|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | Stan budynków komunalnych a podwyżki |  |
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 2:14 pm |
|
|
| Lidzbarszczanin |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 18 Sty 2008 |
| Posty: 14 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam chciałbym zainicjować dyskusję na temat budynków komunalnych
od wielu lat są one nieremontowane, budynek w ktorym ja mieszkam
ma do zrobienia elewację, malowanioe kaltki schodowej, ocieplenie jest zawilgocony zagrzybiony stolarka okienna prawie wypada od kilklu lat obiecuje się nam remonty (obecna obietnietnica brzmi tak w ciagu 5 lat zrobimy.....................) Nie wiem czy budynek tyle postoi może i tak ale jaka jest pewnośc ze za 5 lat ktoś coś zrobi obiecanki są od dawna realizacji bark. Co więcej czynsze drożeją za 44 m płacę po podwyżce 200 zł do tego węgiel drzewo prąd woda łącznie kosztuje mnie ten slams z 500 zł miesięcznie nie rozumiem i nie zgadzam się z podwyżkami wzwłaszcza że nie powodują one remontu lokali komunalnych nie wiem czy ta kasa ma pójść na ochody dni lidzbarka czy na remont budynków w centrum miasta nap budynku przy Wysokiej Barmie który tylko w części jest komunalny jego stan techniczny nie jest zły no ale jest w centrum będzie wiytówką w okresie obchodów |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 5:42 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 347 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witaj
Nie wiem czy Ci ktoś odpowie... Wiem natomiast,że trwają walki nie tylko o remonty budynków,ale też i o ich otoczenie np: niedaleko Ratusza stoi budynek z tarasem.Z jednej strony pięknie wyremontowany a z drugiej strony straszy ruiną.Dom jest wspólnoty.Podobno (piszę podobno gdyż nie jestem właścicielką żadnego z lokali) właściciele budynku zabiegali o ten taras by go wyremontować.Do dziś zieje ruiną.Dlaczego? Nikt nie wie czyj to taras.Co Ciekawsze stoi parę metrów od Ratusza a Ty chcesz by dalej widzieli tj np; przy Wysokiej Bramie.Zlituj sie nad władzami.To jest ponad ich siły
pozdrawiam |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 9:44 pm |
|
|
| warminka |
| Junior |
 |
| |
| Dołączył: 16 Mar 2006 |
| Posty: 16 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Mieszkałam przez kilkanaście lat w tym domu obok Wysokiej Bramy i nie powiedziałabym, żeby był w dobrym stanie, tym bardziej, że ma już około 100 lat. Parę lat temu remontowane były fasady kamienic na Konstytucji, ale niestety tylko z jednej strony. Wystarczy popatrzeć na te kamienice od strony Biesiady. I takie straszydła stoją w centrum miasta. A poza tym w mieszkaniach "marmur" jest wszędzie. |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 9:56 pm |
|
|
| JotDe |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 01 Lip 2007 |
| Posty: 248 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
za to w kalendarzu wydanym przez miasto na zdjęciach z lotu ptaka wszystkie budynki wyglądają pięknie!
(no, może z małym wyjątkiem - hm, nie takim całkiem małym... chodzi mi o przedzamcze... nawet na komputerach nie dało się tego dobrze wyretuszować ) |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 10:05 pm |
|
|
| gibbony2 |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 13 Paź 2007 |
| Posty: 13 |
| Skąd: z ZOO |
|
|
|
 |
 |
 |
|
TAK?
A JEST JESZCE 3 STR MEDALU
MNIE TO STRASZNY WKURW BIERZE JAK WIDZE MIESZKANCA BUDYNKU ABK CO TAKA FURA BRYKA , ZE JA ZA 100 LAT JEJ NIE KUPIE
JA JESZCE WALCZE Z KREDYTEM ZA SWOJE M-...
DLACZEGO LUDZIE Z KASA MIESZKAJA W ABK ZA GROSZE I BEZ WYKUPU?
NIECH BULą 3 RAZY WIECEJ NIZ W SPOLDZIELNI!
A TYM CO ZARABIAJA PONIZEJ MIN SOCJALU - UMORZYC 75% CZYNSZU! |
|
_________________ małpy skaczą niedościgle... |
|
|
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 10:16 pm |
|
|
| JotDe |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 01 Lip 2007 |
| Posty: 248 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| gibbony2 napisał: |
DLACZEGO LUDZIE Z KASA MIESZKAJA W ABK ZA GROSZE I BEZ WYKUPU?
NIECH BULą 3 RAZY WIECEJ NIZ W SPOLDZIELNI!
|
może właśnie dlatego, żeby wystarczyło im na tę brykę - widocznie takie mają priorytety w życiu  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 10:21 am |
|
|
| Lidzbarszczanin |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 18 Sty 2008 |
| Posty: 14 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ok nie chodzi o to zeby mieć coś za darmo wielokrotnie zwracaliśmy się do ABK i Urzędu Miasta z wnioskiem o wykup niestety z wnioskiem o wykiup lokalu po to miedzy innymi aby mieć możliwość zrobienia całego remontu samodzielnie obecnie nie mozemy wykonać np. częsci ocieplenia budynku ponieważ ABK nie wyraża na to zgody deklarując się że w dalszej perspektywie zrobi ocieplenie całego budynku kiedy BÓG wie
obecnie w adaptacje naszego lokalu zainwestowaliśmy z żoną ok 20 tys dla doprowadzenia tego lokalu do "ludzkiego" stanu trzeba wydać jeszcze około drugie tyle nie licząc remontu budynku oczywiscie że wolałbym te pieniądze potraktować jako wkład własny na zakup lokalu na kredyt ale lokali na sprzedaż nie ma, na TBS czeka się długo MAM PYTANIE CO TO ZA SOCJAL KTÓRY KOSZTOWAŁ MNIE 20 TYS BEDZIE DRUGIE TYLE MIESIECZNIE WYDAJE NA NIEGO 500 ZŁ NIE JEST MÓJ NIE MOGĘ PRZYMUSIĆ ABK DO REMONTU ANI POZWOLENIA ABYM JA GO WYREMONTOWAŁ A W DODATKU CZYNSZE KTÓRE PONINNY MALEĆ W MIARĘ NAKŁADÓW WYNAJMUJĄCEGO ROSNĄ NO SORRY JA MOGĘ PRZEJĄĆ KREDYT I ODKUPIĆ OD TEGO PANA LOKAL TEL 697 99 11 18 |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 10:49 am |
|
|
| JOHN72 |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 15 Kwi 2005 |
| Posty: 722 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
http://www.lidzbark.com/index_pelny.php?name=oglos&a=2&kat=1
tu jest 7 ogłoszeń sprzedaży mieszkań w Lidzbarku
niekoniecznie musisz kupować nowe mieszkanie
w naszym mieści jest obecnie dość duży ruch w mieszkaniach
a z tego co wiem to powinny tanieć w najbliższym czasie.
pozdrawiam i życzę cierpliwości w walce z ABK
z czasów PRL-u kiedy mieszkałem jako dziecko z rodzicami na ul. Kasprowicza w budynku z przeciekającym dachem pamiętam jak rodzice to zgłaszali, ABK przekłądał dachówki z jednej strony dachu na drugą, więc za jakiś czas sąsiad zgłaszał podobny problem, ABK przekładał znów dachówki i tak coś się działo , ludzie pracę mieli. |
|
_________________ johny_72
stąd od urodzenia |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 11:01 am |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 347 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
No proszę jak dyskusja rozgorzała.Mam tylko cichą nadzieję że trwać będzie zgodnie i nie skończy się kwasani.
Ja osobiście nie mieszkam w żadnym z tych budynków ale poprę Lidzarszczanina bo: Na co idą pieniądze skoro ABK nic nie remontuje O tym kto ile nosi w kieszeni to chyba tylko jego prywatna sprawa.A jeśli już systematycznie płaci czynsz to niby dlaczego nie ma się domagać remontów.Czy każdy majętny ma mieszkać we własnej chałupce? Spółdzielnie faktycznie dużo biorą,ale i dbają o wygląd klatek itp. Na Astronomów kostka chodnikowa ułożona o wiele ładniej niż w śródmieściu. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 11:14 am |
|
|
| gibbony2 |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 13 Paź 2007 |
| Posty: 13 |
| Skąd: z ZOO |
|
|
|
 |
 |
 |
|
ABK powinien wyremontować swoje ruiny
ale też czynsz musi być wyższy niż w spółdzielni bo wszędzie na świecie jest że wynajem kosztuje drożej!
a tym najuboższym dać duże ulgi
jak majętniejsi zapłącą więcej to i na remont bedzie!
a jak się nie podoba to nie muszą najmować od miasta!
choć przyznam że stan budynków miasta jest opłąkany poza jednym wys bramy 18 |
|
_________________ małpy skaczą niedościgle... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |