|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 5:54 am |
|
|
|
Dęby wytną, będzie kasa. TBS-y to najbardziej dochodowa instytucja. Przysłowia mądrością narodu ,
co będą robić "mądrzy" jak nie będzie glupich. A jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze.
Już ileś lat temu w tym miejscu i którym pisze Symsarna mieli przygotowane dzialki na sprzedaż pod takie budy jak na bazarze. Tylko wtedy twierdzili, ze fundamenty będą NA GŁĘBOKOŚCI TYLKO 60 CM.
Udało sie ten glupi pomysl zastopować. Odleżal widac odpowiednia ilość lat i znowu ktoś wywlókł go na biurko. |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 7:08 am |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Paź 2006 |
| Posty: 352 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Samson napisał: | Tylko wtedy twierdzili, ze fundamenty będą NA GŁĘBOKOŚCI TYLKO 60 CM.
Udało sie ten glupi pomysl zastopować. Odleżal widac odpowiednia ilość lat i znowu ktoś wywlókł go na biurko. |
Jak jest wielka ulewa, to woda stoi kilka dni zanim wsiąknie. W jednym miejscu powstaje stawek.
Nawet jeżeli Ktoś "oszaleje" i wytnie dęby, to grunt pozostanie taki sam lub nawet podniesie się poziom wody. Jak na razie ,to chyba właśnie Te piękne, zdrowe dęby "piją" cześć tej wody.
Z tego co wiem, kiedyś w rowie zawsze była woda. Rów częściowo zasypano, ale niestety tam jest wiecznie mokro.
PARK!!!!!!!!!PIEKNY PARK!!!!!!!!!ze stawami i strumykami!!!!!!!!a nie domy!!!!!!! |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 7:31 am |
|
|
|
Jeżeli to wszystko nie jest tylko powtarzaniem plotek i tkwi w tym część prawdy, to tak łatwo ten numer naszej władzy nie przejdzie.
Powtarzam, jeżeli okaże się to wszystko prawdą, to należałoby chyba stwierdzić, że naszym miastem nie rządzi burmistrz, radni i inni, tylko idiota, cymbały, debile i kretyni (i tak to jeszcze w takiej sytuacji byłby komplement).
Jednym słowem - banda głupców!
Dlatego mam nadzieję - wyłącznie dla ich dobra - że to wszystko to tylko są plotki. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 7:44 am |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Paź 2006 |
| Posty: 352 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Anonymous napisał: | Jeżeli to wszystko nie jest tylko powtarzaniem plotek i tkwi w tym część prawdy, to tak łatwo ten numer naszej władzy nie przejdzie.
Powtarzam, jeżeli okaże się to wszystko prawdą, to należałoby chyba stwierdzić, że naszym miastem nie rządzi burmistrz, radni i inni, tylko idiota, cymbały, debile i kretyni (i tak to jeszcze w takiej sytuacji byłby komplement).
Jednym słowem - banda głupców!
Dlatego mam nadzieję - wyłącznie dla ich dobra - że to wszystko to tylko są plotki. |
To nie plotki, to rzeczywistość, która była rozpatrywana na spotkaniu "Wspólnoty", gdzie mówiono, że są fundusze na budowę. Poza tym,przez 50 lat były na tej podmokłej ziemi ogrody. Każdy z mieszkańców ma swój dzierżawiony kawałek. Co to szkodzi zmobilizować tychże mieszkańców do dbałości o nie w dalszym ciągu, nakazać zlikwidować budy, szopki, szopeczki i nie trzeba inwestować w Park. Poza tym o ile wzrośnie koszt budowy budynków, jeżeli stanie na takim gruncie i w takim miejscu(bo przy siedzibie władz).
Pewnie nikt nigdy nie zainteresowałby się tym terenem, gdyby nie było tu nowego ratusza.
Pisałam o kotach-źle, pisalam o walających się nagrobkach-nikogo nie wzruszyło a teraz raptem "porządeczki robimy"?Czyim kosztem?
Zapraszam do przyścia na ten teren i obejrzenia kwitnących drzew owocowych,posłuchać szumu dębów i ptasich śpiewów. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 9:00 am |
|
|
|
Rozpatrywać to oni sobie mogą...
Chcą mieć władze i inni kłopoty, sami ich szukają, to znajdą.
Skończyły się czasy, kiedy władza robiła to "co się jej podoba"! |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 2:25 pm |
|
|
|
| nie takie numery juz przeszły naszej władzy...chce zwrócic uwagę np na to,kto wykupuje przeznaczone do rozbiórki budynki-to jest zamknieta klika... |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 2:30 pm |
|
|
|
| ....a na domiar złego-te budynki(żeby nikogo nie urazic ani zgorszyc dodam,że nie wszystkie) są pózniej remontowane i przeznaczone na wynajem za niemałe pieniadze. |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 4:19 pm |
|
|
|
| A jak jest z TBS? To jest budownictwo socjalne, dla biednych ludzi? Biedni ludzie nie mają nowych zachodnich samochodów. Wystarczy popatrzeć kto i jakim autem tam parkuje. Czysta fikcja. |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 5:01 pm |
|
|
|
Oj!!! Oj!!!!! Oj!!!!!!!!!!
Nie przesadzajcie, samochód kosztuje od 6,500,- złotych a mieszkanie
200-300.000,- tysięcy. Komuny już nie ma,kiedy ceny były odwrotne.
Nie sprowadzajcie do "równych żołądków". Ktoś mówił,że sprawiedliwości nie ma w niebie, kto bliżej Pana Boga, ma cieplej.
Mnie też sie widzi plac/kwartał/ do poczty do przychodni, pod zabudowę wielorodzinną.
Na os.Astronomów były piękniejsze ogrody i poszły pod zabudowę.
W zamian domagajcie sie działek pracowniczych.Miasto jest miastem.
Prywata, zawsze szkodziła ogółowi.
Przykro mi że mam inne zdanie od Waszmości.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 6:34 pm |
|
|
|
| -ciesze się wbrew pozorom,że są ludzie tacy,którzy nie muszą sie głowić jak przetrwać,bo nie byłoby komu zazdrościć i brać przykładu,ale jak czytam w prasie,że Niemcy zarabiają 4razy więcej od nas,a życie jest tańsze o 10%niż w Polsce,tracę nadzieję,że cokolwiek się zmieni kiedykolwiek...Start z pozycji poniżej zera-jest nierealny,a ja wciąż myślę jak przetrwać... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |