|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 7:12 pm |
|
|
|
Gdzieś tam, na zakładce piszecie o wypadkach na drodze Nr.51. i p-D powołuje się na Niemcy. W ubiegłym tygodniu zaliczyłem ten kraj.
Wypadki w większości /często/ powodują Polacy. Ostatnio pogubił samochody, wioząc do Polski. Drogi są dobre, dobrze oznakowane.
Natomiast kary za przekraczanie szybkości są straszne. po prostu zabierają
prawa jazdy na miesiąc,pół roku, rok. Spotkałem znajomego, chodzącego pieszo do pracy, - /prowadzi sprzedaż samochodów/. Mam nadzieję,że po otrzymaniu ponownie pozwolenia na prowadzenie auta, nie przekroczy dozwolonych szybkości.
Ma też p-D racje, że znakami nie poprawi się bylejakości wykonywanych dróg a suszarki i mandaty nie zastąpią modernizacji.
Minęły czasy krętych dróg,obsadzonych drzewami, budowanych z myślą o czasach wojowania, by samoloty miały utrudnienie w atakowaniu kolumn wojska. Bezdroża też nie zatrzymały wojsk niemieckich w 39r.
Nie te czasy. Nie ten regulamin wojny i obrony. |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 6:59 pm |
|
|
|
Do p-D
Szkoda, że nie otworzyłeś tematu na stronie bez bramki.
Od dawna chodzi mi po głowie stworzenie fundacji wspomagających studentów.
Gdzie podstawowym warunkiem otrzymania stypendium, byłaby działalność bezinteresowna ludzi młodych na rzecz społeczności i wyniki w nauce.
Środki winne być gromadzone z darowizn, zbiórek, wpłat mieszkańców i firm.
Myśl ta, kołata mi się po głowie od dłuższego czasu. |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 9:39 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
ikmr otworz sam nowy temat , zaproponuj , jak mi sie spodoba sam dolacze finansowo
ja juz powiedzialem jak ja to widze niech inni sie wypowiedza , wiec napisz nmowy temat posluchamy
zrobmy cos dla mlodych , zeb zostali w LW |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 2:31 pm |
|
|
| JotDe |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 01 Lip 2007 |
| Posty: 324 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
można jeszcze obwarować stypendia koniecznością pracy przez np. min. 3 lata w mieście/powiecie pod groźbą zwrotu całej kwoty - daje to szansę podjąć kosztowne studia a równocześnie gwarantuje wykorzystanie wiedzy i umiejętności takiej osoby przynajmniej na jakiś czas
ciekawe, czy byliby chętni? |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 3:39 pm |
|
|
|
Z "niewolnika" nie ma pracownika.  |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 6:26 pm |
|
|
| JotDe |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 01 Lip 2007 |
| Posty: 324 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Anonymous napisał: | Z "niewolnika" nie ma pracownika.  |
te, powiedzmy, trzy lata nie pracowałby za darmo! To coś tak jak dr Fleischman w "Przystanku Alaska"  |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 8:07 pm |
|
|
|
Ale u nas nie płacą tyle, a na dodatek w dolarach.  |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 8:48 pm |
|
|
|
Myśląc o tym poważnie,rozważając za i przeciw, nasuwają się pierwsze pytania:
1. Czy inicjatywa ma jakiś sens?
2. Czy znajdą się ludzie do pracy w zarządzie honorowo bez wynagrodzenia?
Muszą to być ludzie prominentni jak, starosta burmistrz,komendant policji,lekarz, dyrektor banku,dyrektorzy szkół, proboszczowie,prawnik, lub ludzie przez nich delegowani.
3. Kogo uczynić mózgiem całego przedsięwzięcia?
Czy znajdzie się odpowiedni człowiek, chętny do kierowania i prowadzenia całym problemem, np nauczyciel emerytowany,urzędnik,społecznik?
Zaznaczam wszystko za darmo,honorowo,praca społeczna,bez korupcji. |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 8:07 am |
|
|
|
ikmr
To chyba na innej planecie  |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 6:12 pm |
|
|
|
Tak, temat za ciężki. Zbyt małymi ludzmi jesteśmy.
Nie wierzymy w siebie i sąsiadom.
Jesteśmy zawistni, zazdrośni,nie nauczeni bezinteresownej pracy dla ogółu.
Dlatego jesteśmy biedni duchem i materialnie.
Moim zdaniem, należy zacząć od szkoły podstawowej, uczenia młodych pracy dla innych i zdobywania punktów za prace społeczną.
Młodzi po studiach nie musieliby pracować w mieści, wystarczy jak tworzyliby dobrą atmosferę miasta w województwie i stolicy.
Nie trzeba być ministrem by papiery podkładać do akceptacji w pierwszej kolejności. To nie wiele a zarazem bardzo dużo. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |