lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Śmietnik -> PSYCHOANALIZA AKI TEż
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 5:39 pm Odpowiedz z cytatem
aki
Gość

Ad vocem...

Tak sie sklada, ze rowniez znam paru nauczycieli z Olsztyna, Lidzbarka i to sklonilo mnie do zabrania glosu,

Nawiazujac do tematu szkoly elitarnej, tematu nauczycieli, itp., uwazam, ze nalezy sie tutaj kilka slow wyjasnienia. Do takiego wniosku doszedlem po przeczytaniu kilku postow uzytkownika "ika".
Najpierw prosze je przeczytac bardzo uwaznie...

Zastanawialem sie kim jest "ika"? Przypadkowa, nowa osoba piszaca na forum akurat teraz i w tym temacie? Czy moze...? Wlasnie, moze to kolejna zmiana osobowosci, a moze zmiana kompa, ktos z rodziny, przyjaciolka...? Tylko glosno mysle...
Trzy posty "iki" traktuja prawie wylacznie o przymiotach i zaletach pewnej pani nauczycielki. Sa tez niejako odpowiedzia dla "JotDe", ktory wspomnial rowniez o osobie tej pani i przedstawil ja w nie najlepszym swietle. Nie byla to jednak Jego opinia, lecz opinia innych osob o tej pani.

Droga "iko", dobry nauczyciel to nie tylko ten, ktory pisuje wierszyki, ba, nawet nie ten, ktory posiada wiedze absolutna, ktora jest towarem, ani nie ten ktory zna na pamiec wszyskie wzory i material na pamiec, czy wie ile voltow wytwarza blyskawica... Ale ten, ktory jest po prostu czlowiekiem na co dzien i kim jest, ile jest wart dla drugiego czlowieka...

"ika" pisze w stylu, ktory skads znam, te same pisanie, tok myslenia, jakbym czytal wywody innej osoby swego czasu wiele piszacej na forum o innych i o sobie samej... A to kojarzy mi sie tylko z jedna osoba... Czy "ika" pisze w istocie to co mysli, czy pisze w imieniu innej osoby? Moze jest jej rzecznikiem lub adwokatem?

Sadze, ze mamy do czynienia z pewnego rodzaju prowokacja oparta ponownie na naiwnosci ludzkiej, a zwlaszcza osob postronnych...

Najpierw pisal o tym Raikkonnen i spolka, nastepnie wspomnial cos na ten temat "Grande", a niedawno dodal opinie jeszce "JotDe".
"Grande" napisal: "na przyszlosc moderuj tekstami nie ludzmi"...
Niestety, obawiam sie, ze ten stan rzeczy trwa nadal... Ale akurat mnie osobiscie juz to wcale nie dziwi... Zbyt dlugo zyje na tym swiecie by sie dziwic juz czemukolwiek...
Nie bede przytaczal tresci postu "JotDe" na temat pewnej pani, ktory to post jest, niestety, kwintesencja tego tematu i pewnej osoby, i pod ktorym moglbym sie podpisac obiema rekami doslownie i w przenosni (no bo faktycznie na klawiaturze pisze sie obiema]... Ale w gruncie rzeczy "JotDe" obnazyl tylko przyslowiowy szczyt gory lodowej, temat rzeka...
Nie bede przytaczal postow uzytkownika "ika". Przeczytajcie to dokladnie sami i wyciagnijcie wnioski...
Podobny styl wypowiedzi, ponowne uwielbienie samej siebie, ale nie bede sie powtarzal...
Po wejsciu na linki, ktore podala "ika" wcale nie bylem zaskoczony. Dlugo tez zastanawialem sie, czy wogole zabierac glos w tej sprawie, ale jak dlugo mozna oszukiwac czytelnikow forum, jak mozna tak instrumentalnie ich traktowac? To tak postepuje osoba usilujaca byc wzorem dla innych, tak wyraza i szanuje innych???

Otoz, ta pani jest powszechnie znana osoba czytelnikom forum i niektorzy, zwlaszcza Ci myslacy, domyslaja sie juz o kim pisze...
Pani, o ktorej pisal najpierw Raikonen i spolka, nie tak dawno "Grande", a ostatnio "JotDe", juz nie wspominajac uzytkownika "ika", to jedna i ta sama osoba... Mam nadzieje, ze nie jestescie z tego powodu w zbyt duzym szoku pourazowym...

Stawiam banalne pytanie; jak mozna szanowac kogos kto nie szanuje samej siebie...?

Nie podwazam w zaden sposob dokonan tej osoby na roznym polu, w roznych dziedzinach, jezeli takowe posiada...
A jak sama niedawno pisala: "mam takie na caly kraj..."
Nie podwazam jej autentycznych walorow i zalet jesli takowe ma, a inni je w niej widza lub chocby dostrzegaja...

Jednak wytykam jedynie wady i ulomnosci natury ludzkiej, od ktorych - jak widac - sam nie jestem calkowicie wolny...

Moja opinia jest w tym temacie calkowicie subiektywna, jakkolwiek staralem sie by byla wlasnie na ile sie da obiektywna.

Jak widac z powyzszego, wlasciwy dobor kadr zarowno w szkolnictwie jak rowniez chocby w doborze osob majacych pelnic funkcje moderatorow, nie jest rzecza latwa i prosta...

Przepraszam wszystkich za zbyt dlugie pisanie, tak jak i nie na temat, ale to co napisalem jest tylko odpowiedzia na wywody innych osob. Ot, taka opinia jedna z wielu...

A szkoly elitarne, szkolnictwo, edukacja? Wszystko bedzie takie jak w popularnym powiedzeniu: "tak krawiec kraje, na ile mu materii staje"...
Smutne, ale prawdziwe...
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 5:55 pm Odpowiedz z cytatem
Grande
Oldboy

Pięknie Symsarna już znów przyłapana. Nie dobra dziewczynka biega po kawiarenkach. Jednak pani Jakyl .........
Matą Hari to ty nie jesteś łatwo cię rozpracowali starzy wyjadacze forum.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 6:22 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

aki
Przeczytałem, a właściwe zmordowałem Twój post, - długi.
Posądzam Cię, - jesteś "ciałem pedagogicznym".
Na spotkaniach/ kolacyjkach/,na których bywam, ulubione tematy:
"z kim ona sie zadaje"," jak sie ubiera","co powiedziała"," kogo podrywa",
"jak ona wygląda" itd.
Uratowałeś swój post, ostatnią myślą. I o to chodziło.Dziękuje.

Ludzie mnie chodzi o problem, a nie o poszczególne osoby.
Czekam na przemyślenia odważne i kontrowersyjne. - Twórcze.
ikmr
Czy się mylę???????????????
PostWysłany: Nie Wrz 30, 2007 7:13 am Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

Do aki, gościa, KOBIETY, PEGAZA, JANA KOWALSKIEGO, KLOSZARDA, OBSERWATORA, andre, itp.w jednej osobie....czyli psychoanalityka, analizatora osobowości, zachowań i poglądów ludzi.
BĄDŹ JEDEN.

Ika zrobiła "niedźwiedzią przysługę" i dlatego usunęła swoje posty. Ona jest jedna ,ja jestem jedna. Nie biegam po kawiarenkach bo nie mam potrzeby.

Jot De zmienił treść swego postu. Postąpił słusznie. Dziękuję.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PSYCHOANALIZA AKI TEż
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Śmietnik