lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Wybory 2006 -> Nałęcz kontra Wajs Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Czw Lis 16, 2006 8:00 pm Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

cytuję Mirosława z tematu:"SZPITAL...cała prawda,całą dobę".Mam nadzieję,że zrozumiesz.

"""No cóż czas najwyższy powiedzieć parę zdań prawdy o Szpitalu -NAJWYŻSZA PORA.

Zacznę od NIEUŚWIADOMIONYCH- otóż polityka zdrowotna w skali makro nie przewiduje od dłuższego czasu funkcjonowania tego typu placówek w małych miastach jak nasze, zatem to CUD,ze ta placówka jeszcze istnieje, daje pracę wielu ludziom i nie musimy się póki co tułać po Bartoszycach, czy Olsztynie.

Placówki tego typu przeważnie są przekwalifikowane na tzw ZOL czyli Zakład Opieki Medycznej jak np w Dobrym Miescie- nota bene swietnie prosperujace.

Odrębna sprawą jest sprawa zadłużenia tej placówki- mam na mysli cały lidzbarski ZOZ.
Niestety, gdzie drwa robią, tam wióry lecą- nie ma nic za darmo. Termoizolacja, wymiana CO, to wszystko kosztuje grube setki tysięcy złotych-NIESTETY.

Szpital nie był remontowany ani inwestowany na taka skalę od dziesięcioleci i teraz przychodzi nam ponosić tego koszty.
JA MAM tylko jedno pytanie do Decydentów w tej sprawie, bo myslę,że tym trzeba było sie kierować.

JEŻELI KTOŚ DECYDUJE SIĘ NA TAKI KOSZT, TO TRZEBA SOBIE ZDAWAĆ SPRAWĘ Z JEDNEJ RZECZY.JEZELI PODEJMUJE SIĘ TEGO TYPU INWESTYCJI, ZACIAGAM KREDYT, TO MUSZĘ MIEĆ SWIADOMOŚĆ TEGO,ŻE KOSZTY ZMNIEJSZENIA UTRZYMANIA DANEGO BUDYNKU PO REMONCIE, WYMIANIE CO, TERMOIZOLACJI SA PORÓWNYWALNE Z RATĄ KREDYTU JAKI PRZYJDZIE NAM SPŁACAC.
WTEDY TO MA RZECZYWISTY SENS EKONOMICZNY.

MYSLĘ ZE MOJE SŁOWA POTWIERDZI RZECZYWISTOŚĆ.

I jeszcze jedno- jeżeli ktoś wie o jakichkolwiek nieprawidłowościach podczas tych inwestycji, to drogę na Warmińską zna - poza tym realizacja budżetu powiatu jest czujnie strzeżona przez Regionalną Izbę Obrachunkową- skoro nie ma żadnych zarzutów, to nie ma żadnej sprawy."""
Pozdrawiam i nie jestem pokręcony/na.Całe szczęście,bo musiałabym będąc taką,leczyć się a dobrze,że nie muszę.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Czw Lis 16, 2006 8:09 pm Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

[quote="Przemas"]
Człowieku... pomyśl skąd natrzepać kasy, by starczyło na wszystko i wszyscy byli zadowoleni.

Najlepiej leczyć się gdzie indziej i zamknąć szpital?Przemas,popytaj tu i tam a będziesz wiedział gdzie lezy kasa.Podobno na ulicy,tylko trzeba ją pozbierać.
PostWysłany: Czw Lis 16, 2006 8:47 pm Odpowiedz z cytatem
Przemas
Oldboy

Pan Mirek bardzo dobrze napisał i uważam, że trzeba dołożyc wszelkich starań, by szpital jak najdłużej i jak najlepiej służył właśnie nam - mieszkańcom Lidzbarka.
Powiadasz Symsarno
Cytat:
Przemas,popytaj tu i tam a będziesz wiedział gdzie lezy kasa.Podobno na ulicy,tylko trzeba ją pozbierać.
.
To się Ciebie pytam - Co robisz by ją pozbierać? Co robisz, by poprawić sytuację w naszym mieście? Co robisz oprócz narzekania?
Wbrew pozorom, ja nie narzekam, bo to nic nie pomoże - postanowiłem
działać i o dziwo... ludzie mi zaufali. Ja to sobie wielce cenię i zamiast pier... farmazony, zabieram sie do roboty. Ażeby robota szła lepiej, wolę współpracować z człowiekiem, któremu dobro Lidzbarka leży równie mocno na sercu jak nam wszystkim...
Dlatego wybieram p.Artura.

Pozdrowiam
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PostWysłany: Czw Lis 16, 2006 9:41 pm Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

Przemas napisał:
.

To się Ciebie pytam - Co robisz by ją pozbierać? Co robisz, by poprawić sytuację w naszym mieście? Co robisz oprócz narzekania?
Pozdrowiam

Odpowiadam:pięć lat szukam pracy w naszym mieście i sprzątam,i wciąż podróżuję po powiecie do pracy.Też dobrze,bo lubię wycieczki krajoznawcze.A co nie mogę w tej sytuacji ponarzekać/?
PostWysłany: Pią Lis 17, 2006 1:57 am Odpowiedz z cytatem
Przemas
Oldboy

Do "symsarny"...
Pewnie, że nie możesz narzekać. A czemu tak uważam. Ano z bardzo prostego powodu...
Patrząc na ilość czasu spędzonego w necie i ilość energii włożonej w komentowanie postów na tym formu, a także na styl pisania, dochodzę do wniosku, że głipi/a nie jesteś, dysponujesz czasem (czytaj bezrobotny/a), tylko jakoś chęci brak... i z motywacją nie najlepiej.
Ocknij się człowieku, czasy KOMUNY minęły, nikt Ci już nic nie da z darmo. Teraz trzeba trochę pogłówkować, żeby mieć....
Można nie wychodząc z domu całkiem nieźle zarabiać i nie trzeba wielkich pieniędzy na początek, by to zrealizować... Trzeba tylko myśleć...

Pozdrawiam ...
PostWysłany: Pią Lis 17, 2006 7:17 pm Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

Przemas napisał:
Do "symsarny"...
Pewnie, że nie możesz narzekać. A czemu tak uważam. Ano z bardzo prostego powodu...
Patrząc na ilość czasu spędzonego w necie i ilość energii włożonej w komentowanie postów na tym formu, a także na styl pisania, dochodzę do wniosku, że głipi/a nie jesteś, dysponujesz czasem (czytaj bezrobotny/a), tylko jakoś chęci brak... i z motywacją nie najlepiej.
Ocknij się człowieku, czasy KOMUNY minęły, nikt Ci już nic nie da z darmo. Teraz trzeba trochę pogłówkować, żeby mieć....
Można nie wychodząc z domu całkiem nieźle zarabiać i nie trzeba wielkich pieniędzy na początek, by to zrealizować... Trzeba tylko myśleć...

Pozdrawiam ...

Przemas,co ty pleciesz?.Przecież wszedłeś na forum wczoraj i wkręcasz mi,że nie pracuję.Jak zauważyłeś,ciężko zapierniczam i czas swój cenny inwestuje w pisanie.

Nie przyszło ci do głowy,że można pracować w różnym zakresie czasowym,że można kasę zarabiać na pisaniu.Skąd wiesz,że nie jestem pisarką /rzem czy też poetką?/tą?

Lubię pisać,ale lubię też kibicować za meczami piłki nożnej(tymi z przekrętami kasowymi też),kibicuję za kandydatem na Burmistrza-czy to źle?

Pewnie,że nikt nic nie da za darmo,choć nie powiem,czasem zasuwam za darmo-tak jak teraz.

W przeciwieństwie do ciebie nie muszę "teraz(w tym czasie w kraju) trochę pogłówkować,żeby mieć......."
Przemas a nie przyszło ci do głowy,że może jestem bardzo chory/a ,przykuty/a do wózka,samotny/a i serfuję po kompie i necie dla zabicia czasu.
Nie okarżaj ludzi,tylko dlatego,że poświęcają swój czas na rozmowę z ludźmi,których nie widzą.To nowa,ciekawa,nie komunistyczna forma wypowiedzi.
Proszę,abyś mnie więcej nie obrażał,tylko dlatego,że kibicuję na jednego kandydata.Mam do tego prawo i nie muszę czytać oszczerstw na mój temat,że brak mi chęci i że z motywacją nie najlepiej.Ciebie ani nikogo o kasę nie proszę,ile jej mam,czy jej nie mam to nie twoja sprawa.O pracę nie proszę nikogo .
Różnimy się może tylko tym,że ktoś z nas pracuje a ktoś z nas zarabia i ma dochód.Sam wiesz najlepiej,jaka jest różnica między kombinowaniem głową a pracą.
Masz rację w jednym,że nie trzeba wychodzić z domu ,aby zarabiać.Przecież wystarczy poszeptać do słuchawki,trochę postękać(nie ważna płeć) i kasy masz jak lodu.

PostWysłany: Sob Lis 18, 2006 10:47 am Odpowiedz z cytatem
Przemas
Oldboy

Nikogo obrażać nie chciałem i nie miałem takieo zamiaru. Jeśli czujesz się urażona to... PRZEPRASZAM, ale jedno chciałem powiedzieć...
"Narzekaniem nic nie zmienimy, nie napełnimy naszych i innch pustych kieszeni, nie nakarmimy nszych dzieci, etc ...
Fakt, że Cię nie znam osobiście, ty mnie też... i co możemy o sobie powiedzieć...? Ty masz swoje poglądy - ja swoje, Ty popierasz swojego kandydata - ja swojego, Ty masz swój pogląd na życie - ja swój.

Prwadą jest też to, że jeden ma kasę - drugi nie, jeden ma zdrowie jak koń - drugi nie, jeden jest piękny i młody - drugi nie, jeden jest przedsiębiorczy - drugi nie, jeden idzie przez życie jak burza - a drugi drepcze w miejscu... cóż - taki jest świat.
Obecnie znaleźliśmy sie w takim czasie, w okresie kampanii wyborczych, gdzie ludźmi rządzą emocje, jedni sobie znimi dobrze radzą - inni nie... Skończy sie zwariowany czas, to i Forum się uspokoji, a i ludzie będą inaczej pisać (może).

"Każdy król ma swych giermków i rycerzy" - czy to źle?
PostWysłany: Sob Lis 18, 2006 11:42 am Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

Przemas.Cieszę się,że potrafimy dojść do konsensusu.
Tak trzymajmy.Każdy król faktycznie zawsze miał i będzie miał swoich rycerzy.Walka na śmierć i Życie wyszła już dawno z mody.To są lepsze czasy od pradawnych z tegoż powodu.Niestety czasy są trudne,inne i dlatego stojąc po różnych stronach"barykady"nie warto brać przykładu z naszych polityków,tych na samym szczycie góry.Przyjdzie taki dzień,że będziemy nadal będziemy musieli tu mieszkać,tu w naszym mieście cieszyć się życiem i ktokolwiek wygra w wyborach będziemy musieli przystać na jego poglądy i decyzje(jeżeli nie zaszkodzą naszemu miastu.
Ty stawiasz na innego konia niż ja i tylko czs pokaże,które z nas miało rację.Cieszę się również,że forma twojej wypowiedzi jest zdecydowanie łagodniejsza i dlatego ja też złagodnieję.
A skoro tak jest,to jeżeli faktycznie kupiłeś portki naszego słynnego piosenkarza za dośc sporą kwotę jak dla mnie,to daj radość jakiemuś obcemu dzieciakowi,który jest niczemu winien,że ma rodziców,których na wiel nie stać i wrzuć wprostproporconalną kwotę na Świętego Mikołaja.
Zachęcam również do przybycia na kolejne spotkanie forumowiczów w tejże sprawie,a może i ty nam w czymś pomożesz.Pozdrawiam
Virgin
PostWysłany: Sob Lis 18, 2006 11:53 am Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

Pierwszy raz się wypowiem na forum w sprawie polityki....

Nie wiem może kogoś uraże ale robie w pierwszym lepszym poscie....

Wg mnie polityk powinien być: ( tu informacja los tak zrządził że osoby ktore wymienie są zbieżne z moimi poglądami "tak jak Kudłatego/Mańkuta" Wink )

- mieć charyzmę jak Włodzimierz C.;
- być erudytą jak Marek B.;
- czarujący w wdziękiem jak Jolanta K.;
- geniuszem finansów Marek B.;

Reszta nie przedstawia walorów zasługujących na moje uznanie.

Choć dwoje stara się dostać w wąskie grono moich autorytetów , na razie przepaść i dalej nic.

Dlatego pozostają Gumisie i Krasnale z Kononowiczem.

Ech , no i to juz koniec moich ble ble
PostWysłany: Sob Lis 18, 2006 1:28 pm Odpowiedz z cytatem
SlonkoX98
Oldboy

To znowu do Przemasa.
Piszesz,że każdy król ma swoich giermków i rycerzy.
Zapomniałeś dodać, że niektórym giermkom ścinali głowy.

To niby taka dygresja, ale warta przemyślenia.

Nałęcz kontra Wajs
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Wybory 2006