|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | No, to kiedy zaczynamy rekultywację Lidzbarka? |  |
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 8:07 pm |
|
|
|
Kochaniutkie, wymiotło Was, czy co?
Cisza na Forum, az w oczy szczypie. Tutaj rekultywacje, czyli Wybory czas zacząć. Przeflancować, wykopać, posadzić..., jesień przecież idzie. Ja tak po gospodarsku mówię. U nas teren mocno skażony, odświeżyć trzeba, gatunkowo dobry materiał wybrać. Dobrze by było, żeb nie był jakis genetycznie zmontowany, bo to bardzo /mówią/ niezdrowe, może zaszkodzić . Sami widzicie jakie do tej pory figi z makiem wyrosły z ostatnich obiecanek. Jak nikt się za to nie bierze, to ja chyba pozbieram swoje kury i pójdę zbierać podpisy na siebie, bo na kogóż by inaczej. Bo to chyba od tego trzeba zacząć. No to idę im ziarna podsypać, bo piwa, ani winka stawiać im nie będę.
No to na dzisiaj ja tyle.
Dobranoc - Baba Blond |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 10:36 am |
|
|
|
Nie wiesz B-B? Jak przeczytali co piszesz, to nic nie napiszą
Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 8:06 pm |
|
|
|
A napiszą napiszą.Mogę głosować na BB bo o innych ani słychu ani dychu.
Kur,kaczek czy indyków nie mam ale i zabrali mi ławki spod fontanny gdzie mogłam choć na świeżym powietrzu oddać się przyjemnej lekturze.
Narzekać już nie mam siły a skarżyć się też nie bo do kogo??? Jedni marnują kasę na fiu bździu a drudzy kpią sobie ze wszystkiego.Może to miasto było piękne ale traci urok w oczach nawet przedszkolaków.
pozdrowionka z ... dziury |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 10:14 pm |
|
|
|
| lidzbark to wyjątkowo brzydkie i zaniedbane miejsce na ziemii,gdzie wieczorami spotyka sie całe tabuny pijanych dzieci.Nie wiem tylko gdzie sa ich rodzicr pewnie tez pijani.Nie widzialem tego nigdzie indziej. Policji ani straży miejskiej wieczorem nie zobaczycie. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 12:19 pm |
|
|
|
Nie było mnie z powodu odwiedzin miejsc bitew obronnych z 39r.
Składa sie tak, ze poległo trochę osób z rodziny.Jednego wuja odnalazłem dopiero w tym roku, grób z wyrytym jego nazwiskiem i imienim.
Rzecz działa sie w bitwie pod Łowiczem, został ranny pod wsią Potoki
i wiezieni do szpitala na opatrunek zostali dobici przez samolot niemiecki.
Leży pochowany we wspólnej mogile we wsi Łyszkowice.
Znalazło go dopiero trzecie pokolenie. Ciekawe też było odtwarzanie bitew
w Broku na Bzurą/Kampinos/.W tym roku brali udział Czesi i Polacy.
Piechota, konnica,samochody, czołgi,armaty i samoloty. Bitwa była nie tylko na niby.
Sponsorowali; Struzik woj. mazowiecki i Radek Sikorski.
Pierwszy raz spotkałem tylu pasjonatów munduru z 39r. i broni.
Swietna organizacji,tłumy ludzi /warszawiacy/.
Warto zobaczyć w przyszłym roku.Zywa historiaPolski.
Pozdrawiam. ikmr. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 5:46 pm |
|
|
|
No to IKMR masz jednak szczęście. Jezeli by Twój wujek poległ np. pod Lidzbarkiem, to trudno było by znależć tabliczke z imieniem i nazwiskiem. Przypominam sobie dawne lata, kiedy to sie biegało na tzw.Rumuński cmentarz, połazić i poczytać ileż to tam ludzi leżalo z imienia, nazwiska, były nawet daty urodzenia. Zawsze zakładaliśmy sie, kto więcej naliczy nazwisk. Po ilus latach trafiam na ten cmentarz i ... zniknęły owe chyba betonowe tablice u wegłowia grobów z nazwiskami. To co zostało to drobiazg. Zniknęły metalowe tabliczki na których chyba utrwalone emalią były flagi narodowości ludzi, którzy zasnęli snem wiekuistym. Kiedy znowu zajrzałam po latach na ten cmentarz, widzę, że jest postrzątamy i wygląda na to, że pracowali tutaj ludzie ucywilizowani. Chwala im za to! Pana prof.Skowronka to robota ze swoimi sympatykami od historii.
Próbowalam dociec co sie stało z tym co było na cmentarzu - usłyszałam - Eeee, tam! To miemieckie!
Teraz znika, a to kawałek muru wiekowego /konserwatorzy wtykaja nos wszędzie?/, a to sypie sie kawałek przedzamcza, a jak zajrzalam przez okno do Palacu Grabowskiego, to nieomal padłam trupem. Tam jest gruzowisko!!!
Boże, Ty chroń Lidzbark!
A jakiś głos wewnętrzny mi podpowiada, że Bóg pomaga tym co chca pomoc sobie sami. Powiecie zaraz, ależ wyskoczyla pompatycznie. Nie.
Ale przecież czas zacząc. Wszyscy, którzy sposobią się do wyścigówna stołki czekaja na ostanią chwilę. ZASKOCZYĆ PRZECIWNIKA! Przeciwnika niech zaskakuja sobie ile wlezie, ale niech do cholery nie zaskakuja wyborców licząc na ich głupotę. Dostaliśmy już tyle w d.. od coraz to nowych władz, że może wreszcie nie damy sie nabrać, albo nauczymy sie rozliczać tych co nas oklamywali.
I co by nie mówic - racji jest tyle ile ludzi, ale prawda jest jedna. LIDZBARK TONIE!
No to, Kochaniutkie na dzisiaj pora spać - Baba Blond
PS. Lidzbarczanko, dziękuje za głos na mnie. Jak mi sie nie uda zebrać podpisów, to głosuj mądrze. Pa, pa |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 5:51 pm |
|
|
|
| Anonymous napisał: | | lidzbark to wyjątkowo brzydkie i zaniedbane miejsce na ziemii,gdzie wieczorami spotyka sie całe tabuny pijanych dzieci.Nie wiem tylko gdzie sa ich rodzicr pewnie tez pijani.Nie widzialem tego nigdzie indziej. Policji ani straży miejskiej wieczorem nie zobaczycie. |
Przyznam Ci rację co do pijanych i wyjątkowo chamskich dzieci i wyrostków,ale co do BRZYDOTY MIASTA już nie.To prawda że jest zaniedbane ale nie brzydkie,prawdą jest że ani policji ani straży miejskiej nikt nie widzi.Również prawdą jest że zniknęły ławki skwery popadły w niełaskę u p.JJ,a obiecywała góry.Pozostaje jedno ZMIENIĆ WŁADZĘ BO TA JEST DO KITU. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 5:56 pm |
|
|
|
| Baba Blond napisał: | No to IKMR masz jednak szczęście. Jezeli by Twój wujek poległ np. pod Lidzbarkiem, to trudno było by znależć tabliczke z imieniem i nazwiskiem. Przypominam sobie dawne lata, kiedy to sie biegało na tzw.Rumuński cmentarz, połazić i poczytać ileż to tam ludzi leżalo z imienia, nazwiska, były nawet daty urodzenia. Zawsze zakładaliśmy sie, kto więcej naliczy nazwisk. Po ilus latach trafiam na ten cmentarz i ... zniknęły owe chyba betonowe tablice u wegłowia grobów z nazwiskami. To co zostało to drobiazg. Zniknęły metalowe tabliczki na których chyba utrwalone emalią były flagi narodowości ludzi, którzy zasnęli snem wiekuistym. Kiedy znowu zajrzałam po latach na ten cmentarz, widzę, że jest postrzątamy i wygląda na to, że pracowali tutaj ludzie ucywilizowani. Chwala im za to! Pana prof.Skowronka to robota ze swoimi sympatykami od historii.
Próbowalam dociec co sie stało z tym co było na cmentarzu - usłyszałam - Eeee, tam! To miemieckie!
Teraz znika, a to kawałek muru wiekowego /konserwatorzy wtykaja nos wszędzie?/, a to sypie sie kawałek przedzamcza, a jak zajrzalam przez okno do Palacu Grabowskiego, to nieomal padłam trupem. Tam jest gruzowisko!!!
Boże, Ty chroń Lidzbark!
A jakiś głos wewnętrzny mi podpowiada, że Bóg pomaga tym co chca pomoc sobie sami. Powiecie zaraz, ależ wyskoczyla pompatycznie. Nie.
Ale przecież czas zacząc. Wszyscy, którzy sposobią się do wyścigówna stołki czekaja na ostanią chwilę. ZASKOCZYĆ PRZECIWNIKA! Przeciwnika niech zaskakuja sobie ile wlezie, ale niech do cholery nie zaskakuja wyborców licząc na ich głupotę. Dostaliśmy już tyle w d.. od coraz to nowych władz, że może wreszcie nie damy sie nabrać, albo nauczymy sie rozliczać tych co nas oklamywali.
I co by nie mówic - racji jest tyle ile ludzi, ale prawda jest jedna. LIDZBARK TONIE!
No to, Kochaniutkie na dzisiaj pora spać - Baba Blond
PS. Lidzbarczanko, dziękuje za głos na mnie. Jak mi sie nie uda zebrać podpisów, to głosuj mądrze. Pa, pa |
Hej B-B możesz na mnie liczyć bo mdli mnie na widok naszej obecnej władzy i jej oszukanych obiecanek.Niszczą wszystko i tylko o swoje tyłki dbają, |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 6:31 pm |
|
|
|
A mnie ciagle ciekawi, kto ma cheć startować /kandydować/ do władz miasta.
Kto ma jaki pomysł na miasto.
Czy przyjdzie walczyć jak na Węgrzech,
by pogonić oszukańców.
Moze ktos sie już wychylił z szeregu startujących w wyborach.
Z niecierpliwością czekam na wiadomośc.
ikmr.
[/url] |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 7:00 pm |
|
|
|
O rety! Wiem, ze ośmioro! Ale jak napisze po nazwiskach, to moze lepiej nie. Czaja sie do skoku i zjedzą wszystkich. kto im przeszkodzi. No to tak:
- jeden obecny panujący
- jeden z najwazniejszych radnych - panujących
- jeden w radnych, który zaliczył powiat, a kiedys w miescie byl przez wiele lat radnym,
- jeden z radnych powiatowych, wygral chyba konkurs na najlepszego radnego,
- jeden były zastępca burmitrza,
- jedna, która startowała i nie przeszła w poprzednich wyborach,
- jeden ze wsi,
- zaraz, jescze ktos, nawet na rynku gadali. Tylko kto? Zapomniałam. Chyba jednak dołącze i ja - Baba Blond |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |