lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> jak tu przetrwać ? Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 8:36 am Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

symsarna napisał:

Otóż za jakiś czas będą kolejni pisać lub krzyczeć :

- jak tu przeżyć w zdrowiu?,

- jak tu przetrwać i co dalej?

....................... staną kolejne budynki TBS- u
na ziemi mokrej,

podmokłej, gdzie są wody gruntowe tuż pod gliną,

przy ponad stu letnich dębach,

na ziemi nieopodal dawnego przedwojennego cmentarza!!!!!!!!!!!!

wytną drzewa owocowe,

zniszczą przydomowe ogródki,

zniszczą „oazę” śpiewu ptaków,

znikną jeże,

Ciekawe czy uszkodzą system korzeniowy dębów?

Czy nie lepiej zrobić piękny park z fontannami, stawkami, pięknymi kwietnikami?

Chyba ładnie wyglądałoby otoczenie „nowego ratusza”, gdyby powstał park niż wciskać budynki na powyżej opisaną ziemię ?

Czy w naszym mieście nie ma lepszych, zdrowszych terenów dla budynków?

Czy nie ma miejsca?

Pisząc powyższe slowa mialam na uwadze dbałość o piękno przyrody, piękno otoczenia naszego nowego ratusza i nader wszystko ZDROWIE!!!!!!!ZDROWIE !LUDZI!!!!!!,którzy będą mieszkać w takim miejscu.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 11:31 am Odpowiedz z cytatem
Andrzej rudakowski.
Gość

Ciekawostką jest fakt, że w cywilizowanych rozwiniętych krajach powstają domy, bloki oraz wierzowce. Wszystko ze stali, betomu i otoczone asfaltem dróg. Dziś mądrzy wykształceni ludzie patrząc na to co stworzyli pukają się w czoła... a gdzie zieleń i przestrzeń w tych betonowych miastach? W Warszawie i innych duzych skupiskach ktos oprzytomniał i wydał decyzje o obowiązkowemu przedstawianu planowanych inwestycji odpowiednim organom które zadecydują o tym jak w danym miejscu ma wyglądać dany obiekt lub coś tam. Po to aby miasta nie straszyły, były piekne i funkcjonalne. Paryż, Budapeszt, Wenecja i inne miały swój urok bo byli tam ludzie co zamiast styropianu mieli mózgi w głowach. dziś styropianowe głowy znów sa wśród nas i trzeba im podpowiadać co powinni zrobić. Lidzbarkowi nie grozi budowa wierzowców ale rozsądek przy planowaniu i jakości inwestycji ( także budowłąnych czy drogowych) jak najbardziej wskazany. Nie udowadniajmy, że Polak mądry po szkodzie bo i wtedy szkody nie naprawi gdyz zawsze głupi. Rzeczywiście domy i mieszkaniasą potrzebne a Lidzbark wbrew pozorom robi się ciasny. Mimo to warto uważnie przyjżeć się nieruchomościom bo okaże się że rzeczywiście jest sporo lokali które stoją puste. Nawet w mojej nieruchomości jest taki i nikt w nim nie mieszka. Niszczeje i lokal i budynek. A administrator jak zwykle nie jest władny bo krępuja go znowu przepisy, które rzeczywiście są durne i nie uzasadnione. Ale to nie ja przecież powinienem je zmieniać tyko odpowiedni ludzie także włodarze naszego miasta i reprezentujący je POSŁOWIE. Wiadomo że trzeba mieszkanie ogrzewać, remontować i usuwać bierzące usterki ale kto to zrobi jak nie najemca? Którego nie ma. Wink W pewnym mieście wybudowano piętrowe mieszkanka z tzw. KONTENERÓW, takich w jakich mieszkaja budowlańcy pracujący na wielkich budowach czy przy budowanych autostradach. Są to tanie, ekonomiczne pod wieloma względami funkcjonalne i trwałe obiekty. Skoro nie ma na domy to może na takie wcale nie brzydkie kontenerki socjalne postawione w odpowiednim miejscu wśród zieleni. Myślenie nie boli ale ktoś musi najpierw myśleć. A z tym u naszych włodaży licho. Nawet taki kontenerek będzie lepszy dla lokatorów z tzw. marginesu którzy utrudnią życie innym lokatorom i nie dbają o przyznany lokal. Kontenerek łatwo posprzątać, wysterylizowac i jest nie zniszczalny. I tu też jak się okazuje mieszkańcy są winni. Był plan zagospodarowania przestrzennego ? Był. A ilu mieszkańców zapoznało się z nim i przedstawiło Burmistrzowi swoje wątpliwości, sugestie, zastrzeżenia lub pomysły? Macie to co sobie wymarzycie i jak o to zadbacie. Mi pijąca sąsiadka przeszkadzała więc podjołem stosowne działnia. Na ile skuteczne to się okaże ale przynajmniej wiem, że nie stałem obojętnie z boku i walczyłem o swoje... i w tym przypadku o sąsiadkę i jej lepsze życie. Pan Burmistrz zbyt wiele tu nie pomógł choć może dużo. Nie od dziś trzęsie radnymi i miastem. Zadbajcie i Wy o swoje. Powiedzcie Radnym i Burmistrzowi co chcecie. Zasypujcie Go i Radnych pismami. Może ktoś w końcu obudzi sie z letargu w tym mieście i zacznie robić nie tylko sobie dobrze ale dla całego miasta i jego mieszkańców pod każdym względem i w każdej dziedzinie naszego wspólnego zycia. Tym bardziej,że wielu za to bierze pieniądze i to często nasze, publiczne. Im więcej mądrych i utczciwych ludzi jak i pozytywnej postawy społeczeństwa tym większa i szybsza poprawa na lepsze. Wink Jednoski nie wiele zrobią ale setki czy tysiące? Sami sobie na to odpowiedźcie Wink
PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 11:44 am Odpowiedz z cytatem
Samson
Gość

Niech mi ktos powie za co biorą radni tzw. diety.
Nijak nie mogę zrozumieć, czy to nie przypadkiem za bzdurne obietnice swoje wlasne, czy tych którym przytakują?
PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 12:38 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

A po co ludzie pchają się drzwiami i oknami do polityki - na posłów, senatorów, w administracji - na prezydentów, burmistrzów, radnych, itd., itp.? Laughing

Czy nie po to, aby coś zrobić dla siebie, a przy okazji zarobić?

A co z dla innych? Dla tych może później, przy jakiejś okazji coś się wymyśli - tu chodniczek, tam szalecik, jakaś myjnia, oczyszczalnia...

A konkretnie? Wielkie "G"!

Może ktoś mi przypomni dokonania naszych radnych dla potomnych? Laughing Laughing
PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 12:44 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

ikmr napisał:
Sprawą zarządzających jest tworzyć klimat, do powstawania miejsc pracy.
Sprawą obywateli jest, tworzyć miejsca pracy.

A gdzież ten klimat??? Co zrobiono w tym kierunku??? Wielkie NIC!!!
PostWysłany: Czw Maj 22, 2008 10:05 pm Odpowiedz z cytatem
symsarna
Oldboy

To jest tragedia dla 1/3 Polaków i bardzo wielu mieszkańców naszego miasta.
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=9979777
PostWysłany: Pią Maj 23, 2008 7:46 am Odpowiedz z cytatem
Gość

Pod warunkiem, że nie są wegeterianami.
PostWysłany: Pon Maj 26, 2008 4:14 pm Odpowiedz z cytatem
anonymus
Gość

http://wiadomosci.wp.pl/kat,9916,wid,9841371,prasaWiadomosc.html
PostWysłany: Wto Maj 27, 2008 8:48 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

O ile się nie mylę, to ten link już był na tym forum.

Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
PostWysłany: Wto Maj 27, 2008 3:20 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

To specjalnie dla tych ze sklerozą... Cool
jak tu przetrwać ?
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach