|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 1:16 pm |
|
|
|
Pisałem, - nie liczę, ile mieści się diabłów na końcu szpilki.
Mnie to nie interesuję.
Takie dysputy toczone były w średniowiecznych szkołach/klasztorach/.
Odpowiedzi musiały być pogłębione, długie a to nie miejsce.
Wyznaję zasadę: Bóg jako początek i prawo naturalne,
konstytucja świta /brak/, konstytucją kontynentów /brak/, konstytucje narodów, a z nich wynikające prawa szczegółowe.
Rodzi sie pytanie, gdzie miejsce na zwyczaje, kulturę, tradycje itp.
Może w religii? |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 5:27 pm |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 577 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
elbow
a Ty nadal chyba nic nie rozumiesz, zawieszasz sąd, znaczy stoisz w miejscu. Kto stoi w miejscu, cofa sie. Rob tak dalej, zamiataj Forum, wyczyść wszystko do czysta, usiądż na środku i będzie tak "jak powinno byc" /wg ciebie/.
Nic nie dyskutujemy, o niczym nie piszemy, niczym sie nie interesujemy, bo po jaka cholerę nam to potrzebne?
Ciesz sie człowieku życiem dopóki masz na to czas.
Ikmr - super! |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 5:59 pm |
|
|
| elbow |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2007 |
| Posty: 110 |
| Skąd: wziąć na piwo? |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Cytat: | | a Ty nadal chyba nic nie rozumiesz, zawieszasz sąd, znaczy stoisz w miejscu. |
To pokaż jak w tej kwestii [empirycznego dowodzenia Boga] można posunąć się naprzód.
| Cytat: | | Rob tak dalej, zamiataj Forum, wyczyść wszystko do czysta, usiądż na środku i będzie tak "jak powinno byc" /wg ciebie/. |
To nie jest według mnie tylko według regulaminu, jeśli natomiast dostrzegasz jakąś niekongruencję, tudzież przekraczanie moich uprawnień w zakresie moderacji to jestem gotów na konfrontacje- wykaż mi moje uchybienia.
| Cytat: | | Nic nie dyskutujemy, o niczym nie piszemy, niczym sie nie interesujemy, bo po jaka cholerę nam to potrzebne? |
A czy ja bronię komuś dyskutować? Dyskusja, jeśli jest dyskusją zawsze jest rozwijająca i wszystkich Was do takowych gorąco zachęcam, problem polega na tym, że często dyskutować nie potraficie. Nie pokazuję tu palcem na konkretne osoby, tylko mówię ogólnie. Moja praca tutaj polega na pilnowaniu porządku i kultury tychże dyskusji. Robię to zgodnie z regulaminem a przynajmniej się staram. I na koniec:
| Cytat: | | Ciesz sie człowieku życiem dopóki masz na to czas. |
Ależ jak najbardziej- ciesze sie, czego również Tbie i wszystkim forumowiczom gorąco życzę |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 6:14 pm |
|
|
| Ma5akrator |
| Junior |
 |
| |
| Dołączył: 13 Mar 2008 |
| Posty: 13 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ehh... Po co zakładać takie idiotyczne tematy?  |
|
_________________ I Love Counter-Strike 1.6
I Love Le Parkour
I Love Mother
I Love Father |
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 6:52 pm |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 577 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Bo elbow jest w tym dobry, może sie wykazać, ze jest gorliwym i bardziej papieskim od papieża.
Niedługo zostanie sam na Forum.  |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 7:20 pm |
|
|
| GreenGO! |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 25 Sie 2007 |
| Posty: 159 |
| Skąd: Heilsberg |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| a mi sie wydaje ,że kwestia wiary/nie wiary jest sprawą indywidualną i bez sensu dyskutować o tym....bo po co? przedstawiać komuś swoje racje?przekonywać? |
|
_________________ ,,Ta se zawalcuim!"
,,A kto szura i nie tupie tego wszyscy mają w d**ie!"
...na banku kele chałupy... |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 7:43 pm |
|
|
|
Różnię się tym od elbw , - tak mniemam,
- że on "wszystko wie,że nic nie wie" w tej "materii", natomiast ja poszukuje i nie będąc pewnym, opieram sie na pewnych dogmatach,założeniach, co on kwestionuje.
Podjąłem temat, ponieważ jest na czasie,nie tylko Wielkanocnym.
Mnie interesuję "materia" i aby ją rozwijać pomnażać i udoskonalać, potrzebne mi jest prawo konkretne ,stabilne,jasne, zrozumiałe i to nie tylko dla mnie. Daje przykład. Płaciłem na służbę zdrowia solidarnie przez 43,
pozostało mi jeszcze do płacenia 2 lata. Potrzebowałem porady specjalisty od bólu gardła i nogi. Oto diagnoza specjalisty, " wszystko w normie", /nie mogę stać, ani mówić/. Na moją stanowczą prożbę, następne słowa. "siostro co wypisują koledzy na takie schorzenia?".
Gdzie mam iść na skargę? Jakie prawo mnie broni? Czy w tym wszystkim nie zagubiono absolutu? Czy myślicie, że tam w starej Unii jest lepiej?
Ale długo marudzę. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 6:11 pm |
|
|
|
Pozdrowionka dla wolnych strzelców.
Wesołych Świąt.
Ktoś tu dojrzał do pewnych decyzji ?
Brawo
Grande |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 11:30 am |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 356 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
WESOŁYCH ŚWIĄT, SMACZNEGO JAJKA, PĘTO KIEŁBACHY I SMACZNA GORZAŁKA wszystkim nam humor poprawi
osobne pozdrowionka dla Grande!!! Kopę lat hoho [/b] |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 3:21 pm |
|
|
|
Już po Świętach. Przejechałem tylko 520 km. Pogoda jako taka,
żadnych kolizji po drodze.Oblewających brak. Jutro do roboty. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |