lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> Rajd na ulicy Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 7:08 pm Odpowiedz z cytatem
vw-passat.pl
Gość

Sobie pogratuluj, bo widzę, że nie panujesz nad tym, co piszesz.

pd napisał(a):
jezdzij jak chcesz, mozesz nawet wzdluz pasow

nie ja to napisałem...
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 9:31 pm Odpowiedz z cytatem
Blond
Honorowy zrzęda

Hyhy Hyhy Hyhy Hyhy

Dobre to !!! Hyhy Hyhy Hyhy wszystko.

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 6:18 am Odpowiedz z cytatem
pd
Gość

Koncze te pyskowke bo widze ze Szanownemu Panu sie pomerdalo

raz pasuje wzdluz raz nie Laughing

ale to juz inni specjalisci Twisted Evil rozstrzygaja nie? Twisted Evil
PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 5:04 pm Odpowiedz z cytatem
vw-passat.pl
Gość

No nie odwracaj kota ogonem.
W końcu to Tobie pomerdały się kierunki.
A tak naprawdę za każdym razem, kiedy coś się Tobie zarzuci starasz się odpowiedzieć odwracając uwagę od sedna sprawy.

A to matejowi zarzuciłeś, że napisał coś innego,
a to mi, że mogę jeździć wzdłuż pasów, na co odpowiedziałem, że tak jeżdżę, bo chyba nigdzie już nie ma przejść dla pieszych oznaczonych dwoma równoległymi pasami malowanymi w poprzek osi jezdni (od krawężnika do krawężnika).

pd napisał(a):
raz pasuje wzdluz raz nie
Kolejny Twój wymysł wyssany z palca. Zacytuj, kiedy pasowało a kiedy nie.

Szanowny administratorze przyjrzyj się temu modowi, bo jest on dość niekonkretny w tym, co pisze, zaniżając poziom forum. A jeśli ma rację, to niech popiera to właściwymi cytatami.
PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 9:20 pm Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

http://www.gimnazjum.pl/karta/prawo/pierwszenstwo/piesi.html
..........i to by było na tyle..................

Jako piesza wolę odczekać aż wszystkie pojazdy przejadą,zarówno te z prawa jak i z lewa,bo niestety u nas na jedniach króluje wolna amerykanka kierowców. Nie wszyscy ale większość kierowców ma przechodniów w d..... i na dodatek zapominają,że czasem są pieszymi.
Jak już idą a nie jadą wtedy psioczą na kierowców.........i tak "wkoło macieju".....................
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 5:45 am Odpowiedz z cytatem
Wiolka
Oldboy

symsarna napisał:
http://www.gimnazjum.pl/karta/prawo/pierwszenstwo/piesi.html
..........i to by było na tyle..................

Jako piesza wolę odczekać aż wszystkie pojazdy przejadą,zarówno te z prawa jak i z lewa,bo niestety u nas na jedniach króluje wolna amerykanka kierowców.

Symsarno, a mi się wydaje, ze w naszym mieście wzrasta kultura jazdy. Ja zazwyczaj korzystam z przejść dla pieszych i przepuszczam samochody, ale coraz częściej zdarza się że kierowcy zatrzymują się, mimo że stoję przed przejściem i mogliby spokojnie przejechać. Oczywiście oszołomów za kółkiem nie brakuje i pewnie nigdy nie będzie ich brakować ale takie drobiazgi cieszą.
Co do nieostrożnych pieszych - sama byłam świadkiem na ulicy Lipowiej kiedy trzy gwiazdy w wieku gimnazjalnym weszły na przejście tuż pod maskę samochodu - kierowca na szczęście zahamował - ale mogło dojść do tragedii. Nie mówiąc o tym, że wychodzenie pieszych z samochodów i przechodzenie przez ulicę do Biedronki jest notoryczne - chyba każdy kierowca wie o czym piszę.
Reasumując: są zarówno kierowcy, którzy stwarzają zagrożenie, jak i piesi (tyle, że ci drudzy nie mają szans).
PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 7:49 am Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

Wiolka napisał:

.....coraz częściej zdarza się że kierowcy zatrzymują się, mimo że stoję przed przejściem i mogliby spokojnie przejechać.

To fakt. Wtedy robię skinienie głową jako widoczne podziękowanie dla kierowcy.
PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 2:43 pm Odpowiedz z cytatem
Milutka
Oldboy

Poprę Woilę.Faktycznie duża ilość kierowców przepuszcza pieszych i tym dziękuję uśmiechem i skinieniem głowy.
Niestety dziś na Konstytucji 3Maja czekałam na pasie środkowym jezdni ponieważ dwóm kierowcom strasznie się śpieszyło i wręcz wymuszało pierwszeństwo.Następnie zjechali na Krzywą nawet nie sprawdzając czy coś nie nadjeżdza od ul.Wiślanej. Rejestracja ??? ciężko jest zapamiętać dźwigając dwie torby. Embarassed

Pozdrawiam
PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 3:04 pm Odpowiedz z cytatem
ryś
Gość

W porównaniu z rokiem ubiegłym wzrosła ilość samochodów o ok 10% i cały czas rośnie ,widać to min. w lidzbarku warm. centrum zakorkowane ,kluczowe skrzyżowania w niedługim czasie bedą wymagały swiateł .Miasto bardzo powolij robi sie głośne, zapchane i śmierdzące spalinami.A przecież mówi sie o tym mieście, że jest czyste spokojne i ,że "życie płynie wolno i spokojnie w lidzbarku warmińskim".
PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 7:49 am Odpowiedz z cytatem
ostrozny
Gość

gratulujemy :

1.opel astra z koncowka rejestracji X599 dnia 14.09 okolo godziny 18.30 ulica wislana do lipowej pod prąd z prędkowścia przekraczajaca nawet chory rozsadek.....( tymbardziej ze chlopak jezdzi non stop po lidzbarku chyba ma samochod na powietrze ?)

2. czerwony volkswagen golf o numerach ZMY ( pewnie niedawno zakupiony stary grat , bedzie jezdzil z nowa rejestracja ) 17.09 okolo godziny 14.45 od ulicy prostej do Hożej pokazywał ze ma silnik VR6

nie pozdrawiam i mam nadzieje ze do tragedii nie dojdzie?
Rajd na ulicy
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach