lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> Groch,kapusta i wszystko inne... Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 49, 50, 51  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 1:36 pm Odpowiedz z cytatem
Grande ten sam
Gość

P. burmistrz (i służby) chyba nie wie lub zapomniał , ze jest osobą publiczną i jego postępowanie oraz działania mogą podlegać osądowi i krytyce społecznej włącznie z internetem i to bez oglądania się na jego focha i dąsy. Dorzucę jeszcze wolność słowa z Konstytucji. Ja mam prawo pisać o ulicy wobec której mam wątpliwości co do słuszności jej powstania, siostrze zatrudnionej po znajomości w urzędzie marszałkowskim, braku informowania w BIP społeczeństwa o działaniach np. sprzedaży przedzamcza i uzasadnieniu ceny, braku anonimowego udostępnienia danych majątkowych radnych, finansach miejskich, kosztach bankietów. dziwnych pomysłach, i innych "kasztanach" itp. Będzie wesoło. Już taki proces odbył się. Czeka nas proces z automatu. Bardzo krótki. Podobnie wrażliwy burmistrz poległ już w jakiejś miejscowości w województwie.Ach to tak miała wyglądać ta reklama i promocja miasta ? Laughing Możemy to zorganizować. Internauci górą.
Znów marnowanie pieniędzy podatników ( na sądy) i do tego beczka wstydu gratis. Niestety widać i policja się zaangażowała ( na polecenie pierwszego ? ), ciekawe czy za wiedzą prokuratora ? W L.W szykuje się sprawa Laughing warto to nagłośnić Kudłaty i sprawdzić prawny aspekt najścia i nagrać chłopaków. Jest parę programów w TV- może p. komendant chce być w telewizji ? Wtedy dowiemy się może na czyje polecenie ? Media łase są na takie informacje przy okazji opiszą ulicę Wygranych Wyborów. Czy to może takie grożenie palcem lub koleżeńska przysługa ? Bo obciach już policjanty mają Laughing Nie tylko widać za lipną służbę ws. porządku publicznego w mieście. Laughing Lepiej niech zajmą się wandalami w mieście.
Dobrze, że czytają to wiedzą także gdzie powinni popracować i poprawić sobie miejsce w policyjnym rankingu komend w woj. w przyszłym roku. Laughing Laughing Laughing Morały niech sobie zostawią.
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 1:48 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

A ja poproszę o przykłady epitetów, o których pisał Kudłaty! Uwaga Razz Wink Laughing Twisted Evil
PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 1:53 pm Odpowiedz z cytatem
Grande ten sam
Gość

Be Ty nie dobry userze. Laughing Laughing Laughing Laughing
Chłopaki z policji nie czytali chyba innych forów internetowych i ostrej wymiany zdań
PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 2:02 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Jak napiszę, że powiedzmy burmistrz "X" to "kompletny dureń", a policjant "Y" to "dureń do kwadratu", a ktoś poczuje się tym urażony, to powołam się na sprawę - precedens sztuki prawniczej Wałęsa - Kaczyński, gdy były prezydent nazwał w taki sposób obecnego prezydenta, a sąd sprawę umorzył, bo nie dopatrzył się w tym określeniu znamion jakiegokolwiek przestępstwa (sic!) Idea

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 4:39 pm Odpowiedz z cytatem
Grande ten sam
Gość

Laughing Laughing Laughing

Takich okrutnych słów i wulgarnych jak dureń nie używaliśmy. Laughing Laughing Laughing
Raczej słowo niekompetentni w tym co robią bardziej zabolało i przeszkadza w robieniu kariery.Cool Laughing Laughing Laughing

Nie ma co się zastanawiać. Jak zapukają do mnie to wam opiszę. Laughing Laughing Laughing nawet z "anzla ". Wink Laughing Laughing Laughing
PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 6:24 pm Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

Ciężko mi będzie odpisać na to wszystko odpisać żeby się ni pogubić, ale postaram się (choć nie wiem czy powinienem wkładać kolejny kij w mrowisko Smile).

1. Epitety - nie będę wam pokazywał palcem, ale wystarczy poczytać trochę starszych wątków a się takowe znajdą (niestety tylko te lżejsze, bo gorsze od ręki moderowaliśmy).

2. Wciąż wracacie do tematu "Ulicy wygranych wyborów" a ja wam powtarzam, że tam niczego nie znajdziecie. No chyba że Burmistrz się obrazi za to że nazywacie ją tak a nie inaczej. Problem nie dotyczy tego tematu tylko trochę starszego.

3. Macie pretensje do Policji, że się zajmuje takimi sprawami, ale musicie popatrzeć też na to z drugiej strony. Pan czy pani "X" zgłasza do nich popełnienie przestępstwa, więc muszą się tym zając, bo inaczej to właśnie ten "X" będzie miał do nich pretensje, że nic nie zrobili w jego sprawie. Ciekawy jestem, co byście powiedzieli, gdybyście to Wy się zgłosili do nich z problemem a oni wam na to, że mają ważniejsze sprawy na głowie i by was zlali ?

4. "Ulica wygranych wyborów" została zgłoszona do mediów. Póki co cisza. Albo media się przygotowują, albo was zlali, bo mają ciekawsze tematy, albo też nie ma tutaj żadnej sensacji.

5. Chłopaki z Policji nie czytają forów internetowych z nudów. Naszego forum też nie czytają, tylko dostają konkretne wydruki od osób poszkodowanych. Sam to widziałem już nie raz i nie dwa.

6. Padały dużo gorsze słowa niż twój "dureń" Grande. Niestety wszystkie gorsze wulgaryzmy zostały powycinane, więc wam nie pokażę, Pozostały lżejsze ciekawe wyrażenia, których niestety trzeba się doszukać. Słowo niekompetentni też mogą być obrazą, bo co jeśli są skierowane do osób jednak kompetentnych ... ? (chociaż tutaj bym się nie doszukiwał sensacji akurat Smile)

7. Co do tematu "Ulicy wygranych wyborów" to jestem całkowicie z wami. Chciałbym wam bardzo podziękować, że mieliście odwagę się odezwać i poruszyć problem na publicznym forum. Co z tego wyniknie, czas pokaże.

No i na koniec po raz kolejny : Nikt wam nie broni wolności słowa. Każdy może powiedzieć co chce, ale też każdy może się poczuć urażony i szukać sprawiedliwości w sądzie. Już pisałem i podkreślam jeszcze raz : wycinamy tylko prawdziwe wulgaryzmy i treści mocno obraźliwe (i niech nikt mi nie wmawia że to jest PRL-owska cenzura). Chcecie wyrazić swoje zdanie, bardzo proszę a nawet namawiam, ale niech słowa przez was wypowiedziane będą najprawdziwszą prawdą, a nie plotką a co gorsza kłamstwem czy obelgą.

Pozdrawiam

PS. Uff. Dawno tak się nie rozpisałem, jeśli coś pominąłem, dajcie znać.

Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 7:17 pm Odpowiedz z cytatem
Grande ten sam
Gość

Mnie się podoba Twój post. Super Choć jak zwykle polemizowałbym z niektórymi punktami.

Czytają, czytają nie tylko w policji i nie tylko to forum Laughing ciekawe czy zrobili ekspertyzę prawną.

Cytat:
"Ulica wygranych wyborów" została zgłoszona do mediów. Póki co cisza. Albo media się przygotowują, albo was zlali, bo mają ciekawsze tematy, albo też nie ma tutaj żadnej sensacji.

Zgadza się to taki ogólnopolski trend wykorzystywania stołka. Wszyscy już się przyzwyczaili. Przy Małkowskim to ledwie igraszki przedszkolaków lub kradzież landrynka ze sklepu. Laughing
Cytat:
Chcecie wyrazić swoje zdanie, bardzo proszę a nawet namawiam, ale niech słowa przez was wypowiedziane będą najprawdziwszą prawdą, a nie plotką a co gorsza kłamstwem czy obelgą.

Niestety przy blokadzie informacji z U.M ( omerta wymagana od pracowników w wielu instytucjach nawet gdy działa się wbrew prawu lub konstytucji lub interesowi społecznemu) i braku jawności poczynań ( umiejętne przedstawienie swoich racji społeczeństwu np.w prasie), nie powstawałyby plotki. Co do informacji czasami trzeba nieco strzelać przy małej ilości prochu. W takim przypadku nic złego. Prawda wcześniej czy później i tak wylezie, a nie zawsze możemy powiedzieć skąd mamy takie czy inne informacje.

Cytat:
Co do tematu "Ulicy wygranych wyborów" to jestem całkowicie z wami. Chciałbym wam bardzo podziękować, że mieliście odwagę się odezwać i poruszyć problem na publicznym forum. Co z tego wyniknie, czas pokaże.

Dziękuję w imieniu własnym i innych odważnych userów. Nie mogących już patrzeć na to miasto gdzie władza nic nie robi dla obywatela po kolejnych wyborach ( wróć wydaje bez sensu pieniądze nie tłumacząc się z tego nikomu), a miasto zostało w latach 70 -tych. Wink Laughing Choćby ze względu na jednoosobowy autokratyczny system rządzenia. Cool Laughing
PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 10:31 pm Odpowiedz z cytatem
Grande ten sam
Gość

Jeszcze słówko

Cytat:
Pan czy pani "X" zgłasza do nich popełnienie przestępstwa, więc muszą się tym zając, bo inaczej to właśnie ten "X" będzie miał do nich pretensje, że nic nie zrobili w jego sprawie. Ciekawy jestem, co byście powiedzieli, gdybyście to Wy się zgłosili do nich z problemem a oni wam na to, że mają ważniejsze sprawy na głowie i by was zlali ?

Co do ostatniego zdania mam wątpliwości.
Z tym akurat różnie bywa. Przykładem niech będzie zaginiony samochód niemieckiej (?) policji wizytującej Olsztyn. Jak się chce to można znaleźć.
Samochód Kowalskiego raczej nie odnalazłby się, bo niemrawo by się do tego zabierano, a pojazd już dawno jeździłby w Kazachstanie. Laughing Laughing Laughing
PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 12:09 pm Odpowiedz z cytatem
Grande ten sam
Gość

Ciekawe czy podjęte zostaną działania operacyjne policji wobec userów piszących na temat swoich radnych. Przecież to nie byle kto. Cool I ktoś musiał poczuć się urażony.
Jak swoich radnych oceniają Olsztynianie. Maja dzięki Czesiowi możliwość ich odwołania przed terminem. Fajna sprawa. To tylko niewielka próbka userska.
Cytat:
Małkowski ma zarzuty prokuratorskie i nie może pełnić stanowiska Prezydenta . Marcinkowska ma zarzuty prokuratorskie i może uczestniczyć w Radzie Miasta. Coś tu nie rozumiem. Może ktoś mi odpowie.

Jan Tandyrak, PO... już dawno nie powinien być radnym, bo piwny ogródek restauracji, której jest współwłaścicielem, stoi na miejskim gruncie... a także spowodował patologiczną uchwałę Rady przedłużającą działalność ogródka na całą noc (wcześniej do godziny 23.00)...

Pan Zdunek jest hamulcowym rozwoju miasta, To dzięki ludziom takim jak on Olsztyn dużo traci na możliwościach rozwoju

papier toaletowy z nimi wygrywa, przynajmniej sie rozwija.

WYLECIE Z RATUSZA AŻ MIŁO
POPATRZEĆ
NIE MARTWCIE SIĘ DĄBKOWSKI
NA ODCHODNE BĘDZIE DAWAŁ WAM WYPRAWKĘ BOCHENEK DĄBKOWSKIEGO

przyjemność skreślenia nie na karcie będzie wielka. rada nieudaczników może zakończy żywota po ogłoszeniu wyników referendum. pa pa

pan redaktor zapomniał chyba o tym jak pan piekarz( przew. rady) omijał prawo w kwestii dzierżawy gruntu od miasta. może miał pan kłopoty z kwalifikacją - to na plus (taki sprytny), czy na minus (a jednak wątpliwości są).

I jeszcze ten idiotyczny baner PO PRZYWRÓĆMY MIASTU HONOR.

Przecież to RADNI PO go miastu właśnie odebrali poprzez interesiki piekarza, tandyraka, marcinkowskiej, podróże łukaszka i jakże szlechetnej doktor zakrzewskiej i wielu innych o których można tu poczytać - w 99% negatywne opinie

Do Rady. Czy Wy nie rozumiecie ,że ludzie mają Was dość. Ja Was rozumiem ,że trzymają Was stołki ,diety i przywileje. Ale gdzie nWasz honor.Dąbkowski wielki piekarz łamiący prawo , Marcinkowska zdjęta z funkcji Dyrektor Szpitala ,prokuratorskie zarzuty ale w Radzie się trzyma. I wielu innych. Mieszkańcy Olsztyna pozbądzmy się ich.Bo sami nie odejdą.

pytania:
- po co mieszkańcom i miastu radni którzy np. przez DWA LATA zainteresowali się tylko parasolami staromiejskich kwiaciarek lub paleniem na cmentazu...? Nie mówiąc o pozostałych, którzy zupełnie NICZYM się nie interesowali (poza przekrętami i własną kasą...)!
- czy "szanowni" radni (zwłaszcza ci wieloletni) nie są WSPÓŁWINNI przestępstw Małkowskiego - nie byli ślepi i głusi...?

niech się ktoś poświęci i skłamie, że Rada Miasta mu się podoba, że są to ludzie uczciwi, kompetentni...
prosze!

Czyli glosowanie to wybor pomiedzy dzuma a cholera? Albo odwolaja Malkowskiego, albo rade? A nie mozna tak w pakiecie wszystkich pogonic?

Ech szczęściarze mogą przećwiczyć towarzystwo pod warunkiem podobnych odczuć co do rządzenia.. Moze by tak u nas ? jest parę pasujących do rad miejskich i wielu radnych.
PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 1:48 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

GRANDE
Ja mam prawo pisać o ulicy wobec której mam wątpliwości co do słuszności jej powstania, siostrze zatrudnionej po znajomości w urzędzie marszałkowskim...

POwstała i nikt już tego nie zmieni a jak widać tylko na pisaniu się kończy. Więc albo ktoś kogoś ukarze jeżeli są wykroczenia albo szkoda drążyć ten temat.
O którą siostrę chodzi? Bo jak tę nauczycielkę, to i tak ją prędzej czy później wywalą... Wydaje się być stale kontrowersyjna i nie kompetentna. Czasem nawet znajomości nie uratują przyjętej POsadki.
Groch,kapusta i wszystko inne...
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach