|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | droga 507 |  |
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 10:26 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Otóz tak ........
Radni coś tam stukaja pukają ,modzą - to unia europejska to jakieś monitoringi - i tak cały czas "Farenhaitują"
A tu koło nosa znowu przechodzi znakomity pomysł , kasa koło nosa....
Droga krajowa z Gorzowa Wielkopolskiego na chwilę obecną jest łączona ( ze wzgledu na nieobecnośc od dłuzszego czasu Adolfa Hitlera ) z BRANIEWEM !!!!!! Węzeł Elbląski bedzie przedłuzony i poprawiony ( w trakcie !!!) do Braniewa ! czas podróży obecnie zajmuje mi kilkanaście minut.
wyobrażmy sobie ce_bule jadącego do 3city na wakacje... pojedzie przez Ornetę Pasłek skręci na "siódemke" potem Elbląg itd
Weżmy pod uwagę że cebula pojedzie przez Pienięzno!!!! nową drogą 507!!! dofinansowana prez unię europejską!!!!
a jak a co z pelnej rurki nie na sucho!!!!
wiecie co sie stanie?
od Elblaga autostrada - TIRy z Kołbaskowa , ruch z Trójmiasta ruch z Gorzowa pojedzie na wschód przez.... Lidzbark Warmiński - z czym to sie dalej je - nie muszę tłumaczyć - bo żołnierz je????? żołnierz je obrońcom ojczyzny !!!!!
I tu Paniom i Panom Radnym proponuje położyc sie na mapie Polski popatrzyc policzyć - i nie truc mi tyłka że jego głównym programem jest poprawa bezpieczeństwa w Lidzbarku Warmińskim !!!! moitoring to nawet Krzysi Kolumb wynalazł !!! Tylko go najpierw szkorbut wciągał.
Acha i jeszcze jedno niemożliwe to jest tylko chełm wywrócić na lewą stronę !!!!
A jeśli radni nie widzą związku tej drogi z zwiększeniem liczby stanowisk pracy w Lidzbarku a co przez to idzie z poprawą bezpieczeństwa , to ja zaprawdy Wam mówię - Wszystko runie , pył zostanie .Tylko zamek pozostanie ( made in germany ) tak jak i autostrada w Elbląga do
Braniewa. |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 3:19 pm |
|
|
|
to co radzisz do gdańska jechać przez Braniewo?  |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 4:27 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
jadac z lidzbarka szybciej sie jest na "betonówce" mozna "przycisnąc"
czas dotarcia do Elbląga ok 55 min , natomiast jadąc standardowo przez ornete pasłek po 55 minutach wjeżdzam dopiero na "siodemkę" i pozostaje dojechac do wezła elblaskiego a to czasami zajmuje 10- 30 min w zaleznosci od natezenia ruchu |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 8:15 am |
|
|
|
Napisałem pare wiadomości na temat perspektywicznego
studium rozwiązania komunikacyjnego w mieście i okolicy.
Po drodze się pogubiły,czyżby to była tajemnica wagi
europejskiej?A moderator świętrzy od popieża?
- Napewno nie umiem wysyłać wiadomości.
- A może ktos kogoś ma za barana albo krowe, jak ktoś tu pisał.
ikmr. |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 10:07 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
ikmr czyzbys i TY sugerował mi jakieś moje wyrażenia wobec Ciebie?
perspektywa.hm
kiedyś słyszałęm jak "WIENT-ou" powiedział że : ".....czy Państwo nie rozumieją że w województwie warmińsko-mazurskim , nie i nie powstanie przez dziesięciolecia żadna autostrada?...." - bo i co ? pewnie to miał na myśli.
Własnie wróciłem z Warszawy......Poznania itd
Już po nas........ |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 12:41 pm |
|
|
|
P_D Juz latach 80 - tych miałem w ręku dokumentacje
gdzie przez Lidzbark biegla dwupasmówka
i już nie bylo torów.
To było opracowanie dla mieszkańców moze i dla mnie
"Fata Morgana"
Ponieważ, jak rozbierali kolej na Baroszyce, to jeżdziła
jakaś delegacja do Wa-wy./w sprawie nie rozbierania torów/
a bylo to juz dawno przesadzone.Plamy leżały w archiwach.
Jeszcze nie było mowy o Bezledach.Warzywa dyskutowali
zawziecie jak przesunąć drogi,aby ochronić prywatę.
Moze i to zastało zmarnowane przez małe warzywka.
ikmr |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 4:04 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Powiem szczerze o opracowaniach dotyczących robudowy infrastruktury ani budowy dróg lokalno-ogólnopolskich nie słyszałem i przyznam sie ze twoich opracowan tez nie czytalem jesli sa na forum poszukam,
mi chodzilo o zapalenie swiatelka w tunelu dla obecnych rzadzacych pomimo ze i tak za pozno ze i tak 100 lat za m........
pzdr |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 7:35 pm |
|
|
|
P-D,ikmr - Wy chcecie światełko komuś zapalić? Ikmr zdaje sie kiedyś chciał świeczki na schodach w "cegielni" palić, przepraszam, jeśli się mylę. Może jak by ktoś zagroził spaleniem żywcem na stosie, to by jakimś tam burakom /warzywom/ cośkolwiek zaświtało. A swoją drogą była dawno temu / i między bajki włożyć lub do archiwum/ mowa nawet o obwodnicy. Tutaj się chyba nie prywaty broni, ale śmierdzi najzwyklejszym leniwstwem, bo to za te same pieniądze, więc po kiego szukać sobie roboty. VOX POPULI  |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 9:15 pm |
|
|
|
V_P,P_D.
Obaj macie rację.Jeśli macie wątpliwości
pofatyguję sie i zrobie kserówke i ją Wam wyśle
na podany przez Was adres.
Był to wezeł Olsztyn Orneta, Górowo.Bartoszyce.
Tak coś w rodzaju obwodnicy.
Nowy most na Łynie.Północ
Chciano przeforsować most na Symsarnie.Wschodzie.
Jak do tej pory - nici, ani tu ani tam.
Pozdrawiam .kmr. |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 9:16 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tylko ten zabiero głos w tej sprawie kto wie jaka to jest perpektywa dla Lidzbarka
i jakie sa zwiaznae z tym korzysci
reszta nie wie albo sie boi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |