lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> Medycyna w Lidzbarku Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Medycyna w Lidzbarku
PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 8:58 am Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

Otwieram nowy temat.
Na medycynie wszyscy się znają, jak na budownictwie.
Temat to lekki łatwy i przyjemny.

Biorę do reki Kodeks Etyki Lekarskiej wydany w Wa-wie 2004r. ze wstępem
pana K.Radziwiłła.
Taka granatowa książeczka z pasem pionowym biało czerwonym
wielkości paszportu. Tekst posiada sześć rozdziałów, siedemdziesiąt
osiem artykułów .

Otwieram stronę piątą i oczom nie wierze.
PRZYRZECZENIE LEKARSKIE. Więc lekarz nie przysięga a przyrzeka,
A ja naiwny myślałem ........

ikmr
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 9:12 am Odpowiedz z cytatem
Gość

Cel i przesłanie tego tematu jest proste.
Powiedzmy na forum publicznie, co sadzimy i czujemy do świadczonych
nam usług medycznych.
Proszę tylko BEZ NAZWISK.
"Każdy kij ma dwa końce."
Wolałem wyjechać z miasta, niż poddać sie leczeniu miejscowych ...........
Lekarze nas czytać nie będą, ale usłużni doniosą.
ikmr
PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 10:07 am Odpowiedz z cytatem
elbow
Oldboy

Ja wiem, że muszę być wyrozumiały, obiecałem to Administratorowi, więc nie wymoderuję tego tematu, pozostawiam to do oceny innym ale mam nieodparte wrażenie, że jest to kolejny plotkarski temat. Nie wniesie nic konstruktywnego skoro ma być bez nazwisk. Swoją drogą nie rozumiem czemu ma być bez nazwisk jeśli wogóle taki temat ma racje bytu- boisz się własnego zdania? Jeżeli ktoś chce składać anonimowe donosy na równie anonimowych lekarzy to dla mnie osobiście mija się to z celem. Po drugie- skoro wyjechałeś i przypominasz nam o tym w wielu postach to co Cię to obchodzi stan lidzbarskiej służby zdrowia? Nie masz poważniejszych problemów? Jeśli tak to tylko pozazdrościć. Tak jak mówiłem, tematu nie zamknę, ocenę pozostawiam Kudłatemu.

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 10:23 am Odpowiedz z cytatem
GreenGO!
Oldboy

No to może ja opowiem historyjkę... Very Happy
Jakiś czas temu podczas biegania za piłką doznałem urazu kolana...
Kolno było pełne płynu i ruszać nim nie mogłem...
Najpierw zrobiono punkcję (pan doktor śmigał igłą w kolanie i usuwał owy płyn)-nic miłego ... następnie trzeba było wykonać zdjęcia RTG... i tu podejrzewam,że każdy kto robił zdjęcie rtg w LW spotkał,,królową" tej maszynerii i wie ,że owa pani nie jest zbytnio sympatyczna( mi np. na siłę prostowała nogę i tu cytuję:,, bo ty się z nią pieścisz")...
Na zdjęciu nie było widać żadnego uszkodzenia kości więc obklejono mi nogę gipsem na okres sześciu tygodni i wszystko miało być ok...
Po sześciu tygodniach usunięto gips i rozpocząłem rehabilitację...
Jeździłem do Górowa Ił. na jakieś coś tam, w LW też jakieś prądy ale po trzech tygodniach dalej nie mogłem w pełni zgiąć nogi... w końcu pojechałem do Olsztyna i tamtejszego szpitala wojskowego...po wykonaniu zdjęcia rtg tunelowego(chyba tak się nazywało) potwierdziło sie ,że nie ma uszkodzeń kości, ale brakuje mi fragmentu chrząstki...Lekarz zarządził artroskopię w trakcie której okazało się że że owy fragment chrząstki który urwał się w trakcie urazu przyrósł mi(w czasie gdy miałem założony gips!) pod kolanem i blokował je...

Historyjka numer dwa: Znowu podczas biegania za piłką złamałem rękę...dość konkretnie bo było to otwarte złamanie obu kości przedramienia...pojechałem do szpitala a tam...pan doktor złapał się za głowę i powiedział: ,, Do Bartoszyc"...

Po tych urazach miałem jeszcze pięć innych ale już nie marnowałem czasu w LW...

Aha i jeszcze coś LEKARSKA KOMISJA WOJSKOWA : po tych wszystkich urazach przyznano mi kategorię A i trzy paragrafy(za blizny,za wzrost i jakaś bzdurę jeszcze)!!!!! Nie obchodziło ich ,że mam dwie blachy i osiem śrub w ręce , że po przebiegnięciu 100m. kolana bolą mnie przez trzy dni nie mówiąc już o tym ,że maja tendencje do wypadania. A na koniec akcent humorystyczny : ostatnio znowu mi wyskoczyło i czekam na operację, tym razem już prywatnie w OL, podejrzewają zerwane więzadło i uszkodzoną powierzchnię stawową...a kolekcja rtg sie powiększa Razz

To mówiłem Ja GreenGo!
Pozdrawiam wszystkich z wyjątkiem lekarzy z LW z którymi miałem kontakt Twisted Evil
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 11:04 am Odpowiedz z cytatem
Gość

Elbow
Ty wszystko możesz, - inni nic.
Przynajmniej niech tu,powiedzą ,co ich "boli".
Temat sam sie zamknie, jak nikogo to nie będzie obchodziło.
A może nie chcesz sie narazić "płatnikowi"?
ikmr
PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 3:40 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Mnie LW dokładnie olano,też kolano i staw skokowy,a Olsztyn ??? załatwił mi depresję. Nigdy więcej nie dam sobie podać żadnej tabletki dopuki nie
pokażą mi ulotki co od czego i do czego.
Temat raczej dyskusyjny nie plotkarski. Wolę tu głosu nie zabierać....

Pozdrawiam i życzę nigdy nie chorować
PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 8:38 pm Odpowiedz z cytatem
Grande
Oldboy

GreenGo Komisje wojskowe z tego słynne.

Nie będziesz musiał biegać w wojsku. Obsadzisz bunkier z ckm i tak możesz przysłużyć się ojczyźnie. Jak ręce zmęczą się od spustu. Wysadzisz się w powietrze dzięki kamizelce importowanej z Palestyny. ( i tak wrogowi nie uciekniesz, bo masz chore kolano) Wszyscy zdrowi już w Anglii ?

Jaja jak hełmy. Very Happy
PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 6:41 am Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

Na razie wypowiadają się ludzie młodzi,leczeni po urazach.
Natomiast co sądzą emeryci i renciści, jest ich 17,5%, najwięcej
w Europie a może i na świecie.

Dlatego naciski EU,spotkanie u prezydentowej, "...ty pierwsza czarownico...",
bystre i odważne zagranie z Rydzyka, broniącego swego płatnika, czyli zgoda , wola polityczna i sposoby na wprowadzenie EUTANAZJI.

Każdy z nasz przekona sie, jaka jest medycyna dopiero, jak ulegnie "awarii",
będąc emerytem. Zrozumie sens i cel płacenia na ZUS.
Bez własnych pieniędzy, tylko umierać,
Niestety, emeryci nie mają internetu ani komputerów.
Z szacunkiem
ikmr
PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 5:31 pm Odpowiedz z cytatem
Grande
Oldboy

elbow

Nie możemy pisać nazwiskami, bo zaraz znajdą się "goście " którzy będą bronić swojej osoby i udawać kogoś innego. Tak tak znam świetny lekarz.
Zaraz zaczną się dyskusje jak mało zarabiają jak są przemęczeni itp. Biorą tylko 500zł za dyżur itd. Bieda aż piszczy.
Nigdy nie mam gwarancji czy ktoś mnie nie namierzy.
Myślę, że tak będzie zdrowiej i ładniej.
PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 7:10 pm Odpowiedz z cytatem
elbow
Oldboy

Grande napisał:
elbow

Nie możemy pisać nazwiskami, bo zaraz znajdą się "goście " którzy będą bronić swojej osoby i udawać kogoś innego. Tak tak znam świetny lekarz.
Zaraz zaczną się dyskusje jak mało zarabiają jak są przemęczeni itp. Biorą tylko 500zł za dyżur itd. Bieda aż piszczy.
Nigdy nie mam gwarancji czy ktoś mnie nie namierzy.
Myślę, że tak będzie zdrowiej i ładniej.

Boisz się? Albo mówisz prawdę i nie masz czego się obawiać albo rzucasz pomówieniami i boisz się zostać namierzonym. Przystawanie na anonimowe donosy na równie anonimowych lekarzy jest po prostu żałosne. To jak bicie kogoś przypadkowego w ciemnym zaułku, gdzie nie widać nawet kogo się atakuje. Nie wiem, wychodzę z założenia, że albo mam coś do powiedzenia i mówię to otwarcie i się tego nie wstydzę albo milczę. To samo tyczy się gości broniących tych lekarzy. Zresztą co z takiego tematu konstruktywnego może wyrosnąć? Według mnie nic. ci, którzy mają to pojęczą, że tu ich boli a tam strzyka, oczywiście z winy lekarza, którego "palcem" nie wskaże bo się boi. Dobra- chcecie to sobie anonimowo narzekajcie na anonimowych lekarzy, skoro Kudłaty na to pozwala to ja się nie mieszam, w tej kwestii to dla mnie EOT.

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach