|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 6:49 am |
|
|
| JOHN72 |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 15 Kwi 2005 |
| Posty: 768 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
albo placki ziemniaczane
mniam! |
|
_________________ johny_72
stąd od urodzenia |
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 7:51 am |
|
|
|
| pasoDOUBLE napisał: | wiesz co taka firma do jakies arterii w pipidowku malym ?
|
Trochę się nagłowiłem, by zrozumieć ten cytat, ale chyba dobrze go zrozumiałem.
W zasadzie odniosę się tylko do tego.
Czy wybiegajaca w czasie informacja o tym, że inwestor budując w Olsztynie Alfę przy Piłsudskiego wzamian na pozwolenie budowy zobowiązał się do modernizacji części ulicy była czymś co możnaby nazwać pomówieniem?
Ty to tak określasz.
Co do tankowania na innych stacjach poza miastem, to tak robię, no, ale nie będę jechał do Dobrego Miasta tylko po to by zatankować paliwo.
| pasoDOUBLE napisał: |
wiesz kto wogole kto dyktuje ceny na stacji ? zdajesz sobie sprawe co to jest upust -15 gr ? |
Być może nie wiesz, kto je dyktuje, ale ta sama firma w Dobrym Mieście, czy też w Olsztynie sprzedaje paliwo taniej o ponad 20gr.
Ja sam naprawdę nie wiem, czym kierują się osoby podejmujące decyzje o wysokości cen. Pracownicy bezpośredniego kontaktu z klientem również dziwią się polityce cenowej firmy.
Wiesz, jestem klientem stacji paliw, więc m.in z tego powodu jestem zorientowany w odróżnieniu od innych, których zaskoczył ten temat.
Tankowanie paliwa z "importu"? Osobiscie ścigałbym takich dealerów, ale wiem, każdemu brakuje i chce jakoś zarobić.
No i nie obraziłem się, ale wiesz, że dobrze zrobiłeś, że tego nie skasowałeś.
Tak się składa, że ja również jestem modem, ale na trochę większym forum (mój nick) i "trochę" dłużej, niż Ty, więc chyba mam w tej materii "trochę" większe doświadczenie od Twego. Pisze się tam dziennie ponad 1000 postów przy 16000 użytkowników. Nad wszystkim trzeba mieć pieczę i działać w sposób niewidoczny.
Dział inne służy do ............... no właśnie. Do tego, by pisać o rzeczach niezwiązanych ze specjalnością forum. Ten temat akurat ma związek i to żywy ze sporą rzeszą mieszkanców Naszego miasta. Dopiero wykazałbyś się dyletanctwem usuwając temat.....
I jeszcze jedno.
Kto, jak kto, ale mod powinien świecic przykładem ortografii.
Mam nadzieję, że nie poczułeś się dotknięty. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 8:41 am |
|
|
|
Postaram sie Was troszeczkę pogodzić,
Podzielcie ilość samochodów w Lidzbarku na wszystkie miejsca tankowania w mieście.
Koszty każdej stacji są stałe i tylko z marży sie utrzymują.
Decyduje o zysku, ilość sprzedawanego paliwa.
Powstaje dylemat; podnieść , zmniejszyć marżę, czy zamknąć interes.
Mniej stacji ceny wyższe.
Jest kapitalizm, - wilczy, z ludzką twarzą i jakiś tam jeszcze inny.
To my konsumenci decydujemy o upadku czy rozwoju takich firm.
Co do błędów,- nie bądzmy dziecinni a raczej "nauczycielami".
Robiłem, robię i będę robił błędy, to ludzkie.
Nawet w porządnych czasopismach sie zdarzają i świat sie nie wali.
Osobiście nie widzę błędów, nie dostrzegam.
Nie bierzcie przykładu z "nauczycielek" |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 8:43 am |
|
|
|
to mój post nie podpisałem - błąd.
ikmr |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 10:40 am |
|
|
|
Masz rację, ale czasem wystarczy obniżyć cenę (marżę), by w rzeczywistości zarobić na zwiększonym obrocie towarem (czyt. napływ klientów).
A poza tym podoba mi się dzisiejsza pogoda. Taka powinna być również jesień! |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 8:18 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 953 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
hm ok parę uwag :
| vw-passat.pl napisał: | | pasoDOUBLE napisał: | wiesz co taka firma do jakies arterii w pipidowku malym ?
|
Trochę się nagłowiłem, by zrozumieć ten cytat, ale chyba dobrze go zrozumiałem.
W zasadzie odniosę się tylko do tego.
Czy wybiegajaca w czasie informacja o tym, że inwestor budując w Olsztynie Alfę przy Piłsudskiego wzamian na pozwolenie budowy zobowiązał się do modernizacji części ulicy była czymś co możnaby nazwać pomówieniem?
Ty to tak określasz. |
To co przedtawiłeś powyżej ( przykład m. Olsztyn ) nie można nazwać pomówieniem i ja nie odnosiłem sie do do przykładu gdzie mieszkańcy miasta są poinformowani o takiej wspólpracy.
Po drugie nigdzie nie jest tam napisane ze ceny biletów do kina beda droższe o 20 zł i będzie zwrot poniesionych kosztów przez inwestora przy przebudowie częsci ulicy.
Następnie .. uwagi co do projektu przebudowy znajdowały sie nawet w BIP-ie Lidzbarka Warmińskiego bodajze rok temu .
Sugestia dotycząca podniesienia ceny paliw , przez firmę X w porozumieniu np. z miestem Y , jest w zasadzie przesłanką do wszczęcia postępowania przygotowawczego z sprawie "przestępstwa" ( u tu miałem duże watpliwości czy nie skasować Twojego postu )
Napisałeś to sam , więc ponosisz odpowiedzialność.
| vw-passat.pl napisał: |
| pasoDOUBLE napisał: |
wiesz kto wogole kto dyktuje ceny na stacji ? zdajesz sobie sprawe co to jest upust -15 gr ? |
Być może nie wiesz, kto je dyktuje, ale ta sama firma w Dobrym Mieście, czy też w Olsztynie sprzedaje paliwo taniej o ponad 20gr. |
Być może nie wiem , być może wiem , ale nie mam zamiaru tu brylować ani Tobie tego tłumaczyć.
| vw-passat.pl napisał: |
Ja sam naprawdę nie wiem, czym kierują się osoby podejmujące decyzje o wysokości cen. Pracownicy bezpośredniego kontaktu z klientem również dziwią się polityce cenowej firmy.
Wiesz, jestem klientem stacji paliw, więc m.in z tego powodu jestem zorientowany w odróżnieniu od innych, których zaskoczył ten temat.
Tankowanie paliwa z "importu"? Osobiscie ścigałbym takich dealerów, ale wiem, każdemu brakuje i chce jakoś zarobić.
No i nie obraziłem się, ale wiesz, że dobrze zrobiłeś, że tego nie skasowałeś.
Tak się składa, że ja również jestem modem, ale na trochę większym forum (mój nick) i "trochę" dłużej, niż Ty, więc chyba mam w tej materii "trochę" większe doświadczenie od Twego. Pisze się tam dziennie ponad 1000 postów przy 16000 użytkowników. Nad wszystkim trzeba mieć pieczę i działać w sposób niewidoczny.
Dział inne służy do ............... no właśnie. Do tego, by pisać o rzeczach niezwiązanych ze specjalnością forum. Ten temat akurat ma związek i to żywy ze sporą rzeszą mieszkanców Naszego miasta. Dopiero wykazałbyś się dyletanctwem usuwając temat.....
I jeszcze jedno.
Kto, jak kto, ale mod powinien świecic przykładem ortografii.
Mam nadzieję, że nie poczułeś się dotknięty. |
Nie jestem urażony ponieważ , nie rozumiesz sam co piszesz a juz tymbardziej nie rozumiesz dyskusji na temat Twojej merytoryki.
Jestem przekonany że oprócz dyletanctwa to jestes , bałwochwalcą.
Ja nie odzywam sie na tematy na ktorych sie nie znam , co Twojego moderowania 1000 postów dziennie .....
Życzę sukcesów , napewno przy tym nawale pracy jestes w tym tak dobry , jak w ortografii , bo w czymś trzeba być dobrym ? nie?
A Twoje przechwałki można porównac do tego :
Jestem moderatorem byłych mniechów klasztoru Shaolin , 7 milionów użytkowników.......
I jeszcze jedno gdybym był administratorem to bym Twój post usunął , jestem tylko moderatorem i sądzę zę ty jednak ponosisz ewentualne konsekwencje swoich wypowiedzi , wiec zostawiłem .
P.S.
A jesli juz chodzi o zawartoś to post powienien zostac umieszczony w dziale lidzbark warminski a nie inne ( pod wzgledem merytoryki )
ale przeciez ty jako znawaca tematu i moderator wiesz lepiej ze w dziale inne .....
i przestan bajki pisać , nie jestes zalogowany , wszedzie piszesz jako gosc (bodajze) i dlatego piszesz w dziale inne
tyle na temat mydlenia oczu  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |