lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> Groch,kapusta i wszystko inne... Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 49, 50, 51  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 7:37 pm Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

Jak dostawałem działkę na Orneckiej to wiadomo było ,ze to tylko tymczasowe użytkowanie, więc nie dziwię sie, że teraz kolejno będą rugować z działem,zaczynając od wojskowych.
Kupujący z drugiej ręki na pewno nie wiedzieli o tym.
Przykro, ale taka prawda.
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 7:55 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Dlatego trzeba obecną władzę pognać gdzie pieprz rośnie i wybrać nową, która nie lekceważy zdania mieszkańców.
A z powodu owego przeganiania wcale nie będzie mi przykro, a wręcz przeciwnie! Smile

Nowe kwiatki pojawiły się na przykład przy nowym ratuszu, zaraz jak tylko zakończył się jego remont. Twisted Evil
PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 8:01 pm Odpowiedz z cytatem
Blond
Honorowy zrzęda

Z tymi dzialkami to co jakis czas pędzi taka wieśc w miasto. Chociaż wszystko mozliwe. To co pisze ikmr moze być prawdą. Od strony XXX-lecia zdaje sie jest nornalmy grunt. Dalej, s strone drugiej jednostki była podmokla ląka. Ja na swojej działce w nizszym miejscu mialam wode na glebokości ok.80cm. Nie było problemu w podlewaniem, tylko trzeba było wstawic beczkę. Ktos niby mądrzejszy mówił że to jest kurzawka.

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 7:55 am Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

Blond
W obecnej dobie nie trzeba robić fundamentów. Posadawia sie na "płycie".
W Lidzbarku, co wiem stoją już takie dwa budynki 35 - rodzinne na os.Waryńskiego/byłym/. tj.nr. 5 i 6. i dobrze sie mają.
W systemie "kanadyjskim" domki stawiają prawie wszyscy na płycie.
Pozdrawiam
PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 9:49 am Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

Widzę, że nie dowiem sie, czy mieszkańcy Lidzbarka chcą do metropolii, czy nie. Po jakimś czasie będzie "musztarda po obiedzie", żadne żale nie pomogą. Chyba, że na siłę zostaniemy włączeni, bez naszej zgody i wiedzy.
- Tak lepiej, po co nam odpowiedzialność, lepiej być niewolnikiem, za nic nie odpowiadać, "a co mi tam......".
PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 10:05 am Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

Ośmielę sie zaproponować mieszkańcom i władzom miasta, z okazji 700 - lecia, celem uczczenia tej rocznicy, organizacją

WIELKIEJ PARADY MIESZKAŃCÓW.

Widzę w niej biorących udział wszystkie firmy,organizację,stowarzyszenia i samych mieszkańców w kolorowym pochodzie,
z muzyką, śpiewem i reklamą.
Jeżeli komuś, kojarzy sie z pochodem 1 -majowym, to nic złego.

Wreszcie zobaczymy, ile nas zostało. Jak jesteśmy starzy. Zwarci. Gotowi.
Kochający miasto. A wszystko to, dla turystów. Może zostaną chodz godzinę dłużej.
PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 10:35 am Odpowiedz z cytatem
Gość

A na czele tej parady pójdą może bezrobotni niosacy w lektyce burmistrza i radnych........... Wink Laughing Twisted Evil
PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 12:01 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

i wrzucą do Łyny. Tak na otrzeźwienie i nabranie rześkości do dalszych działań.
Moze p. burmistrz załatwi pracę bezrobotnym tak jak swojej siostrze u marszałka.
Nie nadawała sie(nic dziwnego) do pracy z ludźmi ( interesantami ) to stworzyli jej stanowisko kierowniczki sprzątaczek( wyrazy współczucia sprzątaczkom). Brawo wszystko się da załatwić.

Daukszewicz miał rację. Trzy lata urządza się swoich, a rok zaciera ślady. Twisted Evil
PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 12:19 pm Odpowiedz z cytatem
123
Gość

Anonymous napisał:
A na czele tej parady pójdą może bezrobotni niosacy w lektyce burmistrza i radnych........... Wink Laughing Twisted Evil

No parada bedzie ,ale młodzieży szkolnej . Dyrektorzy szkół dostali taki nakaz od burmistrza by dzieci zagonić na pochód .
PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 12:21 pm Odpowiedz z cytatem
ikmr
Gość

WIELKA PARADA MIESZKAŃCÓW

może służyć wielu celom.Dala mnie najważniejsze,

POBUDZENIE AKTYWNOŚCI MIESZKAŃCÓW.

A czy będą nieśli lektykę, taczkę, czy szturmówki, to sprawa drugorzędna byleby był sens, cel i przednia zabawa.

Renciści i emeryci idą w pierwszym szeregu, zaraz za Urzędem Miasta. Oni są najliczniejsza klasą, ostoją i przyszłością zacnego grodu.
Groch,kapusta i wszystko inne...
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach