lidzbark
Lidzbark Warminski - strona g��wna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna
Zareklamuj siďż˝ tutaj. Ta reklama kosztuje tylko 1.43 zďż˝/dzieďż˝.

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice -> Lidzbark vs Bartoszyce Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 

Które miasto jest lepsze, fajniejsze ?
Bartoszyce
0%
 0%  [ 0 ]
Lidzbark Warmiński
40%
 40%  [ 2 ]
Oba są fajne
40%
 40%  [ 2 ]
Oba są beznadziejne
20%
 20%  [ 1 ]
Wszystkich Głosów : 5

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 7:49 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

Liczyć nie umiem, bo jak były zajęcia w szkole to siedziałem i grzebałem sie przy tej stronie :p

Cytat:
Niestety, ale dalej jest tak, jak w tym powiedzeniu, że "nie jest ważne kto jak głosuje, ale ważne jest to, kto te głosy liczy" Wink

Wypraszam sobie

Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 5:12 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Lidzbark będzie zawsze lepszy od Bartoszyc. Bo mamy chodnik, który służy nie pieszym a pojazdom. No, gdzie jest jeszcze taki ewenement. A miejsce to jest naprzeciwko budynku ABK na ul. Lipowej. Bowiem pojazdy stojące na CHODNIKU (czyt: parkingu) zmuszają pieszych do omijania ich poprzez wejście na jezdnię. Przejście obok tego budynku polecam - szczególnie w dni deszczowe - osobom decydującym o tym, że chodnik ma służyć pieszym a nie pojazdom. Mogą tam się przejść i radni - chyba powiatowi, bo zdaje się, że jest to ulica powiatowa. Mogę podpowiedzieć, że dla kilku pojazdów znalazłoby się miejsce postojowe z boku budynku. Jest inne rozwiązanie...
PostWysłany: Pią Sty 15, 2010 10:23 am Odpowiedz z cytatem
Gość

A GDZIE JEST ODNOTOWANY GŁOS, KTÓRY JUŻ DAWNO ODDANO "ZA BARTOSZYCAMI"??? Laughing Laughing
Laughing

KUPA ŚMIECHU!!! Laughing Laughing Laughing

KŁOPOTY Z LICZENIEM??? Laughing Laughing Laughing
PostWysłany: Pią Sty 15, 2010 10:59 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

A tego nie wiem. A na pewno oddano ? Jak ja glosowalem, to bez problemu przeszło.

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 9:25 am Odpowiedz z cytatem
wnikliwy
Gość

Żenada. Kudłaty proszę o nowy temat Wink
PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 10:02 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

Chcesz nowy temat, to możesz go założyć. Nastała era wolności na forum Smile

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 9:48 pm Odpowiedz z cytatem
bzyk
Gość

Kudłaty napisał:
No to może od razu ja pierwszy :

Dla mnie Lidzbark jest lepszy od Bartoszyc w tym, że ma potencjał, niestety niewykorzystany (zamek, Góra Krzyżowa). Architektura i położenie też są fajniejsze w Lidzbarku. Niestety Bartoszyce i tak wygrywają, bo są bardziej zadbane (czyt. posprzątane). Lidzbarkowi doskwiera małomiasteczkowość mieszkańców, ale też z drugiej strony jest to zaleta, bo znowu Bartoszyczanie noszą za wysoko nosy według mnie i na mieszkańców Lidzbarka często patrzą z góry.

Oczywiście pisząc o mieszkańcach powyższych miast nie miałem na myśli wszystkich, ale znaczącą większość, którą miałem okazję poznać.

No i żebym nie zapomniał. Lidzbark ma Wieczory Humoru i Satyry (to na plus Smile)

No to koleś zawaliłeś argumenty.
Lidzbark Warmiński ma większy potencjał turystyczny ale jest brudno i ludziska zahukane ale czasem przyjedzie paru śmiesznych.
W Bartoszycach nie mają atrakcji turystycznych ale za to jest czyściej i ładniejsza zieleń, ludziska są zarozumiałe i śmieszni nie przyjeżdżają.
Według mnie to remis.
PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 10:31 pm Odpowiedz z cytatem
arrr
Gość

A moim zdaniem mieszkając w którymkolwiek mieście nie można być obiektywnym i tyle. Jedyne co mogę powiedziec to to,co da się zauważyć na pierwszy rzut oka - Barty są bardziej zadbane. Co do imprez...Była kiedyś Strefa bez granic- taki mały północny woodstock, była raz i miasto ponoć nie udźwignęło napływu ciekawych i nieco hmmm swobodnych w zachowaniu ludzi- a szkoda. Na temat imprez typu: Puchar Polski Strong Man wolę się nie wypowiadać, bo mnie niesmaczą. Za to coraz więcej koncertów, coraz ciekawszych zespołów, może nie jest to to co 10 lat temu kiedy przyjeżdżał zespół ze Szwecji i grał w Wawie, Kraku i Bartach, ale ktoś coś zaczyna kminić. Ostatnia rzecz jaką mam do napisania to conieco na temat patriotyzmu lokalnego. Jeśli chodzi o zdecydowaną większość moich znajomych z LW, a są to głównie młodzi ludzie, to czegoś takiego nie odnotowałam, ludzie mówią o Lidzbarku jak o najgorszej dziurze z której się ucieka. Ja urodziłam się w Bartoszycach i zawsze będę z Bartoszyc nawet jeśli resztę życia spędzę gdzie indziej i tak tez twierdzi większość moich znajomych. Nie mówi się źle o domu.
PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 12:21 pm Odpowiedz z cytatem
wnikliwy
Gość

Polska to też nasz DOM, a nie jeden by nawiał i dobrego słowa nie POwie. Szczególnie jak władza robi sobie jaja ze społeczeństwa. Podwyżki weszły ( minimalna krajowa) Ile? 10 zł. dla każdego pracującego? A ile dostają POdwyżki nasi miejscowi włodaże i ci w Warszawie? A ile jeszcze nie ujawnionych afer jest i czy za te ujawnione chociaż raz ktoś poniesie należytą odpowuiedzialność? Np. Pan premier i jego CUDOWNY klub OBYWATELSKI? Jaki dom , jakie wartości mamy w Ojczyżnie i czym wyróżniają się POlacy oraz jakie wartości przedstawiają i propagują? To widać, słychać i czuć Wink
Lidzbark vs Bartoszyce
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach