|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | Zapnij pasy |  |
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 7:04 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 926 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
"...W dniach 01-30.09.2006 r. na terenie powiatu lidzbarskiego zostaną przeprowadzone działania Policyjne „Zapnij Pasy”. Skierowane są one do poruszających się pojazdami. Policjanci z KPP w Lidzbarku Warm. będą sprawdzali czy kierujący i pasażerowie znajdujący się w pojeździe mają zapięte pasy bezpieczeństwa. Kontrola policyjna nie zakończy się pouczeniem w przypadku jazdy bez zapiętych pasów, lecz wypisaniem mandatu karnego. Działania te są zintegrowane z ogólnokrajową akcją „Pancernika”. Jeżeli kierujący będzie miał zapięty pas bezpieczeństwa, a przewożone dziecko będzie siedziało zapięte w foteliku wówczas jako po-chwałę za stosowanie się do obowiązujących przepisów i dbanie o własne bezpieczeństwo i życie dziecko otrzyma maskotkę „Pancernika”..."
cyt. z strony Komendy Powiatowej Policji Lidzbarka Warmińskiego |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 7:13 pm |
|
|
| ce_bula |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 31 Mar 2005 |
| Posty: 117 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jestem jak najbardziej za. Prosze mi tylko powiedzieć jaki patrol sprawdzi dziury w polskich drogach. Przeciez TIR-y powyżłobiały takie koleiny, że szok, dziury połatane tak jak stara skarpeta przez ślepego. A kolej zarasta zielskiem. Wiem, wiem - siły wyższe, wladza , i inne ble ble. - Pytam tylko, czy samorządy to nie mają nic już w tej materii do powiedzenia?  |
|
|
|
|
 | Wideo i fotoradar |  |
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 7:12 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
oraz od 01.09.2006 po terenie powiatu lidzbarskiego bedzie sie poruszal nieoznakowany pojazd policyjny z wideorejestratorem oraz bedzie rozstawiany fotoradar
(proponuję ustawić na koncu ul.Wysoka Brama - ograniczenie do 40 km/h)  |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 1:03 pm |
|
|
| lidzbarek |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 17 Lis 2006 |
| Posty: 14 |
| Skąd: Lidzbark Warminski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| A jeszcze było by dobrze, gdyby zwracano uwagę na parkujące w obrębie skrzyżowań, pojazdy np na Kościuszki , przed przejściem. Podobnie, pomimo zakazu na ul Ratuszowej pojazdy często parkują po prawej stronie. |
|
|
|
|
 | Re: Wideo i fotoradar |  |
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 6:14 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| pasoDOUBLE napisał: |
(proponuję ustawić na koncu ul.Wysoka Brama - ograniczenie do 40 km/h)  |
przez jakis czas był znak 30 km , widzieliscie ? teraz znowu jest dopuszaczalna 40 km , ja caly czas zachodze w glowe jak tam mozna jechac wiecej niz 30 km ? nawierzchnia ! wypuszczenie parkujacych ?
zreszta ostatnio widze policje z suszarka w dosc nietypowych miejscach .... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |