lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> Medycyna w Lidzbarku Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 8:10 pm Odpowiedz z cytatem
Grande
Oldboy

do elbow
Chyba władza Ci odbija. kto Cię zrobił moderatorem smutasie.

Ja nikogo się nie boję. nie muszą padać nazwiska bo wszyscy tu się znają. (ludzie inteligentni będą wiedzieli o kogo chodzi - specjalistów tu niewielu, lekarzy z prawdziwego zdarzenie też.). Może dogadajcie się moderatorzy . Jedni chcą nazwisk inni nie. Ty jesteś tylko moderatorem, a próbujesz narzucić swoje zdanie w tym temacie i dokonujesz oceny tematu nie medycyny w LW. Do śmietnika hop ze swoim postem .
Zapamiętam i przypomnę Ci jak będziesz pisał o złym traktowaniu Ciebie lub kogoś z Twojej rodziny w jakiejś poradni, szpitalu ( chyba, że jesteś lekarzem, temat nie na rękę i chcesz zatkać nam usta). Mądralo Ciebie też dopadną choroby, przynajmniej będziesz wiedział, gdzie nie iść. Fajnie, że spadasz. Nie udawaj ciemniaka jak można się dowiedzieć IP itd. Nie leży ci temat nie pisz, nie czytaj. Masz inne do wyboru. Może autor Ci nie leży?
elbow
Czego się boisz piszesz prawdę podpisz się w następnym poście z imienia i nazwiska. Jesteś moderatorem. no śmiało.
Bardzo łatwo powiązać przypadek leczenia z pacjentem ( karta zdrowia, dobra pamięć lekarzy) i jego postem. W konsekwencji powiązanie z nazwiskiem i zemsta. Myśl trochę. Chyba naprawdę nie chorowałeś. Wszystko przed Tobą.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 8:38 pm Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

Panowie proszę - ad rem

ikmr
PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 6:49 am Odpowiedz z cytatem
elbow
Oldboy

Cytat:
do elbow
Chyba władza Ci odbija. kto Cię zrobił moderatorem smutasie.

Chyba mi nie odbija jednak, skoro, mimo, że temat według mnie, zupełnie bez sensu to jednak go nie zamykam. Moderatorem uczynił mnie Administrator, czyli Kudłaty.

Piszesz:
Cytat:
Ja nikogo się nie boję. nie muszą padać nazwiska bo wszyscy tu się znają. (ludzie inteligentni będą wiedzieli o kogo chodzi - specjalistów tu niewielu, lekarzy z prawdziwego zdarzenie też.).

a potem:

Cytat:
Bardzo łatwo powiązać przypadek leczenia z pacjentem ( karta zdrowia, dobra pamięć lekarzy) i jego postem. W konsekwencji powiązanie z nazwiskiem i zemsta.

Nie wiem, jak dla mnie to chcesz zgrywać osobę, która niczego się nie boi i nie ukrywa swojej opinii ale jednak się nie ujawni bo boi się zemsty. Trochę się wykluczają te dwa przytoczone przeze mnie fragmenty, ale cóż...

Cytat:
Zapamiętam i przypomnę Ci jak będziesz pisał o złym traktowaniu Ciebie lub kogoś z Twojej rodziny w jakiejś poradni, szpitalu ( chyba, że jesteś lekarzem, temat nie na rękę i chcesz zatkać nam usta).

Chętnie posłucham Twego przypomnienia, zapamiętaj a najlepiej sobie zapisz:). Gwoli wyjaśnienia- ze służbą zdrowia wspólnego nie mam absolutnie nic, lekarzem ani pracownikiem służby zdrowia nie jestem. Ust Wam zamknąć też nie chcę, gdybym chciał to już zamknąłbym ten temat. Widzę, że nie zrozumiałeś mojej poprzedniej wypowiedzi.

Cytat:
Czego się boisz piszesz prawdę podpisz się w następnym poście z imienia i nazwiska. Jesteś moderatorem. no śmiało.

Nie widzę potrzeby się przedstawiać Tobie. Kudłaty zna moje imię i nazwisko i to wystarczy.

Cytat:
Chyba naprawdę nie chorowałeś. Wszystko przed Tobą.

Mógłbyś się bardzo zdziwić. Wiem, że wiele osób narzeka na lidzbarską służbę zdrowia, ale nikt nikomu nie powie tego prosto w twarz i taka była wymowa mych poprzednich postów. Widocznie zostałem niezrozumiany, trudno. Osobiście również spotkałem się z pewnymi nieprawidłowościami. Jednak nie znam nazwisk pracowników więc nie będę o tym pisał bo uważam, że w takiej formie nic konstruktywnego z tego nie wyniknie.

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 7:44 am Odpowiedz z cytatem
JOHN72
Honorowy zrzęda

Ja jestem również zdania, że takie sobie pisanie na forum to psu na budę. Dopóki ludzie nie nauczą się dochodzić swoich praw i piętnować złej pracy innych - mogą sobie tylko ponarzekać.
Sam temat jak temat, jak ktoś chce pojęczeć to ma tu pole do popisu.
Ciekawostka: jednym z najbardziej narzekających narodów świata są Polacy, najmniej Chińczycy (Ci to dopiero mają dobrze...)
zasłyszane w jakimś radiu

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 8:52 am Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

Wiem temat jest kontrowersyjny, dlatego podjąłem go.
Ale to nie znaczy mieć zamknięte usta.
Jesteście młodzi, wiec problemu nie macie i nie czujecie go.
Daje Wam przykład:
Miast wojewódzkie
Kobieta,emerytka,była dyr,szkoły, lat 65, poczuła sie żle,idzie do lekarza rodzinnego,w czasie badania wykryto ciśnienie 200,dostała pod język
1/2 tabletki prestarium i wypuszczona do domu z informacja, ze jak
stan sie pogorszy,ma udać sie do szpitala.W drodze do domu, postanowiła
pójść do szpitala.Ponowne badanie i położenie na oddział dzienny.
Leżąc zorientowała sie ze jest pozostawiona samej sobie,jakby zapomniano o jej istnieniu.Po kilku godzinach zadzwoniła do syna/mundurowy/.
Na jego osobistą interwencję, przypomniano sobie, o pacjentce.

Dodam, swego czasu , poleżałem w szpitalu tydzień /7 dni/
i na interwencję żony zaczęto badania./radzono jej szukać drugiego faceta./Fakt.
Wszystkie okoliczności są wytłumaczalne.
KEL art.20 "Lekarz podejmujący sie opieki nad chorym powinien starać sie zapewnić mu ciągłość leczenia, a w razie potrzeby także pomoc innych lekarzy".

ikmr
PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 10:27 am Odpowiedz z cytatem
JOHN72
Honorowy zrzęda

ikmr napisał:
Wiem temat jest kontrowersyjny, dlatego podjąłem go.
Ale to nie znaczy mieć zamknięte usta.
ikmr

jasne, ale pisanie na forum to tak jakby otworzyć usta i nie wydobyć głosu
pokazać, że chcę coś powiedzieć, i nie powiedzieć.
taki świat, jak swojego nie wywalczysz to raczej twojego niemego krzyku nikt nie zauważy - bo tak wygodniej po prostu

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 2:48 pm Odpowiedz z cytatem
Grande
Oldboy

.
elbow

Fatalny wybór moderatora. Masz dobre serce, że nie zamknąłeś tematu, ale przypomniałeś kto ma władzę i co możesz. Jednak ci odbiło.
Ja na szczęście nie choruję i nie muszę bać się zemsty medyków.
Ty się nie ujawniasz, ja też nie muszę cwaniaczku. Dalej nie jarzysz.
Wyjaśnienie dla mniej bystrych. ( czasami niestety i moderatora)
Chodzi o forumowiczów Skoro ja nie choruję, a inni owszem to nie polecam im podpisywania się otwartym kodem, z podaniem choroby i nazwiskiem lekarza prowadzącego. Bardzo łatwo to skojarzyć. Dotarło do moderatora ?
To byś ludziom doradził.
Już raz pisałem, myśl chociaż trochę np. o bezpieczeństwie tych co często chodzą do lekarza moderatorze. Jeśli tak dalej będziesz dziamgał to sam do siebie będziesz pisał. No chyba, że jesteś zmęczony moderowaniem i nie masz czasu.( może to było celem twoich wypowiedzi, zniechęcić wszystkich do pisania, a ty masz wolne)
Może imieniem i nazwiskiem mają się na forum podpisywać ? Może i numer ubezpieczenia, numer deklaracji przynależności do lekarza rodzinnego ? Wtedy byłyby same hymny pochwalne.To mówiłem ja Wacław Jarząbek.

Pisz do NASA aby ktoś ściągnął cię na ziemię astronauto.

O naiwny . Garstka wygrała sprawy w sądach za spartolone operacje, niewłaściwe leki. Nie jeden próbował dochodzić jak to napisałeś
nieprawidłowości. Mataczenie i solidarność zawodowa pierwsza klasa ( i kasa), nie dojdziesz prawdy nawet w sądach.
Faktycznie będzie tyle, że sobie tylko pogadamy. Będzie nam lżej. Może uratujemy kogoś przed operacją mistrzów skalpela.
Daj sobie owsa.
Jak powiedział Boguś Linda " Nie chce mi się z tobą gadać" Szkoda czasu.
PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 3:50 pm Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

K.E.L.rozdz.III.art.52.punkt 2.
Lekarz powinien zachować szczególną ostrożność w formułowaniu opinii
w działalności zawodowej innego lekarza, w szczególności nie powinien publicznie dyskredytować go w jakikolwiek sposób.
ikmr
PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 4:02 pm Odpowiedz z cytatem
Grande
Oldboy

Tego jakoś wyjątkowo się trzymają. Może powinno być tak jak w Stanach lekarz niezależny przyglądający się czy wszystkie procedury zostały należycie wykonane?
Każdy może popełnić błąd i po to jest indywidualne ubezpieczenie od odpowiedzialności za błąd w sztuce lekarskiej.
PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 4:21 pm Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

K.E.L. art.68.
Jeżeli z zatrudnienia lekarza wynika,że winien on spełniać swe obowiązki
wobec powierzonych jego opiece chorych bez świadczeń finansowych
z ich strony, to nie może żądać od tych chorych wynagrodzenia w jakiejkolwiek formie, ani tez uzależnić leczenie od uzyskania materialnych
korzyści.
art.66. punkt 3.
Lekarz może leczyć bezpłatnie.
ikmr
Medycyna w Lidzbarku
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach