lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Wybory 2006 -> Dariusz Lasowy - kandydat do Rady Powiatu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Sob Lis 04, 2006 9:38 am Odpowiedz z cytatem
madry wyborca
Gość

Panie Dariuszu z całym szacunkiem ale niech się Pan zapyta Pana Nałęcza ile to pieniedzy przekazał ubogim ze swojej diety kiedy został radnym powiatowym z ramienia Komitetu Porozumienie Ponad Podziałąmi. Ciekawe co odpowie. Dlatego nie wierzę ze powstanie jakakolwiek fundacja z diet Radnych Waszego Komitetu. Przykro mi ale jest Pan nie w tym Komitecie co trzeba.
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Sob Lis 04, 2006 10:46 am Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

Sad no Panie Dariuszu ?
i co Pan na to ?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PostWysłany: Sob Lis 04, 2006 11:09 am Odpowiedz z cytatem
Gość

madry wyborca napisał:
Panie Dariuszu z całym szacunkiem ale niech się Pan zapyta Pana Nałęcza ile to pieniedzy przekazał ubogim ze swojej diety kiedy został radnym powiatowym z ramienia Komitetu Porozumienie Ponad Podziałąmi. Ciekawe co odpowie. Dlatego nie wierzę ze powstanie jakakolwiek fundacja z diet Radnych Waszego Komitetu. Przykro mi ale jest Pan nie w tym Komitecie co trzeba.

mądry wyborco, nie byłem zaangażowany w poprzednią kampanię wyborczą, nie znam deklaracji skaładanych przez kandydatów wiec nie będę się wypowiadał w tej sprawie, ale z uwagi na zadane mi pytanie sprawdzę to, masz pełne prawo nie wierzyć w to co piszę, chciałbym tylko napisać że to zobowiązanie zostało złożone przez obecnych kadydatów z Ruchu Spłecznego Warmia, kandydatów jak sam pewnie już zauważyłeś reprezentujących w znakomitej większości środowisko przedsiębiorców. miejszych lub większych ale ludzi pracujących na własny rachunek, A czy są to tylko puste słowa i gra o stanowisko Radnego ? jest tylko jeden sposób aby to sprawdzić, wybory i czas po wyborach, czas wnikilwej obserwacji i rozliczeń składanych obietnic i deklaracji.
Oczywiście nie mam patentu na nieomylność ale wierzę i jestem przekonany że deklaracje złożone przez kandydatów Ruchu Społecznego Warmia zostaną dotrzymane i jest to właściwy komitet wyborczy składający się z ludzi którzy chcą i mogą zrobić coś dobrego dla naszego miasta i okolic
PostWysłany: Sob Lis 04, 2006 11:11 am Odpowiedz z cytatem
Dariusz Lasowy
Gość

przepraszam nie podpisałem się w poprzednim poście
PostWysłany: Sob Lis 04, 2006 11:27 am Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

Ja Panie Dariusz problemu nie widze : deklarację można zeskanować umieścić na forum. Mało tego ! Dowody wpłat również ! co miesiąc zresztą albo za rok z góry? Very Happy
PostWysłany: Sob Lis 04, 2006 12:12 pm Odpowiedz z cytatem
Dariusz Lasowy
Gość

pasoDOUBLE napisał:
Ja Panie Dariusz problemu nie widze : deklarację można zeskanować umieścić na forum. Mało tego ! Dowody wpłat również ! co miesiąc zresztą albo za rok z góry? Very Happy

passoDOUBLE - ja też nie widzę problemu, przecież każda informacja ma to do siebie że można ją sprawdzić i a wpóźniejszym terminie rozliczyć ze składanych obietnic.
PostWysłany: Nie Lis 05, 2006 3:29 pm Odpowiedz z cytatem
Dariusz Lasowy
Gość

[quote="pasoDOUBLE"]i dodatkowa runda Panie Dariuszu .....

1. co chciałby Pan zrobić dla Lidzbarka Warmińskiego i okolic?

2. Czy czytał Pan ( na pewno Pan czytał Wink ) temat droga 507?
wiem tzn domyslam sie ze chyba teamt jest Panu znany z autopsji?

http://www.lidzbark.com/forum-php/viewtopic.php?t=181&postdays=0&postorder=asc&start=0

Witam.
W odpowiedzi na twoje pytanie passoDOUBLE - tak, czytałem i znany mi jest koncept drogi nr 507 myślę że to wielka szansa dla naszego powiatu, jednak wg mojej oceny jest to projekt którego realizacja nie zostanie rozpoczęta w najbliższym czasie, co nie znaczy że nie jest możliwa , trudność polega na tym że nasze miasto posiada dopiero raczkującą strefę ekonomiczną w której jak sam przyznasz niewiele się dzieje, gdzie wszystkie okoliczne miasta mają znakomicie funkcjonujące specjalne obszary inwestycyjne, miasta typu Bartoszyce , Dobre Miasto, Biskupiec, Kętrzyn, są to strefy w których już funkcjonują przedsiębiorstwa które produkują towary na rynek europejski w każdym kierunku i proszę zauważyć że w przypadku tych wszystkich kierunków eksportowych prawie żadna z dróg o strategicznym znaczeniu nie przebiega przez Lidzbark Warm, oprócz drogi 51.. Oczywiście należy zrobić wszystko aby nasze miasto i powiat powiązać siecią dróg z silnymi ośrodkami przemysłowymi naszego regionu.
Proszę mi wierzyć iż z racji profilu prowadzonej działalności gospodarczej jestem żywo zainteresowany rozbudową i poprawą stanu dróg w naszym regionie.
Tak jak już wcześniej pisałem, w przypadku zaakceptowania mojej kandydatury do Rady Powiatu chciałbym a by Rada wspólnie i porozumieniu pracowała nad projektami godnymi uwagi i przynoszącymi korzyści dla naszego regionu, chciałbym aby zaprzestano wewnętrznych walk i podziałów, aby wspólnie i mądrze planować długofalowe inwestycje typu infrastruktura drogowa, przemysł, projekt wykorzystania wód geotermalnych, ale nie wolno zapominać o sprawach bieżących, takich jak przedzamcze, bezrobocie, wspomagania drobnej przedsiębiorczości.
można wykorzystać potencjał robót publicznych w celu zagospodarowania i uporządkowania parku nad rzeką symsarną - myślę ze to unikalne miejsce naszego regionu i trzeba o nie należycie zadbać.
Wszyscy kandydaci zgodnym chórem mówią o pozyskaniu środków pomocowych, tak to bardzo ważne, ważne jest również aby nie marnować pieniędzy na źle pisane projekty, projekty pisane przez firmy zewnętrzne.
Właśnie nad tymi problemami chciałbym się skupić jako radny Rady Powiatu
Szanowni państwo „ złoty środek” na wszystkie bolączki naszego regionu nie istniej, tylko wspólna praca i współpraca, branie dobrego przykładu z innych, przyniesie nam wymierne korzyści a nie rozgrywki personalne, waśnie i spory nie mając nic wspólnego z pracą na rzecz naszego miasta i powiatu
PostWysłany: Nie Lis 05, 2006 3:54 pm Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

ee tzn jaki koncept drogi 507 ? tzn ze juz były takie plany a i ja ameryki nie odkryłem?

a swoja drogą to powiem w ten sposob ja nie obawiam sie tego ze inne miasta leżące na prostej wymyślonej przezemnie posiadaja strefy ekonomiczne....wcale nie chodzi o to aby wymucis rozwoj miasta przez pociagniecie drogi z Elbląga do powiedzmy Kierunek Adamowo?

Znasz teraz moje perspektywy Autostrada od ELbląga do drugiej granicy i zjazd na Lidzbark to było coś.

Ale zmartwiłeś mnie ze to nie tylko ja wpadłem na ten pomysł , ale życze powodzenia.

Natomiast zeby nie bylo tak miło , prosze o dopowiedz co Pan zrobi jesli chodzi o infrastrukture w Lidzbarku dla Lidzbarka chodzi mi o te nieszczesne drogi i nawierchnie oraz komunikacje , bo powiem szczerze nosze sie zamiarem kupna Ferrari Wink i boje sie o jego zawieszenie.

A zreszt amoi znajomi z Polski tez do mnie nie przyjezdzaja?

Co Pan zrobi?W szczegolnosci pije tu do swojej wypowiedzi - Marzenia sie spelniaja w
http://www.lidzbark.com/forum-php/viewtopic.php?t=181&postdays=0&postorder=asc&start=20

Pozdrawiam
Dariusz Lasowy - kandydat do Rady Powiatu
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Wybory 2006