|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | Zaduma nad kawałkiem czarnego węgla... |  |
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 9:35 am |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 581 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Rozpalam dzisiaj w piecu, chłodno w domu. Podkładam węgiel, to on daje takie cieplutkie ciepło. W tej kopalni, w Halembie, czy w innej wydobyty, nie wiem przeciez. Ale daje mi ciepło. Zdawaloby sie, tak daleko ŚLĄSK, tylko informacje z TV i radia o akcji ratunkowej. Gdzieś tam daleko. A ja, Ty, Ktos inny - mamy ciepełko.
SMUTNO MI, SZKODA MI LUDZI, SZKODA RODZIN ... |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
 | Chwila Zadumy |  |
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 10:18 am |
|
|
| Mirosław |
| Tubylec |
 |
| |
| Dołączył: 06 Lis 2006 |
| Posty: 42 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
W takiej chwili zastanawiamy się nad sensem istnienia, pokładamy głęboka wiarę w to,że nie cierpieli bardzo, ze dane im było odejść w godności człowieczeństwa. Zawód górnika to ciągła obawa,strach, niepewność chwili, ale takie sa niestety realia tego zawodu podobnie jak kierowcy, sapera,pilota. Niech Dobry Bóg przyjmie ich pod swój dach, niech cierpienia bliskich będą bardziej łagodne i znośne. W takiej chwili nie myslimy o własnych sprawach, kłopotach tylko łączymy się wszyscy razem w bólu, cierpieniu z rodzinami tych co zgineli. Niech ta solidarność nie drzemie w nas tylko w takich chwilach, ale na co dzień, w pracy, w rodzinie, w życiu społecznym - BĄDŹMY PO PROSTU DLA SIEBIE LUDŹMI !
[*] [*] [*] - NIECH TE ŚWIECE SYMBOLIZUJĄ,ŻE JESTEŚMY Z NIMI |
|
_________________ Władza to możliwość służenia innym, a nie fanfary ku naszej czci. J. Donald Walters - "Secrets of Life" |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 12:01 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
byłem akurat na śląsku widziałem ludzi pogrązonych w smutku
Z drugiej strony dziennie ginie wicej ludzi na polskich drogach
[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
i tym nikt sie nie przejmuje |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 12:14 pm |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 581 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Rozpacz jest taka sama, czy po tych co zginęli pod ziemią, czy niepotrzebnie i za wcześnie odeszli i po tych co zginęli w wypadkach drogowych.
Siedzisz troche "za fajerką", wiesz jakie sa drogi.
To co sie dziwisz, ze tyle osób ginie na drogach, bo jak nawiejesz przed piratem, kiedy nie możesz wyskoczyć z kolein na szosie?
No to na teraz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |