|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 7:12 pm |
|
|
|
| ikmr-przecież tak jest!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 8:40 pm |
|
|
|
Więc co pozostaje?
Napisać transparenty, zorganizować manifestację POKOJOWĄ
przed ratuszem, wykrzyczeć postulaty, wysłać petycję Burmistrzowi.
Przejść marszem do Starosty, powtórzyć imprezkę.
Jak nie poskutkuje,imprezka co tydzień, od nowa, aż do skutku,może sie obudzą albo uciekną, gdzie pierz rośnie.
Może się coś ruszy.
Bezczynność zabija. |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 2:52 pm |
|
|
| Andrzej Rudakowski |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 07 Cze 2005 |
| Posty: 151 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To podrzeganie, ale w Ornecie chcieli wywieźć włodarzy na taczkach... Będzie ubaw jak w Lidzbarku to nastąpi A przydało by się ku potomnym którzy pamiętać będą że i ich to może spotkać
Ale musi być powód... czy taki jest? |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 6:53 pm |
|
|
|
| ...byłam dzisiaj w Bartoszycach-nie wiem jak tam rządzą,ale na dobrą sprawę na pierwszy rzut oka sytuacja wygląda o niebo lepiej niż u nas:począwszy od zagospodarowania terenu,poprzez możliwość darmowego skorzystania z internetu w miejscowej informacji turystycznej,po brak żulerii na ulicy(jeden osobnik rzeczywiście dziwnie nie pasował do otoczenia).Jeszcze pamietam czasy ,gdy znajomi rodziców przyjerzdzali na zakupy do Lidzbarka...W Bartoszycach dosłownie każdy zakamarek jest zagospodarowany-a to bar,szmateks,stoisko z pieczywem...Nie wiem dlaczego w Lidzbarku nawet handel pada-coraz więcej pustych lokali po sklepach-zazwyczaj prywatnych zreszta...sama nie wiem co o tym myslec... |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 6:55 pm |
|
|
|
| ...byłam dzisiaj w Bartoszycach-nie wiem jak tam rządzą,ale na dobrą sprawę na pierwszy rzut oka sytuacja wygląda o niebo lepiej niż u nas:począwszy od zagospodarowania terenu,poprzez możliwość darmowego skorzystania z internetu w miejscowej informacji turystycznej,po brak żulerii na ulicy(jeden osobnik rzeczywiście dziwnie nie pasował do otoczenia).Jeszcze pamietam czasy ,gdy znajomi rodziców przyjerzdzali na zakupy do Lidzbarka...W Bartoszycach dosłownie każdy zakamarek jest zagospodarowany-a to bar,szmateks,stoisko z pieczywem...Nie wiem dlaczego w Lidzbarku nawet handel pada-coraz więcej pustych lokali po sklepach-zazwyczaj prywatnych zreszta...sama nie wiem co o tym myslec... |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 7:15 pm |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Paź 2006 |
| Posty: 356 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ci co mogli, wyjechali.
Ci, którzy muszą zostać trwają, egzystują.
Ci, którzy mają pracę i zarobki lub przywieźli z wojaży „kasę” budują domy, inwestują w mieszkania, dzieci wysyłają do „lepszych szkół”.
Mnie na dziś zastanawia tylko jeden pomysł (nie wiem kogo).
Otóż za jakiś czas będą kolejni pisać lub krzyczeć :
- jak tu przeżyć w zdrowiu?,
- jak tu przetrwać i co dalej?
Dowiedziałam się, że za jakiś czas staną kolejne budynki TBS- u
na ziemi mokrej,
podmokłej, gdzie są wody gruntowe tuż pod gliną,
przy ponad stu letnich dębach,
na ziemi nieopodal dawnego przedwojennego cmentarza,
wytną drzewa owocowe,
zniszczą przydomowe ogródki,
zniszczą „oazę” śpiewu ptaków,
znikną jeże,
Ciekawe czy uszkodzą system korzeniowy dębów?
Czy nie lepiej zrobić piękny park z fontannami, stawkami, pięknymi kwietnikami?
Chyba ładnie wyglądałoby otoczenie „nowego ratusza”, gdyby powstał park niż wciskać budynki na powyżej opisaną ziemię ?
Czy w naszym mieście nie ma lepszych, zdrowszych terenów dla budynków?
Czy nie ma miejsca? |
|
Ostatnio zmieniony przez symsarna dnia Pon Maj 05, 2008 8:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 7:58 pm |
|
|
|
| a'propos gospodarki mieszkaniowej;kogo tak na prawde stac na tbs-y?czy ktoś interesuje sie tym ,że sa u nas bezdomne rodziny?bez meldunku,bez prawa do pomocy z mops-u ,bo wynajmuja nielegalnie czynszowe lokale a prawowity najemca także korzysta z pomocy tejze instytucji...znam przypadek,gdzie z kolei młoda dziewczyna wyjechała za praca na sezon do wiekszego miasta,z litosci udostepniła mieszkanie znajomej znajomych-no i nie miała gdzie wracac i po co,bo znajoma znajomej zmieniła zamki i wspaniałomyslnie zgłosiła fakt najmu w odpowiednich instytucjach....albo budynki nienadajace sie do zakwaterowania-z przeznaczeniem do rozbiórki-a okazuje sie ze sa sprzedawane za grosze i nadaja sie do remontu o dziwo,a stoja i niszczeja ,niektóre po kilkanascie,kilkadziesiat moze nawet lat,a ludzie nie maja gdzie mieszkac....albo rodziny poutykane na kilku metrach kwadratowych,podczas gdy w tym samym budynku sa puste lokale przeznaczone na zasiedlenie,ale nikt w nich nie chce mieszkac,bo sa za małe i pozbawione podstawowych sanitarnych warunków i okolica nieciekawa....takie przykłady mozna mnozyc... |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 8:26 pm |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Paź 2006 |
| Posty: 356 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| anonymus napisał: | | a'propos gospodarki mieszkaniowej;kogo tak na prawde stac na tbs-y? |
No właśnie pisałam, że:
| Cytat: | | Ci, którzy mają pracę i zarobki lub przywieźli z wojaży „kasę” budują domy, inwestują w mieszkania,....... |
Ty napisałaś:
| Cytat: | | gdy w tym samym budynku sa puste lokale przeznaczone na zasiedlenie,ale nikt w nich nie chce mieszkac,bo sa za małe i pozbawione podstawowych sanitarnych warunków i okolica nieciekawa.... |
.....a te budynki, co rzekomo mają stanąć obok dębów na "mokradłach", to ciekawa okolica?, wsród innych budynków?, w ciasnocie? Przecież zniszczone zostanie piękno przyrody!!!!!!!
.........a ludzkie zdrowie?
Do niedawna korzystanie ze wskazówek jasnowidzów, wróżek czy różdżkarzy to była wśród policjantów rzadkość. Ostatnio zdarza się coraz częściej.
Dlaczego więc nie wierzyć stwierdzeniu różdzkarzy, że w wewnętrznej warstwie skorupy ziemskiej znajduje się szeroka sieć podziemnych żył wodnych, które na skutek tarcia o skały i warstwy ziemi wytwarzają ładunki elektryczne, napromieniowujące położoną nad nimi glebę, a także dom, który tam stoi. Promieniowanie to może być niebezpieczne dla ludzi.
Komu więc przychodzi do głowy stawianie domów w takim , wyżej opisanym miejscu?
|
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 5:29 am |
|
|
|
| nie wiem dokładnie gdzie mają stanąc te nowe tbsy,ale jeżeli chodzi o resztę,wydaje mi się,że jak mówi przysłowie;jak nie wiadomo o co w tym chodzi-najprawdopodobniej chodzi o pieniądze... |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 5:34 am |
|
|
|
| i jest jeszcze cos;po co budowac nowe blokowiska,gdy stoją puste budynki-zamiast pozwalac im niszczec-pózniej wyprzedawac(nie chce poruszac tu tematu kto je kupił),moze zajac sie tym co juz stoi,wyremontowac i tam zasiedlac?szanuje przyrode-wierze w to,ze to jest jedyne co mozemy zostawic przyszłym pokoleniom,wiec jestem przeciwna wyniszczaniu fauny i flory,zeby ludzie mieli ładny widok z okna. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |