lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> Moje miast,- moje marzenia Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Sro Kwi 23, 2008 2:37 pm Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

Z tą WIARĄ to bywa różnie... Są Księża co szerzą wiarę ale chyba sami słabo wierzą skoro prawa Boskie łamią ( 10 przykazań Bożych, koscielne i inne) jak i ludzkie. Np. Pijany ksiądz za kierownicą, molestowanie nieletnich i inne o których ciągle mówi się w mediach... to nie słabości dla księży którzy często nam wytykaja i za nie ganią... gdzie ich wiara w Boga, szacunek dla drugiego człowieka i wszelaka pomoc dla bliźniego? Kiedyś Kościół prowadził szpitale, sierocińce, szkoły, pomagał potrzebującym jak i ich i wiernych wspierał. Dziś rzadko cokolwiek dobrego zauważam w Polskim kościele i w działaniach księży. Wszędzie monopol, kombinacje i robienie z ludzi durni. Byłem w Licheniu i na miejscu Boga zrównał bym to miejsce z ziemią. to chańba dla kościoła który zrobił z tego miejsca monopol... bo tak to miejsce odebrałem. Nie bogactw i wielkich świątyń Bóg rządał od człowieka ale głębokiej wiary, dbałości o ziemię i drugiego człowieka... z czym rodzaj ludzki od zawsze ma wieczny problem Wink
Z innej beczki... W pewnym małym miasteczku pewien Pan Burmistrz rzucił hasło... Budujemy basen/pływalnię. Radni wyśmieli Go ale On nie ustąpił. Zrobiono biznes plan, załatwiono formalności, postarano się o dotacje, sponsorów i inwestorów... dołożył się także totolotek. Dziś mieszkańcy tego miasta mają basen/pływalnię która zarabia na siebie choć miasto małe i nie turystyczne. Sam tam byłem i z basenu, łaźni i jkuzi korzystałem a wszystko za jedyne 6 zł. za godzinę. Myślę że wymieniona kwota jest na kieszeń każdego Polaka aby dwa razy w tygodniu popływać dla zdrowia. A nie ma nic innego lepszego jak dbanie o zdrowie i wiele chorób jak i profilkatyka ich skłania się do przebywania w wodzie i ćwiczeń w wodzie. Jak dojdą do tego hydro masaże, solanka i woda termalna z mikroelementami to już mamy kurort leczniczy a w nim wypoczynek, relaks i zabawę i to za rozsądne pieniądze...jak w parkach wodnych w Niemczech w których miałem możliwość bywać i czego Niemcom straszenie zazdroszczę. Dodam, że dzień w Niemieckim parku kosztował mnie 52 zł. a w Parku w Mikołajkach i to dużo gorszym cena za dzień była by dużo wyższa. Więc nie o werze warto mówić i pisać ale o rozumie, skuteczności działań i pomysłowości włodarzy miast jak i regionów od których zależy wszystko co jest nam potrzebne i czego często nie mamy. A społeczeństwo powinno w tym aktywnie uczestniczyć a nie tylko narzekać i wymagać. I jak widać Lidzbark jest znów w tyle bo i Bartoszyce maja już dwa baseny ( jeden w Hotelu a drugi otwarty na obrzeżach miasta ), ma Dobre miasto Basen a my? Bród, smród i ubustwo jak i leniwych mieszkańców którzy śmiecą, niszczą o nic nie dbają ( z wyjątkiem swojego i to tez nie zawsze ) i źle wychowują dzieci którym nawet uwagi nie można zwrócić bo jeden smród z drógim nadmie się i burczy pod nosem... A co... nie wolno? Szkoda słów...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

Moje miast,- moje marzenia
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach