lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice -> Porozmawiajmy o gminie wiejskiej Lidzbark Warmiński. Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Re: Porozmawiajmy o gminie wiejskiej Lidzbark Warmiński.
PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 6:52 am Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

Danuta Kielak napisał:
...statystyki ostatnich deszczowych miesięcy są zatrważające, trzeba coś jeszcze zrobić...

http://www.lidzbark.com/forum-php/droga-507-t181.html?highlight=drogi

Pani Danuto , sadzę że w tym temacie jest wszysko zawarte a nawet wiecej , sęk w tym że nie ma odpowiedzi na ostatni post ...

Nie wiem jak ale napisalem w 2005 roku ze paliwo bedzie po 5 zl ... Twisted Evil
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 11:04 am Odpowiedz z cytatem
Danuta Kielak
Junior

Cieszę się, że znakomita większość użytkowników tej drogi myśli podobnie, jak ja, a także bardzo dziękuję za obietnicę wsparcia. czuję się zobowiazana do podjecia dalszych kroków. Jako członek Rady Sołeckiej mojej wsi z jej poparciem oraz z poparciem Rady Sołeckiej Miłogórza napiszę stosowne pisma do odpowiednich urzędów.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 11:40 am Odpowiedz z cytatem
MI6
Tubylec

Co najwyżej postawią jakiś dodatkowy znak typu "ślizga jezdnia" i sprawę "odfajkują".
Śliskie zakręty w Miłogórzu
PostWysłany: Pią Wrz 05, 2008 7:14 pm Odpowiedz z cytatem
Janoś
Junior

Witam, pani Danuto dziękuję, że poruszyła pani ten temat, z tego co wiem Miłogórze to najbardziej niebezpieczna miejscowość w naszej gminie. Wiem, że mieszkańcy od kilku lat kierują pisma od Komendy Policji do Wójtowej i nic ,z najnowszych informacji wiem, że znów niecały miesiąc temu po serii groźnych wypadków, do których na ratunek musiał być nie pierwszy raz, wzywany nawet helikopter ratowniczy, radna wzięła sprawę w swoje ręce, bo gdy ludzie słyszą sygnał karetki wiedzą, że znów doszło do tragedii. Poszły pisma do Województwa, Policji i Generalnej Dyrekcji, ludzie chcą żeby postawiono fotoradar, który w innych miejscowościach powoduje ,że kierowcy zdejmują nogę z gazu i aby ustawiono właśnie tablice informacyjne ,,Czarny Punkt”. Miejmy nadzieję, że ich apel o poprawę bezpieczeństwa nie tylko przejeżdżających ale ich samych zostanie w końcu pozytywnie rozpatrzony.
Przy okazji jeszcze jedna sprawa, budowa niewielkiego odcinka chodnika dla pieszych i rowerzystów Miłogórze –Kraszewo –osiedle. Dużo ludzi pokonuje tę trasę pieszo lub na rowerze, często widzę jak dorośli i dzieci wchodzą do rowu przed nadjeżdżającym tirem, którego podmuch na moich oczach przewrócił jadącego rowerze.
Pani Wójt! czas zostawić po sobie coś dobrego i trwałego na odchodne, co by ludzie wspominali pozytywnie pani rządy w tej gminie i w końcu przychylić się do próśb mieszkańców tych miejscowości o budowę niewielkiego odcinka chodnika, z tego co mi wiadomo opracowanie dokumentacji technicznej to ok. 10 tyś zł. resztę środków pokrywa zawsze przychylna Generalna Dyrekcją Dróg, a w budżecie gmina ma trochę zapasu. Pozdrawiam
Do Kudłatego
PostWysłany: Pią Wrz 05, 2008 7:22 pm Odpowiedz z cytatem
Janoś
Junior

90 km/ godź, w terenie zabudowanym!!!!!!!! to od dziś uważaj na mnie, a swój wyczyn na pewno zobaczysz w interku.
PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 12:33 pm Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

I chyba to filmowanie może być metogą na głupców... W Lidzbarku pseudo BOHATEROWIE szaleją na motorach i qładach. Jeden ostatnio na Mławskiej spowolnił ruch jadąc środkiem drogi aby stanąć sobie ciężkim motocyklem na tzw, koło i przejechać całą mławską łącznie ze skrzyżowaniem... . Nie jeden w takiej sytuacji wyrżną orła a chodnikiem idą ludzie... Jego szczęście że kamienia nie miałem... i aparat się zaciął. Następnym razem uwiecznię debila a fotkę lub video prześlę na Policję i do prokuratury celem odebrania prawa jazdy... Bo takie działania pozwalają podjąć obowiązujące przepisy...
Inny debil qładem przy banku to samo przed przejściem dla pieszych... Ciekawe co by ów DEBIL zrobił jak by pieszy wtargną gwałtownie na przejście dla pieszych? Posrał by się ze strachu a później płakał, że ko0muś zrobił krzywdę... tylko co to wtedy da... Tylko mieszkańcy i śwuiadkowie tego rodzaju zachowań i innych negatywnych mogą uchronić nie winne osoby przed kalectwem lub tragedią... PAMIĘTAJCIE... I TY MOŻESZ BYĆ BOHATEREM... TWOJA INTERWENCJA MOŻE OCALIĆ TWOJE LUB KOGOŚ ZDROWIE LUB ŻYCIE... Nagraj lub zrób zdjęcie czy też niezwłocznie powiadom Policję o piracie drogowym... On może doprowadzić do tragedii... Ty możesz temu zapobiec... Wybór... NALEŻY DO CIEBIE... Wink
Re: Do Kudłatego
PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 7:23 pm Odpowiedz z cytatem
Radzioo
Junior

Janoś napisał:
90 km/ godź, w terenie zabudowanym!!!!!!!! to od dziś uważaj na mnie, a swój wyczyn na pewno zobaczysz w interku.

Janoś .Widać że za bardzo nie wiesz o co chodzi i o które zakręty.Kudłaty na 100 % nie jeździ przez Miłogórze 90 km/h.bo to po prostu by było nie wykonalne na tych ciasnych zakrętach w środku wioski.
I przestań się bawić aparatem w komórce bo to dorosłemu nie przystoi( co do tej dorosłości to mam wątpliwości)

pozdrawiam
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 4:01 pm Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

Ja też bawię się aparatem w komórce... i nie tylko w komórce Wink Nie uważam się przez to za nie dojrzałego Wink Co więcej, wiem że takie fotki i zdjęcia pomagają... np. fotoradar czy interwencja mieszkańca Wink
I TY MOŻESZ BYĆ BOHATEREM... URATUJ CZYJEŚ ZDROWIE LUB ŻYCIE... wYBÓR NALEŻY DO CIEBIE BO PIRACI JUŻ ZADECYDOWALI... CHCĄ MORDOWAĆ NIEWINNYCH LUDZI NA DROGACH.
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 9:22 pm Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

Panie Andrzeju , wczoraj sie powstrzymalem od komentarza ale dzisiaj sobie pozwole na male szklo bezkontaktu

Ja Pana prosze o gleboki oddech i policzyc do 10ciu , niech z ludzi nie robi morderco , debilow , z policjantow gamoniow , wszyscy wiemy jak mamy sie zachowywac i co mamy robic , policji tez niech pan nie wyrecza a juz tymbardziej prokuratury , wszyscy maja obowiazki natomiast malo czasu na pieniaczy

widzialem pana zdjecia na forum wm , nie pochwalam takich zachowan kierowco jakie pan przedstawia , ale Pana stanowisko "Anioł" z ulicy alternatywy jest poprostu smieszny !
niech Pan da spokoj niech sobie jezdza na jednym kole , sa mlodzi i glupi , Pan robil dziwne rzeczy za mlodu tylko , wtedy byly inne czasy nie bylo internetu , ipodow , fotoradarow i wolnosci slowa

niech Pan troche wlaczy sobie wyrozumialosci i nie wyzywa wszystkich od debilow pzdr
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Re: Do Kudłatego
PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 6:38 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

Radzioo napisał:
Janoś napisał:

Janoś .Widać że za bardzo nie wiesz o co chodzi i o które zakręty.Kudłaty na 100 % nie jeździ przez Miłogórze 90 km/h.bo to po prostu by było nie wykonalne na tych ciasnych zakrętach w środku wioski.

Potwierdzam słowa Radzioo. Janoś, czy ty masz mnie za skończonego idiotę, który przyznaje się publicznie do jazdy 90km/h w terenie zabudowanym ? Przecież to tak samo jakbym się przyznał do przestępstwa ? Zastanów się dwa razy zanim coś takiego napiszesz. Ja mówię o zakrętach za Miłogórzem, na tzw. Koloni Miłogórze.

Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
Porozmawiajmy o gminie wiejskiej Lidzbark Warmiński.
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice