|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | Re: Porozmawiajmy o gminie wiejskiej Lidzbark Warmiński. |  |
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 6:52 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 953 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 11:04 am |
|
|
| Danuta Kielak |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 18 Lip 2008 |
| Posty: 21 |
| Skąd: Kraszewo |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Cieszę się, że znakomita większość użytkowników tej drogi myśli podobnie, jak ja, a także bardzo dziękuję za obietnicę wsparcia. czuję się zobowiazana do podjecia dalszych kroków. Jako członek Rady Sołeckiej mojej wsi z jej poparciem oraz z poparciem Rady Sołeckiej Miłogórza napiszę stosowne pisma do odpowiednich urzędów. |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 11:40 am |
|
|
| MI6 |
| Tubylec |
|
| |
| Dołączył: 07 Kwi 2008 |
| Posty: 77 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Co najwyżej postawią jakiś dodatkowy znak typu "ślizga jezdnia" i sprawę "odfajkują". |
|
|
|
|
 | Śliskie zakręty w Miłogórzu |  |
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 7:14 pm |
|
|
| Janoś |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 26 Cze 2008 |
| Posty: 19 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam, pani Danuto dziękuję, że poruszyła pani ten temat, z tego co wiem Miłogórze to najbardziej niebezpieczna miejscowość w naszej gminie. Wiem, że mieszkańcy od kilku lat kierują pisma od Komendy Policji do Wójtowej i nic ,z najnowszych informacji wiem, że znów niecały miesiąc temu po serii groźnych wypadków, do których na ratunek musiał być nie pierwszy raz, wzywany nawet helikopter ratowniczy, radna wzięła sprawę w swoje ręce, bo gdy ludzie słyszą sygnał karetki wiedzą, że znów doszło do tragedii. Poszły pisma do Województwa, Policji i Generalnej Dyrekcji, ludzie chcą żeby postawiono fotoradar, który w innych miejscowościach powoduje ,że kierowcy zdejmują nogę z gazu i aby ustawiono właśnie tablice informacyjne ,,Czarny Punkt”. Miejmy nadzieję, że ich apel o poprawę bezpieczeństwa nie tylko przejeżdżających ale ich samych zostanie w końcu pozytywnie rozpatrzony.
Przy okazji jeszcze jedna sprawa, budowa niewielkiego odcinka chodnika dla pieszych i rowerzystów Miłogórze –Kraszewo –osiedle. Dużo ludzi pokonuje tę trasę pieszo lub na rowerze, często widzę jak dorośli i dzieci wchodzą do rowu przed nadjeżdżającym tirem, którego podmuch na moich oczach przewrócił jadącego rowerze.
Pani Wójt! czas zostawić po sobie coś dobrego i trwałego na odchodne, co by ludzie wspominali pozytywnie pani rządy w tej gminie i w końcu przychylić się do próśb mieszkańców tych miejscowości o budowę niewielkiego odcinka chodnika, z tego co mi wiadomo opracowanie dokumentacji technicznej to ok. 10 tyś zł. resztę środków pokrywa zawsze przychylna Generalna Dyrekcją Dróg, a w budżecie gmina ma trochę zapasu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
 | Do Kudłatego |  |
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 7:22 pm |
|
|
| Janoś |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 26 Cze 2008 |
| Posty: 19 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| 90 km/ godź, w terenie zabudowanym!!!!!!!! to od dziś uważaj na mnie, a swój wyczyn na pewno zobaczysz w interku. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 12:33 pm |
|
|
| Andrzej Rudakowski |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 07 Cze 2005 |
| Posty: 151 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
I chyba to filmowanie może być metogą na głupców... W Lidzbarku pseudo BOHATEROWIE szaleją na motorach i qładach. Jeden ostatnio na Mławskiej spowolnił ruch jadąc środkiem drogi aby stanąć sobie ciężkim motocyklem na tzw, koło i przejechać całą mławską łącznie ze skrzyżowaniem... . Nie jeden w takiej sytuacji wyrżną orła a chodnikiem idą ludzie... Jego szczęście że kamienia nie miałem... i aparat się zaciął. Następnym razem uwiecznię debila a fotkę lub video prześlę na Policję i do prokuratury celem odebrania prawa jazdy... Bo takie działania pozwalają podjąć obowiązujące przepisy...
Inny debil qładem przy banku to samo przed przejściem dla pieszych... Ciekawe co by ów DEBIL zrobił jak by pieszy wtargną gwałtownie na przejście dla pieszych? Posrał by się ze strachu a później płakał, że ko0muś zrobił krzywdę... tylko co to wtedy da... Tylko mieszkańcy i śwuiadkowie tego rodzaju zachowań i innych negatywnych mogą uchronić nie winne osoby przed kalectwem lub tragedią... PAMIĘTAJCIE... I TY MOŻESZ BYĆ BOHATEREM... TWOJA INTERWENCJA MOŻE OCALIĆ TWOJE LUB KOGOŚ ZDROWIE LUB ŻYCIE... Nagraj lub zrób zdjęcie czy też niezwłocznie powiadom Policję o piracie drogowym... On może doprowadzić do tragedii... Ty możesz temu zapobiec... Wybór... NALEŻY DO CIEBIE...  |
|
|
|
|
 | Re: Do Kudłatego |  |
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 7:23 pm |
|
|
| Radzioo |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 30 Gru 2007 |
| Posty: 11 |
| Skąd: Okolice LW |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Janoś napisał: | | 90 km/ godź, w terenie zabudowanym!!!!!!!! to od dziś uważaj na mnie, a swój wyczyn na pewno zobaczysz w interku. |
Janoś .Widać że za bardzo nie wiesz o co chodzi i o które zakręty.Kudłaty na 100 % nie jeździ przez Miłogórze 90 km/h.bo to po prostu by było nie wykonalne na tych ciasnych zakrętach w środku wioski.
I przestań się bawić aparatem w komórce bo to dorosłemu nie przystoi( co do tej dorosłości to mam wątpliwości)
pozdrawiam |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 4:01 pm |
|
|
| Andrzej Rudakowski |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 07 Cze 2005 |
| Posty: 151 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja też bawię się aparatem w komórce... i nie tylko w komórce Nie uważam się przez to za nie dojrzałego Co więcej, wiem że takie fotki i zdjęcia pomagają... np. fotoradar czy interwencja mieszkańca
I TY MOŻESZ BYĆ BOHATEREM... URATUJ CZYJEŚ ZDROWIE LUB ŻYCIE... wYBÓR NALEŻY DO CIEBIE BO PIRACI JUŻ ZADECYDOWALI... CHCĄ MORDOWAĆ NIEWINNYCH LUDZI NA DROGACH. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 9:22 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 953 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Panie Andrzeju , wczoraj sie powstrzymalem od komentarza ale dzisiaj sobie pozwole na male szklo bezkontaktu
Ja Pana prosze o gleboki oddech i policzyc do 10ciu , niech z ludzi nie robi morderco , debilow , z policjantow gamoniow , wszyscy wiemy jak mamy sie zachowywac i co mamy robic , policji tez niech pan nie wyrecza a juz tymbardziej prokuratury , wszyscy maja obowiazki natomiast malo czasu na pieniaczy
widzialem pana zdjecia na forum wm , nie pochwalam takich zachowan kierowco jakie pan przedstawia , ale Pana stanowisko "Anioł" z ulicy alternatywy jest poprostu smieszny !
niech Pan da spokoj niech sobie jezdza na jednym kole , sa mlodzi i glupi , Pan robil dziwne rzeczy za mlodu tylko , wtedy byly inne czasy nie bylo internetu , ipodow , fotoradarow i wolnosci slowa
niech Pan troche wlaczy sobie wyrozumialosci i nie wyzywa wszystkich od debilow pzdr |
|
|
|
|
 | Re: Do Kudłatego |  |
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 6:38 am |
|
|
| Kudłaty |
| Guru |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2004 |
| Posty: 688 |
| Skąd: Lidzbark, Bartoszyce, Olsztyn - kto to wie. |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Radzioo napisał: | | Janoś napisał: | | 90 km/ godź, w terenie zabudowanym!!!!!!!! to od dziś uważaj na mnie, a swój wyczyn na pewno zobaczysz w interku. |
Janoś .Widać że za bardzo nie wiesz o co chodzi i o które zakręty.Kudłaty na 100 % nie jeździ przez Miłogórze 90 km/h.bo to po prostu by było nie wykonalne na tych ciasnych zakrętach w środku wioski.
|
Potwierdzam słowa Radzioo. Janoś, czy ty masz mnie za skończonego idiotę, który przyznaje się publicznie do jazdy 90km/h w terenie zabudowanym ? Przecież to tak samo jakbym się przyznał do przestępstwa ? Zastanów się dwa razy zanim coś takiego napiszesz. Ja mówię o zakrętach za Miłogórzem, na tzw. Koloni Miłogórze. |
|
_________________ Kudlaty
Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |