|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 7:08 pm |
|
|
|
Sobie pogratuluj, bo widzę, że nie panujesz nad tym, co piszesz.
pd napisał(a):
jezdzij jak chcesz, mozesz nawet wzdluz pasow
nie ja to napisałem... |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 9:31 pm |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 577 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 6:18 am |
|
|
|
Koncze te pyskowke bo widze ze Szanownemu Panu sie pomerdalo
raz pasuje wzdluz raz nie
ale to juz inni specjalisci rozstrzygaja nie?  |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 5:04 pm |
|
|
|
No nie odwracaj kota ogonem.
W końcu to Tobie pomerdały się kierunki.
A tak naprawdę za każdym razem, kiedy coś się Tobie zarzuci starasz się odpowiedzieć odwracając uwagę od sedna sprawy.
A to matejowi zarzuciłeś, że napisał coś innego,
a to mi, że mogę jeździć wzdłuż pasów, na co odpowiedziałem, że tak jeżdżę, bo chyba nigdzie już nie ma przejść dla pieszych oznaczonych dwoma równoległymi pasami malowanymi w poprzek osi jezdni (od krawężnika do krawężnika).
pd napisał(a):
raz pasuje wzdluz raz nie
Kolejny Twój wymysł wyssany z palca. Zacytuj, kiedy pasowało a kiedy nie.
Szanowny administratorze przyjrzyj się temu modowi, bo jest on dość niekonkretny w tym, co pisze, zaniżając poziom forum. A jeśli ma rację, to niech popiera to właściwymi cytatami. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 9:20 pm |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Paź 2006 |
| Posty: 353 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
http://www.gimnazjum.pl/karta/prawo/pierwszenstwo/piesi.html
..........i to by było na tyle..................
Jako piesza wolę odczekać aż wszystkie pojazdy przejadą,zarówno te z prawa jak i z lewa,bo niestety u nas na jedniach króluje wolna amerykanka kierowców. Nie wszyscy ale większość kierowców ma przechodniów w d..... i na dodatek zapominają,że czasem są pieszymi.
Jak już idą a nie jadą wtedy psioczą na kierowców.........i tak "wkoło macieju"..................... |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 5:45 am |
|
|
| Wiolka |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 19 Lis 2006 |
| Posty: 136 |
| Skąd: z końca miasta |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| symsarna napisał: | http://www.gimnazjum.pl/karta/prawo/pierwszenstwo/piesi.html
..........i to by było na tyle..................
Jako piesza wolę odczekać aż wszystkie pojazdy przejadą,zarówno te z prawa jak i z lewa,bo niestety u nas na jedniach króluje wolna amerykanka kierowców. |
Symsarno, a mi się wydaje, ze w naszym mieście wzrasta kultura jazdy. Ja zazwyczaj korzystam z przejść dla pieszych i przepuszczam samochody, ale coraz częściej zdarza się że kierowcy zatrzymują się, mimo że stoję przed przejściem i mogliby spokojnie przejechać. Oczywiście oszołomów za kółkiem nie brakuje i pewnie nigdy nie będzie ich brakować ale takie drobiazgi cieszą.
Co do nieostrożnych pieszych - sama byłam świadkiem na ulicy Lipowiej kiedy trzy gwiazdy w wieku gimnazjalnym weszły na przejście tuż pod maskę samochodu - kierowca na szczęście zahamował - ale mogło dojść do tragedii. Nie mówiąc o tym, że wychodzenie pieszych z samochodów i przechodzenie przez ulicę do Biedronki jest notoryczne - chyba każdy kierowca wie o czym piszę.
Reasumując: są zarówno kierowcy, którzy stwarzają zagrożenie, jak i piesi (tyle, że ci drudzy nie mają szans). |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 7:49 am |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Paź 2006 |
| Posty: 353 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Wiolka napisał: |
.....coraz częściej zdarza się że kierowcy zatrzymują się, mimo że stoję przed przejściem i mogliby spokojnie przejechać.
|
To fakt. Wtedy robię skinienie głową jako widoczne podziękowanie dla kierowcy. |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 2:43 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 356 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Poprę Woilę.Faktycznie duża ilość kierowców przepuszcza pieszych i tym dziękuję uśmiechem i skinieniem głowy.
Niestety dziś na Konstytucji 3Maja czekałam na pasie środkowym jezdni ponieważ dwóm kierowcom strasznie się śpieszyło i wręcz wymuszało pierwszeństwo.Następnie zjechali na Krzywą nawet nie sprawdzając czy coś nie nadjeżdza od ul.Wiślanej. Rejestracja ??? ciężko jest zapamiętać dźwigając dwie torby.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 3:04 pm |
|
|
|
| W porównaniu z rokiem ubiegłym wzrosła ilość samochodów o ok 10% i cały czas rośnie ,widać to min. w lidzbarku warm. centrum zakorkowane ,kluczowe skrzyżowania w niedługim czasie bedą wymagały swiateł .Miasto bardzo powolij robi sie głośne, zapchane i śmierdzące spalinami.A przecież mówi sie o tym mieście, że jest czyste spokojne i ,że "życie płynie wolno i spokojnie w lidzbarku warmińskim". |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 7:49 am |
|
|
|
gratulujemy :
1.opel astra z koncowka rejestracji X599 dnia 14.09 okolo godziny 18.30 ulica wislana do lipowej pod prąd z prędkowścia przekraczajaca nawet chory rozsadek.....( tymbardziej ze chlopak jezdzi non stop po lidzbarku chyba ma samochod na powietrze ?)
2. czerwony volkswagen golf o numerach ZMY ( pewnie niedawno zakupiony stary grat , bedzie jezdzil z nowa rejestracja ) 17.09 okolo godziny 14.45 od ulicy prostej do Hożej pokazywał ze ma silnik VR6
nie pozdrawiam i mam nadzieje ze do tragedii nie dojdzie? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |