lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> przepychanka słowna wydzielona z gówniarskiej gangsterki
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Czw Gru 07, 2006 12:57 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Do jednej osoby ona wie do kogo:
Wcale nie musze licencjatow miec ani sie nimi obnosic.I czy je mam czy nie to jest sprawa nieistotna i nikogo nie dotyczaca.Tak samo jak nie istotne jest czyja corka jestem i skad jestem.Tez sie ciebie nie pytam po jakim dyplomie jeste
Aby przeniknac zawila psychike czlowieka wystarczy troche zainteresowania i poczytac tu i owdzie conieco.Moze nawet posluchac tyle sie mowi na ten temat.Nie takich doktorow znam co pojecia na temat czlowieka nie maja.Nie o dyplomy tu chodzi ani tez o chec wywyzszenia sie.Ciekawa jestem czy reszta czytajacych tez to tak odebrala.Szkoda ze ten post tak szybko zniknal....
Piszac swoj po prostu myslalam ze moge moze troszke swoja wiedza dolozyc sie do tego tematu....Nic wiecej.....
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Czw Gru 07, 2006 10:43 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

HALLLLO!!!!!!!!!!!
Kto usunął napisany koło południa swój postt????????????

Szkoda, był to przykład napewno nie gówniarskiej gansterki, bo ten wyraz tu nie pasuje, tylko przykład chęci dyskredytacji innego forumowicza.
Autor/ka nadwerężył całą swoją intuicję,zastosował relatywizm teoriopoznawczy, nie próbując abstrahować.
Mówiąc prostym językiem szacowała jakie druga osoba ma pokończone szkoły, uczelnie, gdzie ona mieszka, a gdzie mieszkają jej rodzice i to było napisano w stylu niezbyt elokwentnym.
Mówiąc dalej prostym językiem - forum jest dla wszystkich > Na ten przykład mam ukończoną dobrą podstawówkę, przez cały czas ewoluuję, przepraszam , rozwijam się . Mój samokrytycyzm jest pozytywny, dodając do tego doświadczenie życiowe będę brać udział w dyskusji na FORUM czy to się komu podoba czy też nie.
Będę pisać o tym, co myślę prostymi słowami, bardziej wykształconym polecam założyć własne stronki tematyczno-naukowe.

Co prawda osoba szybko się zreflektowała usuwając post, ale dla mnie osobiście taki niesmaczek pozostał.
BARDZO PRZEPRASZAM FORUMOWICZÓW ZA DŁUGI TEKST.
PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 6:28 pm Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

Tylko do Dziewczyny z Niemiec i gościa.
Nie jestem detektywem i mnie ten zawód nie interesuje.
Cytuję:
1." Nikogo nie obrazajac i tego pana nie znajac podejrzewam ze jest to taki nudny zadufany w sobie,nawet w domu przed telewizorem siedzacy w garniturze i krawacie, i wazelinujacy sie wszedzie,czy go chca czy nie,PAN.Bo dlaczego podpisuje sie imieniem i nazwiskiem?!
To nie odwaga prosze PANA....A noz-widelec przeczyta kto trzeba
Mam troche pojecie o psychologii i musze stwierdzic ze nalezy PAN do grona tych przecietnych i zakompleksionych ktorzy bardzo by chcieli a nie moga....
Radzilabym PANU pare spotkan z Psychologiem dla pana wlasnego dobra",CZY TO NIE JEST PRZYKŁAD DYSKREDYTACJI FORUMOWICZA?
2."…… Jestem zalogowana tzn zarejestrowana ale...Jakos nie wyskakuje mi to co chce na pc.
Nikt nie mowi o biciu czy wpajaniu czegos kijami.Nie przesadzaj ale czytaj uwaznie.Znam sie troche na psychologii wychowania …",
3."……….. Aby przeniknac zawila psychike czlowieka wystarczy troche zainteresowania i poczytac tu i owdzie conieco.Moze nawet posluchac tyle sie mowi na ten temat"

Zmusiłaś mnie mówiąc delikatnie, do odpowiedzi na Twoje wypowiedzi. Otóż ja, symsarna usunęłam swój post, bo zrozumiałam, że nie jest wart czytania przez forumowiczów i żałuję, że nie napisałam do Ciebie na PRIV. Faktycznie, dobrze zauważyłaś, że szybko zreflektowałam się i dlatego teraz nie zamierzam tłumaczyć się z treści, bo choć nadal twierdzę, że miałam rację, to nie ma sensu odtwarzać skasowanej treści na ogólnodostępnym forum, i nie ma sensu w tym temacie podnosić dyskusji o dyskredytacji Ciebie, bo nie miałam zamiaru tego czynić.

Zwracam się taraz do gościa. Nie uważam moich słów jako :cytuję" to przykład napewno nie gówniarskiej gansterki, bo ten wyraz tu nie pasuje, tylko przykład chęci dyskredytacji innego forumowicza."
W poście skasowanym nie umieściłam ani imienia, ani nazwiska, ani niczego konkretnego, tylko moje domniemania oparte na intuicji. Niestety intuicję się ma albo nie. Nie istnieje określenie "nadwyrężył całą swoją intuicję"(tak napisałaś/eś). Bo nie nadwyręża się intuicji, gdyż jest to natychmiastowe i mimowolne rozumienie rzeczywistości, poznanie o oczywistej wiarygodności. Niestety, na forum padło z Twojej strony kilka pytań do mnie, również styl Twego pisania uznałam za zaczepny.
Nie lubię "włazić w meandry filozofii", Twojej ulubionej psychologii, nie potrzebuję się wywyższać i nie zamierzam sprzeczać się na forum. Staram się nie być agresywna w swoich wypowiedziach. Staram się być asertywną.
Napisałaś/eś:
"…. Będę pisać o tym, co myślę prostymi słowami, bardziej wykształconym polecam założyć własne stronki tematyczno-naukowe. "
Odpowiem: nie zamierzam zakładać stronki psychologicznej, filozoficznej i zapytam:
co powiesz o swojej wypowiedzi?, cytuję:
"….. Autor/ka nadwerężył całą swoją intuicję, zastosował relatywizm teoriopoznawczy, nie próbując abstrahować."
Nie mogłam nadwyrężyć natychmiastowego i mimowolnego rozumienia rzeczywistości i przekonania nie popartego świadomym rozumowaniem gdyż było to wydedukowane metodą analizy, czytając Twoje słowa wykorzystałam zdolności poznawcze czyli operacyjne mego umysłu, takie jak abstrahowanie, dokonywanie skojarzeń, rozumowanie indukcyjne, rozumowanie dedukcyjne, metaforyzowanie i dokonywanie transformacji.
Nie głoszę relatywizmu teoriopoznawczego, ani moralnego oraz haseł całkowitej wolności, postmodernizmu propagującego model człowieka wyzwolonego od prawdy, od moralności, od stałych przekonań. Nie propaguję modelu kosmopolity, który wyrzekł się do wartości związanych z narodową kulturą, z wychowanie i z rodziną. Odrzucam model człowieka nastawionego na konsumpcję odrzucającego pracę nad charakterem, ofiarą i poświęceniem dla innych, zatopionego w konsumpcyjnym życiu z dnia na dzień, odrzucającego wszelkie zasady poza zasadą braku zasad.
Przepraszam, Ty napisałas/eś:"… Mój samokrytycyzm jest pozytywny, dodając do tego doświadczenie życiowe będę brać udział w dyskusji na FORUM czy to się komu podoba czy też nie….."
Odpowiem:" Jak powiedział papież Benedykt XVI, poprzez owy relatywizm człowiek traci busolę światopoglądową i moralną, wskutek czego staje się neutralny światopoglądowo, zachowując się na morzu moralności i przekonań niczym chwiejna łódeczka, miotana to raz z jednej, to raz z drugiej strony lekkim nawet powiewem wiatru. Jest to bardzo niebezpieczne tak dla świata rozumowania, jak i dla świata wartości. Odrzucając prawdę obiektywną, uznając zaś i afirmując tylko swój ludzki subiektywizm, doprowadzamy siebie ostatecznie do relatywizmu i sceptycyzmu."
Na zakończenie chciałabym przytoczyć jeszcze jeden cytat, dotyczy zaś tolerancji. "Jeżeli tolerujemy coś, co uważamy za zło popełniane przez innych, to czy nie postępujemy tak głównie dlatego, że nie potrafimy przeciwstawić się takiemu ich postępowaniu? Gdyby tak faktycznie było, to można by mówić o tolerancji biernej z naszej strony, narzuconej nam na skutek naszej niemożności, niezdolności do działania i przeciwstawienia się złu. Taka tolerancja ma niewiele wspólnego z szacunkiem dla kogoś innego, natomiast wiąże się ściśle z naszą osobistą lub instytucjonalną słabością; gdybyśmy bowiem mieli pod ręką odpowiednie środki nacisku, z pewnością byśmy ich użyli." M. Renard, Bogactwo, paradoks i granice tolerancji.

Zwracam się prośbą. Chętnie wejdę w polemikę na priv i przepraszam forumowiczów za to, że tak "zamarudziłam".
Nie wywyższam się, nie mam tego na celu, nikogo nie chcę dyskredytować, nie zamierzam zakładać stronki psychologiczno-filozoficznej i dyskutować na forum w powyższy sposób.

Każdy ma prawo do błędu, oby ten błąd nie krzywdził drugiej osoby i dlatego usunęłam post.
Jeszcze raz przepraszam forumowiczów,że oddałam tak długą odpowiedź na pytanie gościa:"HALLO!!!!kto usunął napisany koło poludnia swój post???"
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 10:07 pm Odpowiedz z cytatem
Tutaj to też gość
Gość

Symsarno!!!!!!!!!!!!!
Raz Cię lubię, a raz nie.
Dajesz ludziom jednostronicowe wywody, choć niezbyt rozumiem o co chodzi, zmuszasz do czytania poprzednich postów.
Ma rację i Dziewczyna z Niemiec i Gość i TY po części, bo rzeczywiście, najprościej jest dyskutować własnymi słowami.
Przykład : intuicja

Łac: intuitio czyli przyglądanie się. W filozofii: rodzaj poznania, irracjonalnego i opartego na wewnętrznym przekonaniu bez pomocy rozumowania lub potwierdzającego prawdę dowodu.
W psychologii:narzucające się przekonanie, którego nie można w pełni uzasadnić.
U Henriego Bergsona:sposób poznania, pozwalający na bezpośrednie obcowanie z jego przedmiotem...
Czyli że intuicja nie jest samoistna w naszej świadomości, gdyż człowiek nie jest neutralny emocjonalnie. Nadwerężyć- wyraz może zbyt mało trafny, ale wobec powyższego mógł być użyty.

Dlatego dyskutujmy tak, aby wszyscy nas rozumieli, my sami siebie również. Ja też mam ukończoną dobrą, przedwojenną szkołę podstawową i proszę o dyskusję na własnym poziomie.
Tym razem ja n ie mogę tu się zalogować.
SlonkoX98
PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 10:12 pm Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

slonko. Ja przeprosiłam forumowiczów za długasa i mam nadzieję,że nikt nie będzie prosił mnie o tłumaczenie się z postu,który usunęłam.
Co zaś tyczy definicji jakiejkolwiek,to tak jak pisałam powyżej chętnie popisze na priv. Pozdrawiam
PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 11:05 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Czytam od dawna wasze forum.I szczerze mowiac zaintrygowala mnie postawa....Symsarny...
Przelecialem wszystkie napisane przez nia tresci i musze stwierdzic,ze ta osoba ma bardzo slomiany zapal.Najpierw sie zapali do jakiejs rozmowy,czepia sie we wszystkie strony(raz dobrze raz zle oby bylo po rowno i wspolnocie pasowalo-choragiewka:przyklad mlodylw.)a potem znika i tak samo szuka sobie nastepnego tematu i znowu ta sama gra.Chyba nie tylko mnie rzucilo sie to w oczy.Nie przypominajac jak ona sie chetnie dolaczy do akcji mikolaj....A teraz nie raczy nawet tekstu tam napisac.A tak sie oferowala.No niby chora i dzieci czy cos w szpitalu.No ale ma czas pisac teksty na innym forum i to regularnie.To biedne dzieci juz nie sa az tak interesujace jak inne tematy gdzie mozna raz tak a raz tak sie poklocic i wzbudzic zainteresowanie swoja osoba.Slomiany zapal i tyle.No a co wy na to?
Z szacunkiem don danielos
PostWysłany: Pon Gru 11, 2006 4:05 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Nic.
Nie bawie sie w krytykowanie postow, ani oceniam ludzi na podstawie postów. Albo je czytam, albo nie.
No to na teraz...

Baba Blond
TO FORUM NIE NA MÓJ TEMAT.PRZEPRASZAM ZA "STONOGĘ"
PostWysłany: Pon Gru 11, 2006 9:11 pm Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

Czytam od dawna wasze forum.
-TWOJA WOLA,CZYTAJ ALBO NIE.
I szczerze mowiac zaintrygowala mnie postawa....Symsarny...
-DZIĘKUJE ZA SZCZEROŚĆ.
Przelecialem wszystkie napisane przez nia tresci i musze stwierdzic,ze ta osoba ma bardzo slomiany zapal.
-TRZEBA BYŁO NIE PRZELATYWAĆ,TYLKO UWAŻNIE CZYTAĆ, A JEŻELI MIAŁAM ZAPAŁ JAKIKOLWIEK, TO TEŻ NIE ŹLE-JAKIŚ BYŁ.
Najpierw sie zapali do jakiejs rozmowy,
-MAM DO TEGO PRAWO
czepia sie we wszystkie strony(raz dobrze raz zle oby bylo po rowno i wspolnocie pasowalo-choragiewka
-NIE CZEPIAM SIĘ,TYLKO MAM WSZECHSTRONNE ZAINTERESOWANIA,
:przyklad mlodylw.
-PRZECZYTAJ DOKŁADNIE MÓJ OSTATNI POST O MLODYMLW I ZADAJ SOBIE PYTANIE: DLACZEGO MŁODY ZNIKŁ Z FORUM? CO SIĘ TERAZ Z NIM DZIEJE?
a potem znika i tak samo szuka sobie nastepnego tematu
-KTO SZUKA NIE BŁĄDZI
i znowu ta sama gra.
NIE GRAM W SŁOWA, NIE GRAM TEMATAMI
Chyba nie tylko mnie rzucilo sie to w oczy.
-CZAS POKAŻE
Nie przypominajac jak ona sie chetnie dolaczy do akcji mikolaj...
-TAK,TO PRAWDA
.A teraz nie raczy nawet tekstu tam napisac.
-NIE JESTEM POMOCNIKIEM ŚW.MIKOŁAJA TU NA FORUM I W LIDZBARKU, ALE TYLKO DLATEGO, ŻE NIE MOGĘ SIĘ ROZDWOIĆ.
A tak sie oferowala.
-LOGO FORUMOWICZA BYŁO ZDECYDOWANIE LEPSZE NIŻ MOJE I ZROZUMIANO MOJĄ SYTUACJĘ
No niby chora i dzieci czy cos w szpitalu.
-JA MAM PRAWO ZACHOROWAĆ.
-COŚ TO PRZEDMIOT, KTOŚ TO CZŁOWIEK A DZIECKO MOŻE JEST W SZPITALU CHORE NA TEGO CO DO TYŁU CHODZI?
No ale ma czas pisac teksty na innym forum i to regularnie.
-NIE PRAWDA, NIE REGULARNIE A CZASEM MAM CZAS I LUBIĘ PISAĆ. NIE JESTEŚ OD TEGO, ABY ROZLICZAĆ Z 24-GODZINNEJ DOBY. CO ROBIĘ, KIEDY I GDZIE I Z KIM, TO MOJA SPRAWA NA CO POŚWIĘCAM CZAS MEGO ŻYCIA
To biedne dzieci juz nie sa az tak interesujące
-BIEDNE DZIECI SĄ INTERESUJĄCE.CIEPŁE,SERDECZNE,DOBRE, SZLACHETNE. BIEDNE DZIECI SĄ SMUTNE, NIESZCZĘŚLIWE, GŁODNE, ETC…NIE BĘDĘ CHWALIĆ SIĘ TUTAJ JAK IM POMAGAM, CZY IM POMAGAM, CZY JE WSPIERAM.
jak inne tematy gdzie mozna raz tak a raz tak sie pokłócić
-POLEMIKA, DYSKUCJA -TAK. KŁÓTNIA- NIE
i wzbudzic zainteresowanie swoja osoba.
-NIE TO JEST CELEM MEGO POBYWANIA NA FORUM A JEŻELI WZBUDZIŁAM TWOJE ZAINTERESOWANIE, TO DZIĘKUJE ZA UZNANIE.
Slomiany zapal i tyle
-TO TWÓJ WNIOSEK. NIE MASZ ŻADNYCH , RACJONALNYCH DOWODÓW.
NIE ZDARZYŁO SIĘ TOBIE NIGDY W ŻYCIU,ŻE MIAŁEŚ PLANY I NIESTETY NIE MOGŁEŚ ICH ZREALIZOWAĆ Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH OD CIEBIE?
.No a co wy na to?
- TO NIE FORUM NA MÓJ TEMAT. NIE CHCĘ JUŻ ODPOWIADAĆ NA PRÓBY DYSKRYDYTACJI.PISZCIE DO MNIE NA PRIV
Z szacunkiem don danielom-TAKI KTOŚ JEST WYMYŚLONY. NIE ISTNIEJE.

JEŻELI FORUMOWICZE NADAL BĘDĄ CHCIELI ZE MNĄ PROWADZIĆ DYSKUSJĘ NA MÓJ TEMAT , ZAPRASZAM NA PRIV I NIE TYLKO.

MAM ODWAGĘ LOGOWAĆ SIĘ I NIE ZAMIERZAM SKRYWAĆ SIĘ POD NICKIEM BEZ NAZWY,JAK RÓWNIEŻ NIE ZAMIERZAM ZMIENIAĆ PŁCI. NIE WEZMĘ Z "GOŚCI" PRZYKŁADU.
PostWysłany: Pon Gru 11, 2006 9:38 pm Odpowiedz z cytatem
JOHN72
Honorowy zrzęda

Droga Symsarno chyba nie ma sensu przejmować się takimi postami. Gość widocznie nie miał nic innego do powiedzenia, więc napisał coś co mu właśnie wpadło do głowy Smile

JOHN 72 dziękuję za miłe i motywujące słowa
PostWysłany: Wto Gru 12, 2006 12:09 am Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

Dziękuję również jednemu panu,który "otworzył mi oczy" i natchnął mnie w mojej decyzji.
Korzystając z uprawnień moderatora wydzieliłam posty dotyczące mojej osoby i dysput wszelakich niedotyczących tematu"gówniarskiej gangterki".
Tu , w tym temacie "goście" mogą snuć swoje dewagacje. Wytrzymam wszystko!
.Powodzenia.
przepychanka słowna wydzielona z gówniarskiej gangsterki
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach