|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:13 pm |
|
|
|
Chyba ze względu na tą wymerdana krew jesteś jak na razie kołem zamachowym tego forum. Coś się tu dzieje gratulacje. Niestety przysparzasz pracy moderatorom, a mieli takie luzy. Świetny temacik.
Pozdrawiam Grande. |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
 | Kapucha |  |
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:35 pm |
|
|
|
Tożsamości warmińskiej mam nadzieję nauczą się nasze wnuki ( patrz Ślązacy, Kaszubi, Górale).
Co do Prusów to dobrze znać historię każdej ziemi i jej bohaterów. Na wm znajdziesz cały opis o Herkusie w linku Mariccy.
Inna dobra książka lub opracowania godna polecenia o Prusach to autorstwa Szymona Drei. Jeśli będzie gdzieś okazja warto posłuchać autora na żywo. |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:36 pm |
|
|
|
do Grande
Zbulwersowali mnie Twoi "chlebodawcy".
Wg mnie, taki post u Was nie powinien sie pojawić.
Jak zauważyłem, umiecie usuwać innych, mniej odpowiednich. |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:43 pm |
|
|
|
Temat Henryka Monte miałem okazje poznać w latach młodzieńczych.
Przedstawiano mnie jako postać pozytywną.
Dokładnie nie mogę sobie przypomnieć okoliczności, chyba czytałem książkę.
w wydaniu przedwojennym. Traktowałem jako legendę. |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:57 pm |
|
|
|
To tak jak nasz Kościuszko. Różnica , -nie został powieszony a salwował sie ucieczką . Gdyby został, taki sam los,by go spotkał ,jak Monte.
Uważam, że jest dobrym bohaterem, ale nie dla LDK i to w Lidzbarku Warm.
Nie powiedział bym słowa przeciw gdyby to były; Bartoszyce, Sępopol,Górowo, ale Warmia? To przesada. |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:39 pm |
|
|
| JOHN72 |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 15 Kwi 2005 |
| Posty: 722 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak dla mnie, powinien być to ktoś związany z miastem, regionem i z szeroko pojętą kulturą.
MDK trafił w dziesiątkę - Irena Kwinto.
LDK niech wymyśli coś równie odpowiedniego. |
|
_________________ johny_72
stąd od urodzenia |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 6:39 am |
|
|
| GreenGO! |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 25 Sie 2007 |
| Posty: 152 |
| Skąd: Heilsberg |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| ikmr napisał: |
Nie moja to sprawa, nie jestem pracownikiem LDK.
Z taką propozycją ,powinni wyjść pracownicy LDK do społeczeństw, podając kilka wariantów. Dopiero wówczas mogę tak ukierunkowany podać swoją propozycję. |
Ale przecież LDK jest dla ludzi i ludzie w LDK pracują również dla nas... dlaczego więc się tak oburzasz? Możemy sami wyjść z propoozycją. Z tego co wiem to LDK chciało by mieć patrona...
Pytasz dlaczego tu na Warmii? Bo tutaj też przebywał...
Niedalej jak w tamtym roku słyszałem o szkole która otrzymała jako patrona Herkusa Monte....
Zgodzę się z Johnem żeby był to ktoś związany z miastem,regionem i szeroko pojętą ,jednocześnie nietuzinkowy i oryginalny...  |
|
_________________ ,,Ta se zawalcuim!"
,,A kto szura i nie tupie tego wszyscy mają w d**ie!"
...na banku kele chałupy... |
|
|
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 6:42 am |
|
|
|
Tak podzielam zadnie.
Jednak i w Lidzbarku są ludzie myślący. |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 7:10 am |
|
|
|
Odpowiadam dlaczego ludzie LDK-u.
Ponieważ oni wiedzą w jakim kierunku kultury chcą podążać i specjalizować się, - być dobrym.Np. : muzycznym, wokalnym,tanecznym,poezji,filmu, teatru itd. Patron powinien, wg mnie,nadawać ton pracy.
Nie oburzam sie, nie denerwuję,, po prostu mam taki styl przedstawiania
swego zdania.
Dziś mogę jeszcze podyskutować, następny tydzień, już nie.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 | Żart usera00 |  |
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 4:58 pm |
|
|
|
ikmr
Co do chlebodawców - pojęcie nie najlepsze. Radze sobie sam. Mogę pisać, gdzie mi się podoba. Ja nikogo nie usuwam nie jestem moderatorem.
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ze to był na żart usera Herkusa Monte, który chciałby aby nazwano LDK jego imieniem i nicku jakiego używa. Dyskusja jest nadal otwarta. Z żartu może powstać wojna. Poczucie humoru przy pisaniu i umiejętne odczytanie jest ważną rzeczą.
Pozdrawiam userów tego forum EOT |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |