|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | Nowy buraczany szpan ;) |  |
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 8:52 am |
|
|
| Andrzej Rudakowski |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 07 Cze 2005 |
| Posty: 151 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam serdecznie ;)
Pisze ten post tutaj aby zobaczyć jak Wy widzicie ten problem. Na forum gazety lidzbarskiej pewna osoba straszenie mnie skrytykowała ale tylko ona bo jak dotąd nikt więcej nie wypowiedział się. Ciekawi mnie co Wy na ten temat myślicie :) Może rzeczywiści nie mam racji ?
Wraz z rozwojem motoryzacji pojawiają się nowe trendy i zachowania. Pojawiają się nowe wersje aut czy motocykli jak i tzw. tuningi. Dobrze jest jeżeli auto wygląda ładnie lub oryginalnie nawet jeżeli nadmiernie zbajerzone ;) którym kierowca chce pochwalić się i robi to w sposób kulturalny i odpowiedzialny.
Ale jak zrozumieć działania kierowców którzy użytkują pojazdy z poprzerabianymi tłumikami. Co więcej są to często stare a nawet wyeksploatowane pojazdy które prócz nadmiernego gwizdu i hałasu oraz smrodu spalin nie wnoszą nic pozytywnego do krajobrazu Lidzbarkich ulic. Co sobie myśli taki burak jadąc gwiżdżącym samochodem czy pierdzącym motocyklem przez miasto? No chyba nie to, że jedzie limuzyną czy leci odrzutowcem :)
Jadąc autem które nie widać a słychać ;) taki kretyn czuje się lepszym kierowcą? A może uważa że ludziom podoba się taki styl bycia?
Ja uważam że taki debil powinien stracić prawko na kilka miesięcy to może zastanowi się do czego służy samochód czy motocykl i jak je eksploatować nie zanieczyszczając nadmiernie środowiska jak i nie zakłócając spokoju w mieście.
Jak takie pojazdy przechodzą badania techniczne i czy w ogóle je mają skoro coraz częściej pojawiają się pojazdy mające takie szpanerskie udziwnienia. Co na to Policja… pomijając już stan techniczny wielu pojazdów… który budzi wątpliwości :) Ale to już nie moje zmartwienie. chyba że jadę autobusem, szczególnie prywatnych przewoźników :)
Pozdrawiam i zachęcam do komentarzy… ciekawi mnie czy i wam podobają się hałasujące pojazdy na mieście. A może są pomysły jak z takimi durnymi kierowcami walczyć? :) |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 7:55 pm |
|
|
| suzu |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 14 Kwi 2007 |
| Posty: 1 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
oj daj sie im nacieszyć niech chociaż pobucza jak nie mogą konkretnie pojeździć. nie ok ja też jestem za tym żeby tego nie było ale co do jednego nie mogę się z Tobą zgodzić. lidzbarscy motocykliści nie zakładają takich tłumików. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 6:12 pm |
|
|
| zane |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 23 Lut 2007 |
| Posty: 10 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Raczej z nimi się nie powalczy, bo co im powiesz, że mają zdjąć tłumik i założyć inny? Tutaj powinna wykazać się policja. Ona może zabrać dowód rejestracyjny.Ale policja ,z całym szacunkiem, może nie słyszeć z samochodów te ryki.Trzeba trochę pospacerować panowie. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 5:33 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 953 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| pd napisał: | | Andrzej Rudakowski napisał: | Witam serdecznie  |
ja równiez
| Andrzej Rudakowski napisał: |
Wraz z rozwojem motoryzacji pojawiają się nowe trendy i zachowania. Pojawiają się nowe wersje aut czy motocykli jak i tzw. tuningi. Dobrze jest jeżeli auto wygląda ładnie lub oryginalnie nawet jeżeli nadmiernie zbajerzone |
i bardzo dobrze
którym kierowca chce pochwalić się i robi to w sposób kulturalny i odpowiedzialny. |
pochwalic w sposob odpowiedzialny ? - nierozumiem Panie Andrzeju
Ale jak zrozumieć działania kierowców którzy użytkują pojazdy z poprzerabianymi tłumikami. |
Prawo o ruchu drogowym tego niezabrania , zrozumienia ww. kierowców również
Co więcej są to często stare a nawet wyeksploatowane pojazdy |
Po czym Pan wnosi? Jeśli to jest tylko przypuszczenie to zamienia się w pomówienie , z mojej wiedzy wynika ze do takich stwierdzen jest uprawniony diagnosta , rzeczoznawca PZM , Policja mając podejrzenie w trakcie kontroli drogowej wysyła taki pojazd na badania techniczne
które prócz nadmiernego gwizdu i hałasu oraz smrodu spalin nie wnoszą nic pozytywnego do krajobrazu Lidzbarkich ulic. |
ilośc decybeli wydające przez siebie nakładki na tłumik równiez jest okreslona w przepisach , nie wiem jakim przyrządem Pan stwierdził "nadmiernego" , samo wnoszenie do lidzbarskiego krajobrazu , prosiłbym o rozwinięcie tej myśli....
Co sobie myśli taki burak jadąc gwiżdżącym samochodem czy pierdzącym motocyklem przez miasto? No chyba nie to, że jedzie limuzyną czy leci odrzutowcem |
Burak - mysli?
Jadąc autem które nie widać a słychać taki kretyn czuje się lepszym kierowcą? A może uważa że ludziom podoba się taki styl bycia?
|
widocznie podoba skora zakladaja takie rzeczy , sprzedaja i na tym zarabiaja
Ja uważam że taki debil powinien stracić prawko na kilka miesięcy to może zastanowi się do czego służy samochód czy motocykl i jak je eksploatować nie zanieczyszczając nadmiernie środowiska jak i nie zakłócając spokoju w mieście. |
Debile nie posiadaja prawa jazdy Panie Andrzeju , i ponownie stwierdzam za niedozwolone przeróbki z pojezdzie mechanicznym można stracic dowod rejestracyjny , a nie prawo jazdy ...idac dalej tokiem Pańskiego myślenia , zaproponujmy zabranie matury lub NIP-u na kilka miesięcy
Jak takie pojazdy przechodzą badania techniczne i czy w ogóle je mają skoro coraz częściej pojawiają się pojazdy mające takie szpanerskie udziwnienia. |
jakoś przechodza skoro jeżdzą
Co na to Policja… |
Policja nie jest od wyrazania wlasnych opinii , Policja dalej robi swoje czyli stoi na strazy Prawa a nie gustów
tylko od pomijając już stan techniczny wielu pojazdów… który budzi wątpliwości Ale to już nie moje zmartwienie. chyba że jadę autobusem, szczególnie prywatnych przewoźników |
Panie Andrzeju stan techniczny pojazdow lezy w interesie nas wszyskich . od tego sa powolane sluzby aby ten stan techniczny byl jak najlepszy , jesli Pana to nie interesuje ..... a przewoznikow niepotrzebnie Pan tu ujął - sugestia sama sie nasuwa że mają niesprawny sprzet -po co?
Pozdrawiam i zachęcam do komentarzy… |
ja rowniez pozdrawiam , komentarz juz Pan jeden ma
ciekawi mnie czy i wam podobają się hałasujące pojazdy na mieście. |
mi osobiscie nie , ale z tego zaobserwowalem to zaden nie podpada pod paragraf , jeden ma duży poziom ( ale niekoniecznie przekraczajacy ) hałasu ale jest pojazd seryjny dopuszczony do ruchu , wiec tematu nie było
| Andrzej Rudakowski napisał: | A może są pomysły jak z takimi durnymi kierowcami walczyć?  |
nie sadze aby akurat ci byli durni , gdyz maja inny sposob bycia odbiegajacy od szarobarwnego stylu bycia ,
ale jak Pan chce to moge podac kilka pomysłów
- oskalpowanie;
- wytatuowanie;
- założenie spcjalnych odblaskowych mundurków na 8 godzin dziennie;
- osadzenie w wiezieniu na 2 lata;
- pozbawienie praw obywatelskich itp.
I co Pan na to?
Prosze mi wybaczyc moją złośliwą wyprawkę na temat Pana postu , ale sądzę że teraz będę robił to notorycznie , mam nadzieję że Pana nie urażę swoimi poglądami dośc ironicznymi , Czekam na odpowiedz , pozdrawiam , wszystkich. |
|
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 5:09 pm |
|
|
| Lu |
| Tubylec |
|
| |
| Dołączył: 29 Mar 2004 |
| Posty: 81 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| i tak oto widać, o czym pisze pan Rudakowski - o niczym! Że samochody hałasują i nie upiększają naszego miasta. heh, odkrycie |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 9:25 am |
|
|
| Andrzej Rudakowski |
| Oldboy |
|
| |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
... ale też widać podejście Lidzbarkszczan do ważnych tematów...
Ot ponabijać się i dalej robić swoje
Swoje nie zawsze znaczy z pożytkiem dla ogółu....
Z LU znamy się z forum Gazety Lidzbarskiej.... Tylko ortografia go interesuje ale na propozycję wzięcia udziału w konkursie ortograficznym nie odpowiedział nic.... Taki bohater
Ale osmieszać , krytykować, naśmieawać się to zajoł by pierwsze podium... tylko co z tego?
Oj LU ... jakże Wielka twa marnota nad marnotami....
To że raczej mam rację odnosnie hałasowania potwierdza wczorajsze wydanie wiadomości odnośnie hałasu w mieście....
Lidzbark to nie metropolia ale wielu stwierdziło że Plastikowe okna wyciszają otoczenie.... Wię w/w komentaż zrzędliwego przodownika czy jakoś tak jest raczej bezsensownym mazaniem na stronie skoro fakty mówią same za siebie
Ale nie mam za złe bo po to jest forum aby się wypowiedzieć więc z chęcią czytam wszystkie posty
Pozdrawaim ciepło i serdecznie  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 9:31 am |
|
|
| Andrzej Rudakowski |
| Oldboy |
|
| |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
..... Post napisałem chcąc wiedzieć czy Wam też odpowiada taki stan rzeczy w mieście i czy są pomysły aby to zmienić.... A tu jak zwykle krytyka
I tak wszędzie i zawsze..... Może czas to zmienić?
Więcej odwagi i za angażowania w to nasze jeszcze małe i kiedyś śliczne miasteczko.... A wtedy nie będzie sytuacji że ludzie patrzą na jednostkę jak na wariata który się wszystkiego czepia ale Ci co nie właściwie postępują będą częściej piętnowani przez szeroki ogół normalnego zaangarzowane go w otoczenie i życie społeczne społeczeństwa.... Z wyrazami szacunku i nadziei na lepsze jutro.... Niżej podpisany....
Andrzej Rudakowski. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Sie 10, 2007 2:48 pm |
|
|
| rerer |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 19 Cze 2005 |
| Posty: 116 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński, obecnie Poznań |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Jako że wypowiadasz się na większości forum związanymi z warmią i mazurami oraz lidzbarkiem powinieneś wiedzieć, że nie pisze się postu pod postem tylko używa cennej funkcji EDIT !!!! |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 6:44 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 953 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
rerer a co to za roznica ? czy razem czy w dwoch postach ? i tak nie mozna zrozumiec i tak  |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sie 14, 2007 8:30 am |
|
|
| Andrzej Rudakowski |
| Oldboy |
|
| |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
... skoro tak, to nie ciągnijmy tematu i niech zostanie zakończony i zapomniany....
.... Jak powiedział Ś.P. Radny:
....Jak grochem o ścianę....
Tacy są Lidzbarkszczanie.... To juz moja opinia....
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |