|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 6:51 pm |
|
|
|
Cały czas czekam na przedstawienie sie kandydatów.
Coraz mocniej jestem przekonany, że ONI składają CV do pracy na radnego,
celem zatrudniena sie a potem "jakoś to będzie".
Mam jeszcze nadzieję, ze doczekam sie programu na kadencję 4-letnią.
PANOWIE KANDYDACI nie pozostawiajcie mnie w w złym nastroju.
Pesymista ikmr |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 6:58 pm |
|
|
|
A możesz półsłówkami powiedzieć więcej o owym kandydacie???Choćby coś w rodzaju nr....Wiem że obecny odpada, a za nim dwóch następnych.
Pozostaje dwóch........do wyboru na burmistrza.
Radnych jest za dużo i za dużo cwaniaczków do ciepłych stołeczków.
Powiem również wprost medycy i pracownicy medyków odpadają całkowicie...kandydaci ZUS???????? |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 7:26 pm |
|
|
|
Witam wszystkich.
B-B mam nadzieję, że to co tym razem napisałaś było szczere i nie ma w tym nuty sarkazmu. Dzisiaj mogę uchylić rąbka tajemnicy nie będzie mógł zagłosować na mnie mieszkaniec ul. Majowej.
Memlak wybacz ale Ci dwaj panowie mieli już swoje przysłowiowe 5 minut i nie wykorzystali tego czasu. Oni są mali, za mali aby uchronić miasto od agoni.
Ikmir tak miasto można posprzątać kijkiem ale z ostrzem na końcu a nie rzemyczkiem. Większość mieszkańców o tym wie ale nie nasze obecne władze. Chodząc wiosną na stadion widziałem masę śmieci na odcinku od "Mieczkowskiego" do końca miasta, w tej sprawie intereniowałem i co ?syf trawa porosła - jesienią znowu wyjdzie.
Co do garażu to po to kandyduję do Rady abyś wszelkie pozwolenia na budowę załatwił w ciągu jednego dnia a panie czy też panowie obsługujący Cię w UM dziękowali za to, że przyszedłeś i mieli przyjemność rozmowy z tobą , nawet gdybyś był nieogolony, śmierdzący i w porwanych ciuszkach. Ja kilka lat temu budowałem garaż i znam ten problem. Załatwiałem wielokrotnie sprawy w naszych urzędach , już wcześniej pisałem ,że gdybym tak w mojej firmie obsłużył klienta to z miejsca wyleliby mnie na zbity pysk.
BEZROBOCIE - Strefa Ekonomiczna- Inwestorzy ( np. montaż podzespołów, lub zdrowa warmińska żywność). |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 7:27 pm |
|
|
|
| to napisał "potencjalny radny" |
|
|
|
|
 | trochę ogólnie |  |
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 7:51 pm |
|
|
|
| Drogi Gościu i TY też nabrałeś się na KITOWISKO Jedynie słusznego kandydata na Burmistrza PANA R>N>. Ludzie opamietajcie się. To dopiero bedzie KABARET. Proponuje aby ten Pan bez niczyjej pomocy sam całkiem sam cokolwiek napisał na tym forum Zobaczycie jak zna jezyk polski. A kontakty? Skoro takie ma to dlaczego sam ich nie wykorzystał do wybudowania chociazby małej fabryczki w WOLNEJ STREFIE ? Przeciez jest biznesmenem jak twierdzi. Tych kontaktów poprostu nie ma a jesli to tylko powierzchowne /wspólne zdjęcia i imprezki/ lub mocno podejrzane. Nikt z poważnych ludzi biznesu z zewnatrz po blizszym poznaniu tego Pana nie będzie chciał tutaj zagladać. I WY o tym nie wiecie? Wielka naiwność drogi gościu. Niejednego oszukał i wykorzystał a pózniej wypluł jak zżutą gumę. NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ bo będziemy się wstydzili przed całą Polską. Pamietajmy OJCIEC to nie syn i czasy oraz możliwości Burmistrza i Przewodniczacego Rady zupełnie inne. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 8:13 pm |
|
|
|
| Rąbek się uchylił.Ciekawa jestem tylko czy prawdziwie czy złośliwie.Pozostał do wyboru TYLKO JEDEN bo czterech odpadło.Dobrze by było by OWY PAN nam się zaprezentował i co nieco napisał.TYLKO PROSZĘ JUŻ NIE POD PSEUDONIMEM GOŚĆ!!!! |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 8:57 pm |
|
|
|
Całą stronkę informatyczną sprawdziłam i na temat komunikacji miejskiej która ma ruszyć (jazda próbna)od 30-31.10 do 4.11.2006 ani słowa.Na słupach wywieszona jest trasa ale kto by wszystkospamiętał.O tym czy taryfiarze by się zgodzili to mnie nie interesuje bo ich takxomierze działają tak jak oni chcą.
Myślę że jutro dostanę odpowiedź.
Pozdrowionko |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 2:03 pm |
|
|
|
Szanowny memlaku,,, przeczytałem z uwagą twoją wypowiedź na temat kandydata Pana R>N> jak go nazywasz(chyba z wrodzonej skromności) w tym momencie jest to oficjalny kandydat wiec ja nazwę go porostu Ryszard Nałęcz, zastanawia mnie jedno, a mianowicie środowisko z którego pochodzisz, piszesz bardzo mocne słowa na temat owego pana, cyt " niejedniego oszukał i wykorzystał" to są bardzo poważne oskarżenia i mam nadzieję że wiesz co piszesz. A co do słownictwa i polszczyzny,, hym,,, wiesz dosyć już mam złotustych piewców,,,wspaniałych dyskutantów którzy pokazali przez ostatnią kadencje a miłościwie nam panujący Burmistrz nawet przez dwie, co można zrobić, można było ale nie zrobiono prawie nic, nie bede się rozwodził nad niewykorzystaniem środków pomocowych, o zrujnowaniu i sprzedaniu z MPCu (ponoć nierentowny był ,,hym a traz prywatnemu inwestorowi się opłaca) i wielu innych sprawach, dosyć mam opowiadaczy - bajkopiasarzy,,,,, piszesz o WOLNEJ STREFIE, a czy zdajesz sobie sprawę od kiedy ona istnieje i ilu przedsiębiorców zdecydowało się na inwestycje w tym obszarze ? a wiesz dla czego, dla tego że kiedy był czas na ściąganie inwestorów to władze naszego miasteczka w Górę Krzyżową inwestowały, gdzie Bartoszyce i cała reszta miast miały już gotową ofertę dla przyszłych inwestorów.
Drogi memlaku z całym szaczunkiem dla wolności słowa i twojej opini, ja poprostu nie zgadzam się z nią i nie dla tego że jestem fanem p. Nałęcza a dla tego że marzy mi się ktoś na tym stanowisku kto potrafi może nawet w zbyt dosadny i niewybredny sposób nazwać rzecz po imieniu, ktoś kto nie zrobi sobie z tego stanowiska ciepłej posadki na cztery lata, ktoś kto nie ślizga się ze stołeczka na stołeczek aby tylko przetrwać przy korytku. Myślę że czas skończyć z kolesiostwem i i klepaniem po plecach. Cokolwiek byś napisał na temat p. Nałęcza to myślę że z pośród tych kandydatów jest to osoba która ma szanse na zrobienie czegoś dobrego dla naszego miasta i naprawdę wolę słuchać być może nienajlepszej polszczyzny niż czuć nieprzyjemny zapach (smrodek poprostu) uśmiechniętego kandydata. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 3:04 pm |
|
|
|
Wolałbym sie dowiedzieć coś o zamiarach, programie Pana N.R.
Przepychanki mnie nie interesują.
ikmr |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 4:05 pm |
|
|
|
radker - jestem z tobą
i jak już wcześniej pisałem obecny burmistrz nie zrobił nic no poza małoliczącymi się drobiazgami. Przewodniczący Rady no cóż o tym najwięcej mogą powiedzieć pielęgniarki, jaki z niego gospodarz.
O trzecim tym po prawie niech wypowiedzą się jego sąsiedzi - o matko uchowaj nas Panie przed takim burmistrzem. Czwarty ? kto o nim słyszał ?
Ryszard Nałęcz - fakt kontrowersyjna osoba ale tylko w nim nasza nadzieja. Powierzchowne znajomości dobrze, że choć takie posiada bo pozostali nie mają żadnych. Polszczyzna? kto nasz trudny język zna tak do końca ?
Osobiście myślę, że jeżeli p. Nałęcz zostanie burmistrzem to nie przyniesie nam wstydu tak jak wtedy, gdy był prezesem Polonii jeśli pamiętacie to za jego rządów była w III lidze a na mecze waliły tłumy takie jak na "Gwiazdozbiór Szwedesa ". Przychodziły na stadion całe rodziny, takich imprez w tym miejscu mało kto pamięta. Mało tego kibice prywatnymi samochodami jeździli na mecze po całym województwie i nie tylko Dotychczas dzieci pamiętają Adama Zejera - chyba dobry wzór do naśladowania dla naszych pociech. Kto sprowadził do Lidzbarka "Lechię Gdańsk" dzieki komu ten stadion żył ? Dzięki Ryszardowi Nałęczowi, może nie tylko ale potrafił zorganizować ludzi i to jest ważne.
Od dawna jestem zdecydowany oddać głos na niego i tylko na niego. Będę przekonywał ludzi jak tylko będę mógł ,że jest to najlepszy kandydat na BURMISTRZA. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |