lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> www.lidzbark.com -> Nowy buraczany szpan ;) Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Nowy buraczany szpan ;)
PostWysłany: Pią Kwi 13, 2007 8:52 am Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

Witam serdecznie ;)
Pisze ten post tutaj aby zobaczyć jak Wy widzicie ten problem. Na forum gazety lidzbarskiej pewna osoba straszenie mnie skrytykowała ale tylko ona bo jak dotąd nikt więcej nie wypowiedział się. Ciekawi mnie co Wy na ten temat myślicie :) Może rzeczywiści nie mam racji ?
Wraz z rozwojem motoryzacji pojawiają się nowe trendy i zachowania. Pojawiają się nowe wersje aut czy motocykli jak i tzw. tuningi. Dobrze jest jeżeli auto wygląda ładnie lub oryginalnie nawet jeżeli nadmiernie zbajerzone ;) którym kierowca chce pochwalić się i robi to w sposób kulturalny i odpowiedzialny.
Ale jak zrozumieć działania kierowców którzy użytkują pojazdy z poprzerabianymi tłumikami. Co więcej są to często stare a nawet wyeksploatowane pojazdy które prócz nadmiernego gwizdu i hałasu oraz smrodu spalin nie wnoszą nic pozytywnego do krajobrazu Lidzbarkich ulic. Co sobie myśli taki burak jadąc gwiżdżącym samochodem czy pierdzącym motocyklem przez miasto? No chyba nie to, że jedzie limuzyną czy leci odrzutowcem :)
Jadąc autem które nie widać a słychać ;) taki kretyn czuje się lepszym kierowcą? A może uważa że ludziom podoba się taki styl bycia?
Ja uważam że taki debil powinien stracić prawko na kilka miesięcy to może zastanowi się do czego służy samochód czy motocykl i jak je eksploatować nie zanieczyszczając nadmiernie środowiska jak i nie zakłócając spokoju w mieście.
Jak takie pojazdy przechodzą badania techniczne i czy w ogóle je mają skoro coraz częściej pojawiają się pojazdy mające takie szpanerskie udziwnienia. Co na to Policja… pomijając już stan techniczny wielu pojazdów… który budzi wątpliwości :) Ale to już nie moje zmartwienie. chyba że jadę autobusem, szczególnie prywatnych przewoźników :)
Pozdrawiam i zachęcam do komentarzy… ciekawi mnie czy i wam podobają się hałasujące pojazdy na mieście. A może są pomysły jak z takimi durnymi kierowcami walczyć? :)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Sob Kwi 14, 2007 7:55 pm Odpowiedz z cytatem
suzu
Junior

oj daj sie im nacieszyć niech chociaż pobucza jak nie mogą konkretnie pojeździć. nie ok ja też jestem za tym żeby tego nie było ale co do jednego nie mogę się z Tobą zgodzić. Cool lidzbarscy motocykliści nie zakładają takich tłumików. Pozdrawiam.
PostWysłany: Sro Kwi 18, 2007 6:12 pm Odpowiedz z cytatem
zane
Junior

Raczej z nimi się nie powalczy, bo co im powiesz, że mają zdjąć tłumik i założyć inny? Tutaj powinna wykazać się policja. Ona może zabrać dowód rejestracyjny.Ale policja ,z całym szacunkiem, może nie słyszeć z samochodów te ryki.Trzeba trochę pospacerować panowie.
PostWysłany: Czw Kwi 19, 2007 5:33 am Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

pd napisał:
Andrzej Rudakowski napisał:
Witam serdecznie Wink

ja równiez

Wraz z rozwojem motoryzacji pojawiają się nowe trendy i zachowania. Pojawiają się nowe wersje aut czy motocykli jak i tzw. tuningi. Dobrze jest jeżeli auto wygląda ładnie lub oryginalnie nawet jeżeli nadmiernie zbajerzone Wink

i bardzo dobrze

którym kierowca chce pochwalić się i robi to w sposób kulturalny i odpowiedzialny.

pochwalic w sposob odpowiedzialny ? - nierozumiem Panie Andrzeju

Ale jak zrozumieć działania kierowców którzy użytkują pojazdy z poprzerabianymi tłumikami.

Prawo o ruchu drogowym tego niezabrania , zrozumienia ww. kierowców również Razz

Co więcej są to często stare a nawet wyeksploatowane pojazdy

Po czym Pan wnosi? Jeśli to jest tylko przypuszczenie to zamienia się w pomówienie , z mojej wiedzy wynika ze do takich stwierdzen jest uprawniony diagnosta , rzeczoznawca PZM , Policja mając podejrzenie w trakcie kontroli drogowej wysyła taki pojazd na badania techniczne

które prócz nadmiernego gwizdu i hałasu oraz smrodu spalin nie wnoszą nic pozytywnego do krajobrazu Lidzbarkich ulic.

ilośc decybeli wydające przez siebie nakładki na tłumik równiez jest okreslona w przepisach , nie wiem jakim przyrządem Pan stwierdził "nadmiernego" , samo wnoszenie do lidzbarskiego krajobrazu , prosiłbym o rozwinięcie tej myśli....

Co sobie myśli taki burak jadąc gwiżdżącym samochodem czy pierdzącym motocyklem przez miasto? No chyba nie to, że jedzie limuzyną czy leci odrzutowcem Smile

Burak - mysli?

Jadąc autem które nie widać a słychać Wink taki kretyn czuje się lepszym kierowcą? A może uważa że ludziom podoba się taki styl bycia?

widocznie podoba skora zakladaja takie rzeczy , sprzedaja i na tym zarabiaja

Ja uważam że taki debil powinien stracić prawko na kilka miesięcy to może zastanowi się do czego służy samochód czy motocykl i jak je eksploatować nie zanieczyszczając nadmiernie środowiska jak i nie zakłócając spokoju w mieście.

Debile nie posiadaja prawa jazdy Panie Andrzeju , i ponownie stwierdzam za niedozwolone przeróbki z pojezdzie mechanicznym można stracic dowod rejestracyjny , a nie prawo jazdy ...idac dalej tokiem Pańskiego myślenia , zaproponujmy zabranie matury lub NIP-u na kilka miesięcy

Jak takie pojazdy przechodzą badania techniczne i czy w ogóle je mają skoro coraz częściej pojawiają się pojazdy mające takie szpanerskie udziwnienia.

jakoś przechodza skoro jeżdzą

Co na to Policja…

Policja nie jest od wyrazania wlasnych opinii , Policja dalej robi swoje czyli stoi na strazy Prawa a nie gustów

tylko od pomijając już stan techniczny wielu pojazdów… który budzi wątpliwości Smile Ale to już nie moje zmartwienie. chyba że jadę autobusem, szczególnie prywatnych przewoźników Smile

Panie Andrzeju stan techniczny pojazdow lezy w interesie nas wszyskich . od tego sa powolane sluzby aby ten stan techniczny byl jak najlepszy , jesli Pana to nie interesuje ..... a przewoznikow niepotrzebnie Pan tu ujął - sugestia sama sie nasuwa że mają niesprawny sprzet -po co?

Pozdrawiam i zachęcam do komentarzy…

ja rowniez pozdrawiam , komentarz juz Pan jeden ma

ciekawi mnie czy i wam podobają się hałasujące pojazdy na mieście.

mi osobiscie nie , ale z tego zaobserwowalem to zaden nie podpada pod paragraf , jeden ma duży poziom ( ale niekoniecznie przekraczajacy ) hałasu ale jest pojazd seryjny dopuszczony do ruchu , wiec tematu nie było
A może są pomysły jak z takimi durnymi kierowcami walczyć? Smile

nie sadze aby akurat ci byli durni , gdyz maja inny sposob bycia odbiegajacy od szarobarwnego stylu bycia ,

ale jak Pan chce to moge podac kilka pomysłów
- oskalpowanie;
- wytatuowanie;
- założenie spcjalnych odblaskowych mundurków na 8 godzin dziennie;
- osadzenie w wiezieniu na 2 lata;
- pozbawienie praw obywatelskich itp.

I co Pan na to?

Prosze mi wybaczyc moją złośliwą wyprawkę na temat Pana postu , ale sądzę że teraz będę robił to notorycznie , mam nadzieję że Pana nie urażę swoimi poglądami dośc ironicznymi , Czekam na odpowiedz , pozdrawiam , wszystkich.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PostWysłany: Sob Maj 19, 2007 5:09 pm Odpowiedz z cytatem
Lu
Tubylec

i tak oto widać, o czym pisze pan Rudakowski - o niczym! Że samochody hałasują i nie upiększają naszego miasta. heh, odkrycie
PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 9:25 am Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

... ale też widać podejście Lidzbarkszczan do ważnych tematów...
Ot ponabijać się i dalej robić swoje Smile
Swoje nie zawsze znaczy z pożytkiem dla ogółu....
Z LU znamy się z forum Gazety Lidzbarskiej.... Tylko ortografia go interesuje ale na propozycję wzięcia udziału w konkursie ortograficznym nie odpowiedział nic.... Taki bohater Wink Crying or Very sad
Ale osmieszać , krytykować, naśmieawać się to zajoł by pierwsze podium... tylko co z tego? Confused
Oj LU ... jakże Wielka twa marnota nad marnotami.... Crying or Very sad
To że raczej mam rację odnosnie hałasowania potwierdza wczorajsze wydanie wiadomości odnośnie hałasu w mieście....
Lidzbark to nie metropolia ale wielu stwierdziło że Plastikowe okna wyciszają otoczenie.... Wię w/w komentaż zrzędliwego przodownika czy jakoś tak jest raczej bezsensownym mazaniem na stronie skoro fakty mówią same za siebie Wink
Ale nie mam za złe bo po to jest forum aby się wypowiedzieć więc z chęcią czytam wszystkie posty Smile
Pozdrawaim ciepło i serdecznie Very Happy
PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 9:31 am Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

..... Post napisałem chcąc wiedzieć czy Wam też odpowiada taki stan rzeczy w mieście i czy są pomysły aby to zmienić.... A tu jak zwykle krytyka Very Happy
I tak wszędzie i zawsze..... Może czas to zmienić? Confused
Więcej odwagi i za angażowania w to nasze jeszcze małe i kiedyś śliczne miasteczko.... A wtedy nie będzie sytuacji że ludzie patrzą na jednostkę jak na wariata który się wszystkiego czepia ale Ci co nie właściwie postępują będą częściej piętnowani przez szeroki ogół normalnego zaangarzowane go w otoczenie i życie społeczne społeczeństwa.... Z wyrazami szacunku i nadziei na lepsze jutro.... Niżej podpisany.... Wink
Andrzej Rudakowski.
PostWysłany: Pią Sie 10, 2007 2:48 pm Odpowiedz z cytatem
rerer
Oldboy

Jako że wypowiadasz się na większości forum związanymi z warmią i mazurami oraz lidzbarkiem powinieneś wiedzieć, że nie pisze się postu pod postem tylko używa cennej funkcji EDIT !!!!

PostWysłany: Sob Sie 11, 2007 6:44 pm Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

rerer a co to za roznica ? czy razem czy w dwoch postach ? i tak nie mozna zrozumiec i tak Twisted Evil
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PostWysłany: Wto Sie 14, 2007 8:30 am Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

... skoro tak, to nie ciągnijmy tematu i niech zostanie zakończony i zapomniany....
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
.... Jak powiedział Ś.P. Radny:
....Jak grochem o ścianę....
Tacy są Lidzbarkszczanie.... To juz moja opinia....
Wink
Nowy buraczany szpan ;)
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> www.lidzbark.com