiej zacząć wiosną?
No, chyba że z założenia zima ma być takim jakby weryfikatorem trwałości konstrukcji
Ja tam inżynier nie jestem... |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 6:58 am |
|
|
|
| Masz rację. Czyste marnotrawstwo. Spustoszenia pozimowe na takich obiektach wynikają nie tylko z wpływu warunków atmosferycznych ale także z działalności chuligańskiej lub złodziejskiej. Taki pomościk na odludziu, bez dozoru aż się prosi, żeby coś z nim zmajstrować. Do ogniska dołożyć ... gamonie przecież nie wiedzą, że drewno impregnowane! |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 6:24 pm |
|
|
|
| niech poda to gazecie lidzbarskiej, |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 7:22 pm |
|
|
| Grande |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 11 Sie 2007 |
| Posty: 377 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Czy nie mógłby być to pomost pływający zwijany na zimę ? Bezrobotnych na pracach interwencyjnych ci u nas dostatek ? Są takie gotowce tylko poszukać.
Po sezonie ? Morsy skorzystają. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 8:50 pm |
|
|
|
Widzę, czytam, skórami mi cierpnie, jak pojawia sie "krytykanctwo'"
zamiast krytyki.
Nie czas krytykować, jak pozostał ostatni etap - REALIZACJA zamierzeń.
Krytykowałem wcześniej wychowanie młodzieży przez wszelkiej maści
pedagogów. W Lidzbarku szkoły wychowują młodzież na układnych i grzecznych ludzi /wykonawców/ a nie inicjatywnych i przedsiębiorczych.
Jeżeli nasza krytyka ma mieć sens, proszę krytykować w czasie planowanie
a nie realizacji. Tylko czy wiemy, co ma być realizowane za 3,4,10,15 lat?
W obecnym czasie zmieniać lokalizację czy czas wykonania ; pomostu,
informacji turystycznej itp przedsięwzięć to "wroga robota".
Krytyka rekonstrukcji bitwy napoleońskiej, zakrawa na brak taktu - sabotaż. Jeżeli nie przykładasz do tego palca, nie zabieraj głosu.
Najpierw zrób coś sam dla miasta. Popatrz co robią inni by promować swoje miejscowości w Polsce i za granicą.
ikmr |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 9:00 pm |
|
|
| JotDe |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 01 Lip 2007 |
| Posty: 324 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| ikmr napisał: |
Krytyka rekonstrukcji bitwy napoleońskiej, zakrawa na brak taktu - sabotaż.
ikmr |
sabotaż bitwy? tak, słyszałem coś o tym - ponoć dyrektora LDK-u odwołano bezpośrednio przed bitwą, tylko nie wiem, kto odpowiadał za ten sabotaż
poza tym ludzie Putina ją sabotowali, nie puszczając przez granicę oddziałów Moskali  |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 9:07 pm |
|
|
|
Nie mam na myśli dyrektorów, lecz nas "klikaczy".
Problemy były są i będą.
Naszym zadaniem jest, popychanie spraw do przodu.
Krytykujmy i spierajmy sie o przyszłe przedsięwzięcia w trakcie planowania.
ikmr |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 9:17 pm |
|
|
| rerer |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 19 Cze 2005 |
| Posty: 116 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński, obecnie Poznań |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nadejszla wiekopomna chwila, największy krytykant na forum >ikmr< wypowiedział się przeciwko krytyce :d Świat się zmienia na lepsze  |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 9:27 pm |
|
|
|
Rerer
Błąd w rozumowaniu.
Sprzeciwiam sie KRYTYKANCTWU. |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 10:04 pm |
|
|
| Grande |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 11 Sie 2007 |
| Posty: 377 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ikmr
Cholera ale się za kotłowało. Pomostu jeszcze nie ma można przemyśleć sprawy, ścieżki też. Może będzie taniej, bez łaski MON ,a jeśli drożej to pływający na dłużej starczy.
Nie bądź naiwny w tej kadencji w U. Miasta wiele nie zwojujesz chyba, że jesteś radnym. Nie powiem Ci gdzie pan burmistrz ma niezadowolonych, taka praca.
Nie gadaj, w szkole są i przedsiębiorcze dzieci to komuś kanapkę zwędzą, podatek od młodszego rocznika pobiorą.
To było pytanie co myślą inni, nie krytykowanie. Czy koncepcja jest dobra. nam wyborcom wolno oceniać co robi władza, oczywiście tym co byli na głosowaniu.
Wyluzuj się. Przed snem trzeba się wyciszyć. W czasie snu będziesz się rzucał coś sobie zrobisz, albo paznokciami u nóg poszewkę porwiesz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |