|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | SKANDAL |  |
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 7:59 am |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Paź 2006 |
| Posty: 354 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 8:24 am |
|
|
|
Przyczyn jest wiele.
Czyżby?
Strach przed podjęciem decyzji ??????
Mały krąg znajomych???
Zazdrość i zawiść ??????
Trzymanie grosza na "awarie" społeczne/klęski/?????
A inni robią zbiórki na paczki noworoczne.
Z innej strony i tak te pieniądze były by zmarnowane.
Darmowy pieniądz jest nie szanowany. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 8:50 am |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Cytat: | ........Takiej biedy jak na Warmii i Mazurach nie ma chyba nigdzie w Europie...........
.........W innych gminach kwoty są mniejsze. Na przykład Lidzbark Warmiński oddał do budżetu 55 tysięcy złotych. Krystyna Sroka, wójt Lidzbarka tłumaczy, że wszystkiemu winne jest złe prawo. Nie mogłam wykorzystać tych pieniędzy z powodu głupich przepisów. Nic na to nie poradzę - próbuje się tłumaczyć pani wójt.
|
To jest przerażające!
ikmr napisałęś,że:
| Cytat: |
Z innej strony i tak te pieniądze były by zmarnowane.
Darmowy pieniądz jest nie szanowany. |
Niektórzy zmarnują,ale są tacy,co byliby szczęśliwi. Ludziom,którzy nie zdążyli za transformacją ustrojową,mają małe dzieci i może z tej przyczyny nie mają szans wyjechać na "zachód"napewno pomogłyby pieniążki na opłaty,długi ect....Poza tym,ten kto ma na przysłowiowy chleb,nigdy nie zrozumie,co to znaczy na chleb nie mieć.Gdyby jednak np.Pani wójt doznała takiej chwilowej klęski życiowej, to z pewnością dałaby radę przepisom i papierkowej "robocie"..A TAK-aż na cały świat idzie informacja,że zmarnowały sie pieniądze.Tylko co czują ludzie, którzy nie piją alkoholu,nie posiadają kwalifikacji zawodowych,mają dzieci stworzone po bożemu i chcą po prostu żyć!?
..a debatujemy o kotkach i pieskach...........i ich prawach.......
|
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 10:32 am |
|
|
|
| Cytat: | | ..a debatujemy o kotkach i pieskach...........i ich prawach....... |
A kto tu na forum najwięcej o tym debatuje?  |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 10:44 am |
|
|
| MI6 |
| Tubylec |
|
| |
| Dołączył: 07 Kwi 2008 |
| Posty: 77 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Cytat: | | Nie mogłam wykorzystać tych pieniędzy z powodu głupich przepisów. Nic na to nie poradzę - próbuje się tłumaczyć pani wójt. |
I to by było na tyle . Znów te przepisy i biurokracja! Ale za to jakie to dla niektórych jest wygodne . |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 2:03 pm |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 579 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Oj, Symsarna...,
czy Ty wiesz, że urzędnikowi nie wolno przeszkadzać w pracy?
Przychodzi taka bieda z nędzę po pieniądze, a w tym czasie jest tyle spraw " do załatwienia .., a zreszta jak te przepisy interpretować, Hmmm... przydałby sie jakiś kurs, albo kursokonferencja... A niech sie spróbuje któryś z tych nędzarzy poskarżyć.... , wtedy musi "toto" podac imie i nazwisko ... |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 2:17 pm |
|
|
| MI6 |
| Tubylec |
|
| |
| Dołączył: 07 Kwi 2008 |
| Posty: 77 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jednym słowem: "Nasz petent - nasz pan"! |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 7:55 pm |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Blond napisał: | Oj, Symsarna...,
czy Ty wiesz, że urzędnikowi nie wolno przeszkadzać w pracy?
. |
wiem, że nie wolno! wiem, tylko, że czasem muszę wejść do
"jakiegoś "urzędu(niestety)aby załatwić to.czy tamto......
........i wkurza mnie ilość osób zatrudnionych.Jest ich coraz więcej i młodszych
Ostatnio zauważyłam, że w "naszym biurze pracy"jest zatrudnionych ogrom młodziutkich dziewczynek. Coraz więcej pokoi...coraz więcej biurek.
Ok!-nie ma sprawy!-niech tak będzie, ale niech taka zadba o estetyczny wygląd.Niech uczesze ładnie włosy, niech nie chodzi w obdartych nogawkach u spodni, niech nie "LATA"po korytarzach z komórką.
Jeden z gości na forum napisał:
| Cytat: |
czy ktoś ma pomysł jak przetrwać w tej mieścinie? gdzie szukać pracy z której można w miarę godnie przeżyć? |
Ta młodziutka dziewczynka -czy pomoże temu człowiekowi? |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 6:14 am |
|
|
|
Te młodziutkie "dziewczynki" nieraz wiedzą więcej od tych starych bab, a na dodatek są bardzo miłe i ładne!  |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 6:43 am |
|
|
| GreenGO! |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 25 Sie 2007 |
| Posty: 159 |
| Skąd: Heilsberg |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Anonymous napisał: | Te młodziutkie "dziewczynki" nieraz wiedzą więcej od tych starych bab, a na dodatek są bardzo miłe i ładne!  |
I tu się zgodzę znam z autopsji sytuację kiedy to ,,stara służbistka" dowiadywała się o nowych przepisach od stażystki  |
|
_________________ ,,Ta se zawalcuim!"
,,A kto szura i nie tupie tego wszyscy mają w d**ie!"
...na banku kele chałupy... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |