|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 12:25 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 363 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Hmmm, a mnie jest trudno potwierdzić to dobre.....albo mi na oczy padło albo na umysł.Tym razem odstępuję od jaśniejszej odpowiedzi. Nadal czuję niesmak wielu niedociągnięć i zatrudniania ludzi mało kompetentnych prowadzących politykę cyt:- Czy się stoi czy się leży pobory się należą... A ja mam wątpliwości i to ogromne...Zwolnić leni i już
Grande prywata była jest i będzie tyle że śmielsza
pozdrawiam |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 5:36 am |
|
|
| Andrzej Rudakowski |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 07 Cze 2005 |
| Posty: 151 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
A może LDK nazwać imieniem najczcigodniejszego z Biskupów Warmii... jest taki jeden najznamienitszy. Mamy park im. i nazw. Pani Kwinto, jest Pałacyk Krasickiego, rondo kogoś tam i kilka ciekawie brzmiących ulic. Jestem wogóle za tym aby wszystko w mieście co ważne dla kultury, nauki i sportu nazywać nazwami związanymi z Warmią i Lidzbarkiem. Przecież to nasze miato które jest perełką w wyjątkowym miejscu... sercem Warmii i musi być wyjątkowe pod każym względem i w każdej dziedzinie... także w zachowaniu się mieszkańców Lidzbarka. To jakie bedzie i jacy my bedziemy wyróżni nas, nasze miasto i okolice z pośród wielu Polskich miast i Polaków przysparzając nam hwały i sławy a nie wstydu i ciągłych porażek. o turystach nie wspomnę kiedy już ten syty stół jak twierdzi pewna osoba zostanie w końcu nakryty i siedzące przy nim osoby zaczną się w końcu stółować  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 4:29 pm |
|
|
|
Szperając po stronach internetowych /a nawet na GO/ przeczytałem,że
UE wyasygnowała 50 mil. na drogi rowerowe w Europie Wschodniej w tym przez Mazury.
Jak widać pomysł budowy takowej ścieżki z Ornety do Lidzbarka, mieści sie
w tej koncepcji, co było kontestowane przez niektórych internautów.
Spotykałem w Niemczech pedałujących cyklistów stadami w wieku 70-80 lat.
Tylko czy nasz 80 - latek utrzyma sie na rowerze?
Jak daleko nasze wyobrażenia o życiu i świeci odbiegają od wyobrażni innych społeczeństw.
Uczmy sie i nadrabiajmy nasze zapóżnienia.
Pozdrawiam sennych internautów |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 7:03 pm |
|
|
|
do ikmr
Nasz 80 latek napewno utrzyma się na rowerze.Znam osobiście 86latka który codziennie pod górke jedzie swoim dwukołowym pojazdem.Nie ma zadyszki i nie widać po nim tego wieku.
Czasem starsi są lepsi od młodych |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 7:14 am |
|
|
|
......zapewne dopisał sobie lata w czasie wędrówki ze wschodu....
robili to nagminne, nawet po to, by nie iść do szkoły..... |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 8:28 pm |
|
|
|
| Nie dopisał bo nigdy nie była na wschodzie. Tak się składa że w wojsku owszem był ale nigdy za wschodnia granicą. Nie można każdego posądzać o wykorzystywanie czasów II wojny światowej i to co było po. |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 2:54 pm |
|
|
|
| Anonymous napisał: | | Nie dopisał bo nigdy nie była na wschodzie. Tak się składa że w wojsku owszem był ale nigdy za wschodnia granicą. Nie można każdego posądzać o wykorzystywanie czasów II wojny światowej i to co było po. |
Acha szkoły skończył tak jak każdy przyzwoity obywatel.
Czekam na wyjaśnienia  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 8:06 am |
|
|
|
Osobiście znałem w Lidzbarku trzy osoby z dopisanymi latami.
Na pewno znajdą sie ludzie w wieki 80 lat, żwawe i pełne wigoru.
Przeważnie są to TEŚCIOWE, które mają niepohamowaną chęć szkolenia swoich synowych i zięciów. Stąd powstało powiedzenie,"dobra teściowa ,to martwa teściowa".
Dobry tekst napisał Przemas na stronie "Radni dzieciom".
Jestem zdania, - radni są od tego by zapobiegać biedzie w inny sposób a nie przez rozdawnictwo. Budzi to i pogłębia patologie.Niech zajmą sie tym, ich żony, bardzo dyskretnie. Bieda niech pozostanie wstydliwa, jak i jej pomoc.
Radni nich chwalą sie swoimi dokonaniami w powiększaniu miejsc pracy.
Czego im z całego serca życzę. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 3:55 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 363 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| ikmr napisał: | Osobiście znałem w Lidzbarku trzy osoby z dopisanymi latami.
Na pewno znajdą sie ludzie w wieki 80 lat, żwawe i pełne wigoru.
Przeważnie są to TEŚCIOWE, które mają niepohamowaną chęć szkolenia swoich synowych i zięciów. Stąd powstało powiedzenie,"dobra teściowa ,to martwa teściowa".
Dobry tekst napisał Przemas na stronie "Radni dzieciom".
Jestem zdania, - radni są od tego by zapobiegać biedzie w inny sposób a nie przez rozdawnictwo. Budzi to i pogłębia patologie.Niech zajmą sie tym, ich żony, bardzo dyskretnie. Bieda niech pozostanie wstydliwa, jak i jej pomoc.
Radni nich chwalą sie swoimi dokonaniami w powiększaniu miejsc pracy.
Czego im z całego serca życzę. |
Ten 86 latek hmmm znam go osobiście i uwierz mi jest wporzo...nie każdy jest cwaniakiem w dopisywaniu sobie lat bo i po co tego to nie rozumiem.....zamykam ten wątek
Co do radnych masz całkowitą rację. Dziwni ludzie.... |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 6:59 pm |
|
|
| JotDe |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 01 Lip 2007 |
| Posty: 324 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| ikmr napisał: | ......zapewne dopisał sobie lata w czasie wędrówki ze wschodu....
robili to nagminne, nawet po to, by nie iść do szkoły..... |
kilka lat temu trafił do naszego szpitala lidzbarczanin-rowerzysta (potrącił go samochód), który wg. dokumentów miał ponad sto lat (!) - ten to chyba miał faktycznie dopisane  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |