lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> Po co w Lidzbarku Bar EWA !!!??? Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Też gość
PostWysłany: Pią Gru 22, 2006 11:16 am Odpowiedz z cytatem
SlonkoX98
Oldboy

Temat może i debilny, ale ciekawy.
Chcemy być miastem turystycznym. i co ?

Pojedż do Giżycka, a na słupie ogłoszenie:
SPRZEDAM PIWNICĘ W DOBRYM PUNKCIE.

Pytam: na kij komu piwnica?
Ale niezadługo odpowiedż znalazła się sama.
W co drugiej piwnicy kawiarenka całoroczna albo sezonowa.
Gości w bród, bo to był lipiec.
Człowiek wchodzi, spija drinka i do następnej.

Chcemy być miastem turystycznym, to od czegoś trzeba zacząć, bo kawiarenek, takich przytulnych albo otwartych u nas posucha.

Niech panujący robią termy, turystykę, a my kawiarenki.

Wtedy i ja może kupię piwnicę w dobrym punkcie.

SlonkoX98

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pią Gru 22, 2006 11:32 am Odpowiedz z cytatem
Gość

Jezeli ktos krytykuje te forum, to znak, ze nie czyta i nie zna innych,
podobnych.
W/g mojej oceny stoi na dosć wysokim poziomie w porównaniu z innymi.
A, ze zdażaja sie wyskoki gości "debilnych" to wiedział co powiedział.
Jak widać na nic wiecej go nie stać.
ikmr
PostWysłany: Pią Gru 22, 2006 11:40 am Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

JOHN72 napisał:
to wymyśl nie-debilny
chyba, że to zbyt trudne

Laughing
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
EWA..
PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 10:52 am Odpowiedz z cytatem
nova
Junior

Anonymous napisał:
tak ,kedyś była fajowa kawiarnia,z tgo co pamiętam były czarne siedzenia ze skaju takie jak w obecnym SMAKU'a teraźniejsza Ewa jest potrzebna bo gdzie mają spijac piwko miniej zamoźni panowie,kiedys piwiarni w miescie było sporo na kaźdym rogu moźna powiedziec.
kiedyś EWA była naprawdę świetnym lokalem.Mozna było np.w niedzielę zajść na fajne desery,które sama robiłam,posiedzieć na krzesełkach a nie na czarnej podróbce skóry.Miały zieloną tapicerkę i pracowała tam piękna kobieta-Pani Jadzia B.Ja też tam pracowałam,ale niedługo z przyczyn ode mnie niezależnych.To był naprawdę świetny lokal,z klasą!Chciałabym,aby wróciły tamte lata..Pozdrawiam wszystkich miłośników "tamtej"EWY!
PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 4:03 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Nati napisał:
W Basztowej bylo super.....Pol mlodosci tam spedzilam i najlepsze imprezy ktore do dzis wspominam odbyly sie wlasnie tam....
Ale z tego co slyszalam nie tak latwo pobudzic ten lokal znowu do zycia.Ponoc "schody i schodziska urzedowe"...
A szkoda....
Ale fajnie powspominac...Znalam wlasciciela...Tez mial bitwe konkurencyjna z Ewa.Przyjezdzali i okna wybijali kamieniami...Oj bylo wesolo!!!! Zeby to bylo dzis to pewnie by sie skonczylo na podpaleniu Laughing

Oj i ja wspominam bitą śmietanę z owocano lub bakaliami.Ślinka mi jeszcze leci.Szkoda że przeminęła z wiatrem...

Piszę mocno spóźniona w temacie ale nie ma mnie tu narazie.
Pozdrawiam
PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 8:43 am Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

.... Nie szukajcie dziury w całym.... Goście Baru Ewa nie pójdą do kulturalnej knajpki lub fajnego baru bo większość reprezentuje margines społeczny....
Zresztą w takim toważystwie sam nie chciałbym wypić piwa....
Takie bary jak Ewa też są potrzebne tylko bardziej należy zadbać o bezpieczeństwo w tym lokalu jak i jego okolicy.... Gdzieś ci ludzie muszą pić i niech lepiej tam piją niż na mieście lub w kulturalnych lokalach z których i tak ich ktoś wyprosi...
Najlepiej by było skierować wszystkich klientów pijalni Ewa na odwyk ale chyba władz miasta nie stać aby notorycznych pijaczków umieszczaą w ośrodkach odwykowych tym bardziej że będą tam wracać notorycznie choć większość pewnie w końcu pożuci nałóg... Zresztą skoro nastawiamy się na szerzenie turystyki i rekreacji w mieście takie działąnia pewnie i tak będzie trzeba podjąć.... Widok brudnych i zasikanych odartych ludzi nie wpływa kozystnie na promocję miasta... a na rodziny takich ludzi raczej liczyć nie można więc nikt tym alkocholikom nie pomoże.... A szkoda.... To też ludzie którzy mogą normalknie funkcjonować i pracować.... A przynajmniej większość z nich....
Może żeby to ułatwić należy zmienic przepisy i nie tylko rodzina ale i urząd miasta mógłby kierować do ośrodków odwykowych.... Skoro ktoś rozrabia po pijanemu moze także zrobić komuś krzywdę więc nie powinien pić.... i bezpieczeństwo wzrośnie.... Także ci którzy piją i nie zajmują się rodziną... To też podstawa do leczenia.... na które obecnie ciężko jest skierować alkoholika ... Wiem coś na ten temat bo choć nie pije to już kilka razy musiałem zagłębiać się w ten temat. Mam uciążliwą sąsiadkę ale też i kilku znajomych choś poważnych i szanowanych ludzi...
To problem społeczny i społeczeństwo musi jego w końcu rozwiązać....
Namawiam do przemyśleń Very Happy
PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 2:33 pm Odpowiedz z cytatem
Lu
Tubylec

Jeśli sie nie mylę, to nie można nikogo skierować na odwyk, jeśli sam tego nie chce. A jeśli tylko chce, to może zacząć od jutra. I władze nie maja tu nic do rzeczy, bo to osobista decyzja.

A wracając do tematu knajpek, to szkoda, że nie ma takich, w których byłoby ograniczenie np. "Poniżej 26 r.ż nie wpuszczamy" Wiem, wiem, wzięłam to z kosmosu, ale pomarzyć można.... Albo "w dresie nie wpuszczamy" ... albo "nieogolonych i śmierdzących nie wpuszczamy"....heh Wink
PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 3:09 pm Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

I tu się mylisz LU...
Bo właśnie można skierowac kogoś na leczenie tylko to trwa....
Szybciej jest gdy ten ktoś sam się zgłosi ale to też nie jest takie proste i szybkie.... Ośrodki są przepełnione a te prywatne drogie....
Najgorsze jest to że odwyk to nie kuracja tylko walka ze soba i najpierw lekarze namawiają do abstynęcji a jak to nie pomoże to dopiero można udać się na odwyk gdzie po prostu pacjent nie dostanie alkocholu... Czyli to samo jak by nie był na odwyku tylko sam prubował.
Nie mniej jednak Ci którzy nie są w stanie sami z tym walczyć idą do ośrodka i często jeszcze kilka razy tam trafiają zanim na d łużej lub na stałe odstawią alkochol.
Zauważyłem że inteligencję odsraszaja tzw spotkania AA.... wstydzą się i sami prubują walczyć gdy już grunt pali się im pod nogami i wisi nad nimi widmo sądownego skierowania na odwyk gdy prośby nie pomagają i namowy rodziny.
Gdy narozrabia taki delikwent sąd również kieruje na odwyk....tylko też to trwa...
Podsumowując wypowiedź... wszystko można tylko to trwa i nie zawsze jest efekt porządany.... ale próbować warto z wielu powodów....
PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 7:02 am Odpowiedz z cytatem
Franky
Gość

Dawno nikt nie pisał w tym temacie a ja słyszałem ostatnio, że w "Ewie" od jakiegoś czasu funkcjonuje specjalna atrakcja: jakaś dziołcha tam się notorycznie nawala i arcyciekawe cuda odprawuje... Smile
PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 10:23 am Odpowiedz z cytatem
elbow
Oldboy

Jejku, jejku, ja zupełnie nie rozumiem o co się tu rozchodzi, wszak podobno demokracja jest- nie podoba się to tam nie chodźcie i tyle. W ogóle nie rozumiem tej kwestii, chodzi kto chce, jak dla mnie proste. Każdy ma swoje sumienie i robi co uważa za słuszne i ten temat według mnie nic nie zmieni. Równie dobrze mógłbym zapytać po co na rogu jest warzywniak. Swym jestestwem prawa nikt nie łamie, a jak ktoś łamie to przyjeżdżają dzielni policjanci i go zabierają. Może autorowi i przeciwnikom tego tematu chodzi o kwestie moralne? Ale i tu nic nie da się zrobić bo jak pisałem, każdy swoje sumienie ma i robi to co uważa za słuszne. Poza tym chyba lepiej, że ludzie stołują się w barze, niźli mieliby gorszyć młodocianych na ulicach, czyż nie?

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach