|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | Pierwszy maja dawniej i dziś |  |
Wysłany: Nie Mar 20, 2005 12:00 pm |
|
|
| R.A.T. |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 20 Mar 2005 |
| Posty: 17 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Jak wspominacie to święto?? Jak to wyglądało Waszymi oczyma?? Mam pewien pomysł. Skoro 1 maja jest Świętem Pracy a w naszym mieście jakby nie było jest wielkie bezrobocie proponowałbym w jakiś sposób przypomnieć lokalnym władzom, że są tu bezrobotni. Czas najwyższy skończyć ze stereotypem komunistycznego 1 maja, ta data oznacza poprostu Święto Pracy. Pewnie większość z osób na forum ma pracę, co nie oznacza, że nie możemy się zsolidaryzować z bezrobotnymi. Proszę mi tylko nie wyskakiwać z textami, że owszem, tu jest praca, tylko nie ma chętnych. Jeśli ktoś tak uważa to proponuje odwiedzić miejscowy Urząd Pracy i poczytać jakże atrakcyjne oferty przy pracach interwencyjnych za najniższą średnią krajową Zwracam się więc do Was- czy macie pomysł jak coś zorganizować (np. pochód, hepening, czy demonstracje) czy też jak znam życie będziecie udawać, siedząc na tyłkach, że problem nie istnieje?? |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2005 1:42 pm |
|
|
|
Ja wspominam to święto dosyć podle. Obowiązkowy entuzjazm ku chwale klasy niby-panującej. Władza kazała cieszyć się robotnikom , że żyją w robotniczym państwie, rzucała mu w ten dzień porcje lodów, kiełbasek i piwa !!!! I już robotnik cieszył się, że w takim szczęśliwym świecie się znalazł ... Dodatkowo organizowano zawody sportowe, występy artystyczne na dowód , że partia potrafi dbać o wyzsze potrzeby robotniczego społeczeństwa.
Jeśli chcesz zwrócić uwagę na ludzi bezrobotnych to zorganizuj dzień bezrobotnego. Większośc "robotnych" nie zrozumie bezrobotnych kiedy przychodzi mu rozstać się ze zdobytymi przywilejami w imię ograniczenia skali bezrobocia.
Nie ma czegoś takiego ja" najniższa średnia krajowa"! Albo najnizsza płaca albo średnia krajowa płaca.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Mar 21, 2005 5:04 pm |
|
|
| R.A.T. |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 20 Mar 2005 |
| Posty: 17 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Cytat: | | Nie ma czegoś takiego ja" najniższa średnia krajowa"! Albo najnizsza płaca albo średnia krajowa płaca. |
Racja, nie wiem skąd wziąłem ten frazes
Pozdrawiam
R.A.T. |
|
_________________ "Jestem jak wilk co żyje nocą w samotności- ja tylko chcę skrawka wolności..."
http://www.czsz.prv.pl/ |
|
|
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2005 11:59 am |
|
|
|
Chodziłem w pochodzie, czy ze szturmówką nie pamiętam.
w każdym razie z piosenką na ustach. Szef miał "niby listę" dla
postrachu/dyscypliny/, w następnych latach piłem wódę kazdego
30.04 i nie byłem w stanie.
Jak ja teraz widzę 1-maja? Po polsku, na stadionie o 9.00 - 10.00
msza /inaczej wierzący niech uszanują wierzących - tolerancja/
potem akademie,występy zespołów, a na końcu sport.Oczywiście
kiełbaski.bigos, piwo,stragany,reklamy,dla odważnych wieczorem
ogniska -spiewy. Bardzo prosto i po polsku. ikmr. |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2005 9:17 am |
|
|
| ce_bula |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 31 Mar 2005 |
| Posty: 119 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| O rety! Ludzie! skąd Wam się biorą takie pomysł. Pierwszy Maja będzie wyglądal tak i robotnego i bezrobotnego: dzien wcześniej ludzie zrobią zakupy/jak będą mieli za co/, potem do póżna w nocy będą oglądali telewizję, potem do południa prześpią, potem coś upitraszą /jak będą mieli z czego/, może ktoś, jak ma pilną pracę pódzie na działkę, reszta spędzi czas z PIT-em, tzn, pilotem i telewizorem i TAK MINIE KILKA WOLNYCH DNI. Może parę osób sobie popije i poleczy kaca, ktoś odeśpi dyskotę, ktoś zaliczy mszę, i byle do jutra.Kiedyś było piwo i kielbasa, a teraz przy uroczystościach w amfiteatrze, to nie ma piwka i kiełbaski??? Są jeszcze baloniki i wata szklana, i trąbka. I CO SIĘ ZMIENIŁO?????????? |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Kwi 17, 2005 3:40 pm |
|
|
|
NIe poddawajmy się Panie Ce-bula,glowa do góry, piszesz to z przekory.
Ja dopowiem, - kiedyś się mówiło, "jak na imprezie nie było dwu zabitych
i czterdziestu rannych, to nie było imprezy". Dajmy ludziom
możliwość wyboru, Jak ludziska spędzą czas, ich wola. ikmr |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2005 6:16 pm |
|
|
| ce_bula |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 31 Mar 2005 |
| Posty: 119 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Ale to nie ja tęsknię za "zorganizowanym" Swiętem robotniczym, czy bezrobotniczym. Ja na nudę naprawdę nie narzekam. Cierpię na chroniczny brak czasu, a ten co mam mam doskonale potrafię zorganizować. Natomiast nigdy nie narzekam, że nie podają mi na tacy rozrywki.Ze starych pochodów i 1-Majowych świąt najlepsze są wspomnienia, kiedy się udało nawiać. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |