lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> Groch,kapusta i wszystko inne... Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 49, 50, 51  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 6:18 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Jest to raczej "dyskusja" typu "jajko (kierowca ignorant) jest mądrzejsze od kury (m.in. od kodeksu drogowego, będącego prawem, który karze czytać znaki)". Smile
Twoje pomysły o blokowaniu drogi przez innych tylko nie przez Ciebie, o stawianiu 30 znaków w Miłogórzu czy przepychaniu samochodu przez polską wieś, mało przypominają rzeczowe argumenty. Twisted Evil
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 6:20 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

Może byś wreszcie naoliwił swoje "tryby myślenia", ikmr? Wink
PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 7:36 pm Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

10 przykazań kościelnych a po nich prawo o ruchu drogowym, to jedyne nalepsze i najskuteczniejsze prawa jakie obowiązują na Ziemi. Proste, zrozumiałe dla każdego i zwięzłe. Nawet nie znając przepisów ruchu drogowego też można jeździć bezpiecznie... Wink Gdyby tylko ludzie chcieli te prawa stosować... Wink
Co do stawiania i likwidowania znaków. Często jest ich za wiele lub za mało... kwestia kto je stawia i dla czego... Rozsądek i właściwa argumentacja wskazana a tego brakuje nie tylko na Polskich drogach ale też w urzędach, sądach, w Sejmie, w polityce i innych... A to poniżej taki akcent humoru z morałem Wink dla rozluźnienia Wink i zastanowienia się... Może ludzie wini zastanowić się nad tym co robią bo żadne prawo nigdy nie będzie idealne... Wink
http://www.smog.pl/wideo/20592/10_przykazan_wedlug_georgea_carlina/
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 1:12 pm Odpowiedz z cytatem
Grande ten sam
Gość

Mam ciekawsze zagadnienie.
Jaki jest całkowity koszt przenosin do nowego gmachu ratuszowej świty ?Pewnie kwota będzie podana w GL na uroczystym otwarciu

Jak zrobić takie podliczenie? Dla burmistrza i rady miejskiej.
1) koszt zakupu budynku ze wszystkimi dodatkowymi kosztami ( kredyty w skali rocznej, odsetki, itp)
2) całkowity koszt remontu9 materiały robocizna)
3) cena mebli ( podobno 200 000 zł)
suma ? kosmos
Następnie w lokalnej prasie informujemy społeczność lokalna ile to ich pieniędzy poszło na ten cel.
Niestety takiego rozliczenia się nie doczekamy (patrz przedzamcze. za ile poszło ?).
Burmistrz i rada nic nie robi w celu ujawnienia takich danych i ukrywa je przed społeczeństwem.

Z tego co wyczytałem ( w komentarzach wm.pl skatepark) miasto ma już 1 mln deficytu. Ktoś pójdzie siedzieć?
Ciekawe jakby obywatele wstrzymali się z kupnem lokali od gminy przez rok.

Obywatele którzy macie nieruchomości w mieście. Sprzedawajcie je i czmychajcie stąd. W przyszłym roku stawka będzie taka, że się przygarbicie( najwyższa jaka przewiduje ustawa ) Cool

Czy jest w tym coś dziwnego , że chcemy wiedzieć ile wydają ci którym płacimy ? Do bani...
PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 3:12 pm Odpowiedz z cytatem
gibbony_2
Gość

dnia 13 maja 2008r. w siedzibie Urzędu Miejskiego w Lidzbarku Warmińskim rozstrzygnięty został przetarg pisemny nieograniczony na sprzedaż kompleksu przedzamcza położonego w Lidzbarku Warmińskim przy ul. Plac Zamkowy z równoczesnym oddaniem w użytkowanie wieczyste gruntu oznaczonego w obrębie 7 numerami ewidencyjnymi: 173/4, 173/5, 173/6, 173/7, 173/8 i 174 o ogólnej powierzchni 5223m2, zapisanego w księdze wieczystej nr 20060, prowadzonej przez Sąd Rejonowy Wydział Ksiąg Wieczystych w Lidzbarku Warmińskim.

W wyznaczonym terminie tj. do dnia 5 maja 2008r. do godz. 14:00 złożono jedną ofertę na nabycie nieruchomości przedzamcza w Lidzbarku Warmińskim.

W przetargu uczestniczyła jedna osoba.
Niedopuszczonych osób do uczestnictwa w przetargu nie było.

Cena wywoławcza wynosiła: 2.690.350,00zł.
Cena osiągnięta w przetargu: 2.720.000,00zł.

Osoba ustalona jako nabywca nieruchomości: Centrum Konferencyjno-Wypoczynkowe ,,Zamek'' Spółka z o.o.
PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 3:16 pm Odpowiedz z cytatem
gibbony2
Junior

gdzieś jeszcze w BIP-ie widziałem w jakiejś rozpisce budżetu koszt zakupu budynku pod nowy ratusz

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 5:11 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

A w BIP podają, ile zarabia na przykład burmistrz/
PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 6:33 pm Odpowiedz z cytatem
Grande ten sam
Gość

Na internautów można liczyć.
W gazecie tego chyba nie było ? No chyba, że przegapiłem.

Nie napisano jaki udzielono rabat przy sprzedaży. Każda umowa ma niestety kruczki.

Koszt zakupu był ( za Miecia). Mnie jednak bardziej ciekawi ile kosztowała podatników cała ta operacja z remontem i wyposażeniem. Czekajmy cierpliwie. Wink
PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 7:41 pm Odpowiedz z cytatem
Grande ten sam
Gość

Cytat:
W przetargu uczestniczyła jedna osoba.
Niedopuszczonych osób do uczestnictwa w przetargu nie było.

Dziwne. Ciekawy gość. Takie zachowanie przeczy logice i zachowaniom na przetargach. Z reguły chce się kupić jak najtaniej. Czyżby pokazano mu lochy w zamku ? Takiego numeru nie zrobiłby amerykański zawodowy negocjator. Sam siebie podbił w przetargu o 29 650 zł ?
Niestety nie podano jakie ulgi nabył z nieruchomością nowy właściciel i czy takowe były. Tu niestety umowa między stronami jest pewnie dla wtajemniczonych
Cool
PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 8:11 pm Odpowiedz z cytatem
gibbony2
Junior

nie wiem jakie obowiązują teraz procedury, ale kilka lat temu nteresowałem się zakupem działki od miasta i jako że nie było chętnych to jeśli ja zgłaszam chęć kupna, ogłaszany jest przetarg i mimo że jako jedyny do niego staję to i tak muszę o kilka % przebić cenę wywoławczą (podówczas było chyba 5%)

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach