lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> www.lidzbark.com -> droga 507 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 8:48 am Odpowiedz z cytatem
ce_bula
Oldboy

No to Panie i Panowie mamy KOLEJNE JAJA w Lidzbarskim sosie! Pozdrawiam

Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 10:41 am Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

ikmr zwroc uwage ze kilometr drogi policzyłem po drobne 3 mln a nie 10 czy 7 mln

po drugie zobacz ile wychodzi z tego kilometrow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? drog

sadze ze mozna by bylo zrobic jedną ze złota i jeszcze by zostało!!!!!?

pisząc o o odpowiedzialnej osobie za pozyskanie funduszy mialem na mysli osobe ktora r ramienia lidzbarka warminskiego bedzie walczyla jak Lew o kase ( w obliczeniach jest podzilona rowno na powiaty)
ale jak znam zycie to okase trzeba walczyc sama z nieba nie spadnie , a pan burmistrz ma pensje 7000 zl jeszcze przed styczniowa podwyzka wiec do roboty!
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Re: marzenia sie spelniaja...........
PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 6:19 pm Odpowiedz z cytatem
JotDe
Oldboy

pasoDOUBLE napisał:
Dzisiaj w radio ............ usłyszałem .............:

Urząd województwa warminsko mazurskiego zakonczył planowanie kosztów budowy i modernizacji dróg publicznych do roku 2021.....
Przeznaczono na ten cel środki w wysokości 1300mln pln....

koniec i korpka .....

wieć usiadłem i policzyłem ..... w naszym województwie jest 21 powiatów , i założyłem sobie że te srodki zostaną porówno rozdzielone na wszystkie powiaty ( taka hipoteza moja)

OTÓŻ !!!!

13000 mln podziliłem przez liczbe powiatów - 21 , co nam daje 61904761 mln na powiat.......

Przepraszam, ale tu jest ewidentny błąd w rachunkach!
13000 mln : 21 = 619 mln, a biorąc pod uwagę, że pierwej podana liczba wyjściowa jest o rząd wielkości mniejsza, to mamy 61,9 mln zł, co daje zaledwie jakieś 20 km dróg w najtańszym wariancie lub 6 km w droższym.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 6:45 pm Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

Jotde , przykro mi ale po sprawdzeniu dalej mi wychodzi tyle ile napisalem.
Po drugie zalóżmy ze masz rację i w radio sie walneli ( ale tak nie jest ) to niestety fundusze na 20 km wyliczonych przez Ciebie , nie zgadzaja sie z remontem kilometrow ktore znajduja sie conajmniej na drodze krajowej nr 16 pzdr
PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 6:56 pm Odpowiedz z cytatem
JotDe
Oldboy

no to dopiszmy to zero i będzie coś między 200 a 60 km - chyba bardziej prawdopodobne liczby? Smile
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 9:28 pm Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

sorry jotde , ale obstaje dalej przy 1300 mln pln , pomimo ze nie pamietam audycji a nagranej jej nie mam , tak czy siak nie widze takich ramontow jak to prazentowano , a szkoda , na pewno starczylo by na pociagniecie i wyprostowanie calej drogi bartoszyce olsztyn ?
PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 3:45 pm Odpowiedz z cytatem
JotDe
Oldboy

pasoDOUBLE napisał:
sorry jotde , ale obstaje dalej przy 1300 mln pln

ok, liczę raz jeszcze:
1300mln zł : 21 = 61,9 mln
przy cenie 3 mln zł za 1 km drogi (tańsza wersja) wciąż wychodzi mi (61,9 : 3 = 20,63) nie więcej niż 21 km! Smile
PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 6:39 pm Odpowiedz z cytatem
MI6
Tubylec

Potwierdza się stara prawda, że "nie jest ważne, kto głosuje i co kto pisze, ale kto liczy te głosy i jest lepszy z matematyki"... Laughing
PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 7:55 am Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

jest błąd , moj przyznaje , teraz dopiero widze o co komon , jotde masz racje zjadlem cyferke

natomiast ma byc 619 mln na powiat , suma sumarum , gdzie jest kasa jesli takowa byla lub jest przeznaczona na drogi ?

ustawienia znaku sliska nawierzchnia ..... jakos do mnie nie przemawia w sprawie poprawy bezpieczenstwa

w czym tkwi problem otoz , nasze spoleczenstwo jak widac i slychac jak sie zacietrzewi to jest za karaniem , kastrowaniem , robieniem zdjec , zanoszeniem ich do prokuratury ! na miescie pelno policji ganiaja jak w ukropie , bo tak jest potrzeba kilku osob co wrzeszcza ze samochody stoja na chodznikach ( mi tez to przeszkadza i co z tego ?)

beda stac jesli nie ma miejsc parkingowych , samochodow przybywa a miasto stoi w miejscu , przybywa samochodow na ulicach ? przybywa , szybkich ? szybkich ? drogich , a jakze!
ale drog nie ma ! a nawierzchnie takie ze zawieszenie nadaje sie jako grzechotka dla dzieci!

ale jest po burzliwej dyskusji gawiedz ochlonela ! spelnili obywatelski obowiazek ! nakrzyczeli i postawili znak ! i teraz siedzimy i pijemy kawe i czekamy na nastepnego kto poruje row w milogorzu

nie tedy droga moi mili , nie ustawianie fotoradarow i karanie , to jest tylko kolejny podatek rzadowy i tyle

drogi maja budowac budowac i jeszcze raz budowac , jesli nie rusza z tym tematem to nasze dzieci ( juz jako dorosle ) beda mialy zakaz wschodzenia na droge ze wzgledow bezpieczenstwa

popatrzcie na satystyki niemieckie i polskie ! gdzie nie ma ograniczenia predkosci ! przeczytajcie w przedostatnim "wproscie" dlaczego nie mamy autostrad i czy bedziemy mieli a jesli nie bedziemy mieli to co nas czeka?

w ktorym roku konczy sie budowa sieci autostrad USA? rozpoczety po wojnie ? ................za dwa lata

pozdrawiam pstrykajacych zdjecia , stawiajacych znaki , i wogole
PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 11:01 am Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

Nie cwaniakuj kotek...
Wymienione przez ciebie działania nawet jeżeli wyglądają mało skutecznie lub są kontrowersyjne, to jednak są to jakieś działania których wielu nie podejmuje choć również powinni... Stać i tylko bazgrać na forum to i ja potrafię... jak i narzekać na każdego i wszystko... Stanie z boku nikomu nie służy... ani tym stojącym, ani tym działającym... bo im więcej działających tym skutecznkiejsze i szybsze efekty z których chcąc nie chcąc każdy skorzysta. Więc daruj sobie ten nieudolny sarkazm z filmowaniem i zdjęciami. Miejsca jest dość do parkowania, wystarczy umiejętnie się tym miejscem podzielić... wielu parkuje nie prawidłowo utrudniając życie i pieszym i innym kierowcom pomimo wolnych miejsc... o powodowaniu zagrożeń na drogach nie wspomnę... a przecież drogi są dość szerokie Wink Prostym przykładem może być sytuacja, gdy na parkingu przy Luksie jest pusto i jemu podobnych a ulica przy tym samym sklepie zatłoczona od samochodów zaparkowanych na ulicy... pomimo że kierowcy tych samochodów robią zakupy w Luksie. Inna sprawa to fakt, że w tak małym mieście nie każdy musi wszędzie i zawsze jechać samochodem... Inny przykład... Do sklepu lub do pracy może z 500 metrów lub 1000 metrów, a kierowca cmyk w samochód bo iść przecież nie wypada choć to samo zdrowie... i oszczędnie bo gaz i paliwo drogie. A potem zdziwiony, że miejsca nie ma do zaparkowania auta. Luksus i wygoda rozleniwia i choć aut przybywa, to nie ich ilość pojazdów ale głupota i egoizm ludzi powodują anomalie z którymi się spotykamy na codzień i to nie tylko na drodze ale też w wielu innych sytuacjach i dziedzinach ludzkiego życia. I nad tym należy się zacząć zastanawiać. I o tym były też dwa skecze które przedstawiłem na forum.Ale przecież każdy ma swój rozumek i wie najlepiej Wink Więc krytykujmy, narzekajmy... i nic więcej nie róbmy... NA PEWNO BĘDZIE LEPIEJ... Wink
droga 507
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> www.lidzbark.com